Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Άλειψε με ελαιόλαδο το φερμουάρ της ζακέτας - Λίγα λεπτά μετά δεν πίστευε στα μάτια του

Απίστευτο!

9 Αυγούστου 2020 15:54
Άλειψε με ελαιόλαδο το φερμουάρ της ζακέτας - Λίγα λεπτά μετά δεν πίστευε στα μάτια του

Το ελαιόλαδο ως γνωστόν μπορεί να φανεί χρήσιμο σε πάρα πολλά πράγματα, αρχικά και κατά κύριο λόγο για να δώσει γεύση στο φαγητό μας. Έχει όμως πολλές ευεργετικές ιδιότητες τόσο στον οργανισμό μας όσο και σε θέματα καθαριότητας, για παράδειγμα δείτε εδώ τι θα συμβεί αν κάνετε καθημερινά γαργάρες με ελαιόλαδο.

Σήμερα το Athensmagazine.gr σας φέρνει μια εντελώς διαφορετική του χρήση που σίγουρα θα σας φανεί σωτήρια. Πόσες φορές δεν έχει τύχει να κολλήσει ένα φερμουάρ μιας ζακέτας ή ενός παντελονιού; Πριν αγχωθείτε απλά επισκεφθείτε την κουζίνα σας, το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγο ελαιόλαδο. Κοιτάξτε πόσο απλό είναι!

«Περάστε» τα μεταλλικά φερμουάρ σας, από πάνω μέχρι κάτω, με ελαιόλαδο για να ανοιγοκλείνουν πιο εύκολα. Κι έτσι απλά με μια κίνηση θα έχετε "απεγκλωβιστεί".

Ανακάτεψε σε ένα μπουκάλι σαμπουάν με ελαιόλαδο και απαλλάχτηκε από το μεγαλύτερο μαρτύριο του καλοκαιριού

Μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε πως μισούμε τις μύγες, τα κουνούπια και τις κατσαρίδες, σωστά; Όλα αυτά τα έντομα είναι αηδιαστικά και ενοχλητικά, χωρίς να αναφέρουμε πως μπορούν να βλάψουν και την υγεία μας. Ο μόνος τρόπος να σιγουρέψουμε πως θα μείνουν μακρυά από το σπίτι μας είναι να το έχουμε απόλυτα καθαρό, αλλά λόγω του πιεσμένου μας προγράμματος, αυτό είναι σχεδόν αδύνατο.

Πριν βιαστείτε να προμηθευτείτε εντομοαπωθητικά σπρέι, ηλεκτρικές συσκευές που υπόσχονται να εξαφανίσουν όλα τα έντομα ή το κλασσικό και διαχρονικό φιδάκι, εμείς σας βρήκαμε την πιο απλή λύση με υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι με πρώτο και κύριο το ελαιόλαδο.

Θα σας δείξουμε λοιπόν μία απλή σπιτική συνταγή που θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τα έντομα αυτά μακρυά από το σπίτι σας.

Θα χρειαστείτε:

  • 1/2 κούπα ξύδι
  • 1/2 κούπα σαμπουάν
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο

Οδηγίες:

  • Βάλτε όλα τα συστατικά σε ένα μπουκάλι σπρέι, κλείστε το και ανακινείστε καλά. Ψεκάστε το μείγμα οπουδήποτε στο σπίτι – είναι ασφαλές για τα παιδιά και τα κατοικίδια, οπότε δεν χρειάζεται να φοβάστε για τυχόν δηλητηρίαση.
  • Αρχίστε να χρησιμοποιείτε το μείγμα από σήμερα και θα παρατηρήσετε σύντομα τις μύγες, τα κουνούπια και τις κατσαρίδες να εξαφανίζονται από το σπίτι σας.

Το κόλπο για να αφαιρέσεις το λεκέ από ελαιόλαδο στο άψε σβήσε

Το να λερωθεί μια νοικοκυρά με ελαιόλαδο είναι από τα πιο εύκολα «ατυχήματα» που μπορούν να της συμβούν. Πώς μπορείς να το σώσεις όμως στη στιγμή; Αυτός όμως δεν είναι ο μοναδικός κίνδυνος που διατρέχουμε από θέμα λεκέδων, δείτε εδώ πώς θα αφαιρέσετε γρήγορα το λεκέ από κέτσαπ.

Υπάρχουν πολλές συνταγές που περιλαμβάνουν το μαγείρεμα των τροφίμων σε λάδι(τηγανητά , σαλάτες κ.λπ.), το οποίο μπορεί εύκολα να «πεταχτεί» και να λεκιάσει τα ρούχα σας.

Ευτυχώς, οι λεκέδες από λάδι είναι αρκετά εύκολο να αφαιρεθούν. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Θα χρειαστείτε:

  • Χαρτοπετσέτες
  • Μαγειρική σόδα
  • Υγρό πιάτων

Βήματα για την αφαίρεση του λεκέ:

  • Ταμπονάρετε τον λεκέ με μια πετσέτα χαρτιού για να αφαιρέσετε όσο το δυνατό περισσότερο λάδι.
  • Καλύψτε το σημείο με απορροφητική σκόνη, όπως σόδα ψησίματος, σκόνη μωρού ή άμυλο αραβοσίτου. Αφήστε τη σκόνη στον λεκέ για 5 έως 10 λεπτά και στη συνέχεια βουρτσίστε την.
  • Αν η κηλίδα δεν αφαιρεθεί εντελώς χρησιμοποιήστε υγρό πιάτων. Βάλτε λίγο υγρό πάνω στον λεκέ, τρίψτε στις ίνες και στη συνέχεια ξεπλύνετε την περιοχή. Επαναλάβετε τη διαδικασία έως ότου αφαιρεθεί εντελώς ο λεκές από λάδι.
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share