Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

Αυτός ο 30χρονος άνδρας τάισε το αδέσποτο σκυλί - Τότε εκείνο για να το ανταποδώσει...

Δε φαντάζεστε τι έκανε!

9 Αυγούστου 2020 11:25
Αυτός ο 30χρονος άνδρας τάισε το αδέσποτο σκυλί - Τότε εκείνο για να το ανταποδώσει...
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Το Athensmagazine.gr, μετά τη συγκινητική ιστορία με το σκύλο που εγκαταλείφθηκε, θα σας παρουσιάσει μια εξίσου συγκινητική ιστορία με έναν αδέσποτο σκύλο που μια μέρα η τύχη του χαμογέλασε.

Τα σκυλιά είναι διάσημα για το πόσο πιστοί σύντροφοι είναι. Η Σουηδική ομάδα αγώνων extreme πεζοπορίας Peak Performance, το έμαθε από πρώτο χέρι όταν γνώρισαν τον αδέσποτο Arthur! Οι αθλητές διαγωνίζονταν σε μία διαδρομή 69χλμ. στο Εκουαδόρ, όταν αποφάσισαν να κάνουν ένα διάλειμμα για φαγητό. Εφόσον βρίσκονταν στη μέση του δάσους, περίμεναν, ότι κάθε λογής ζώο θα μύριζε το φαγητό τους και ίσως τους πλησίαζε, ο μόνος όμως που εμφανίστηκε ήταν το αδέσποτο σκυλί.

Ήταν ολομόναχος, βρώμικος και πεινούσε. Η πολύμηνη ταλαιπωρία του τον είχε αφήσει υποσιτισμένο και αδύναμο. Μια απλή πράξη καλοσύνης, όμως, ήταν αρκετή για να δημιουργήσει έναν υπέροχο δεσμό με τους νέους του φίλους. Ο Arthur είχε επιτέλους βρει την "αγέλη" του.

αδέσποτα σκυλιά

Ο Μικαέλ αναφέρει στην ιστοσελίδα: "Όλα ξεκίνησαν όταν έδωσα στον Arthur ένα κεφτεδάκι, την ώρα του διαλείμματος πριν ξεκινήσουμε την ανάβαση. Όταν ξεκινήσαμε, παράλληλα με τις άλλες ομάδες, δεν καταλάβαμε ότι ο Arthur μας ακολουθούσε, μέχρι που μείναμε μόνο εμείς και αυτός. Σε κάποιο σημείο αναγκαστήκαμε να σταματήσουμε και ο σκύλος ήταν ερείπιο. Ανοίξαμε δύο κονσέρβες φαγητό και τον αφήσαμε να φάει."

Ο Arthur ακολούθησε την ομάδα για πάνω από 60χλμ. όταν τους είπα ότι έπρεπε να τον αφήσουν πίσω. Όταν η ομάδα έφτασε σε ένα ποτάμι, χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν ένα καγιάκ για να περάσουν απέναντι, οι διοργανωτές, όμως τους είπαν, ότι ο Arthur δεν ήταν σε κατάσταση για ένα τέτοιο εγχείρημα.

Τον άφησαν λοιπόν στην όχθη, αυτός όμως πήδηξε στο νερό και άρχισε να κολυμπάει προς το μέρος τους. Το νερό ήταν παγωμένο, οπότε τον ανέβασαν στο καγιάκ.

ιστορίες με αδέσποτα σκυλιά

Ένας άνδρας από την ομάδα θυμάται τη γενναιότητα του Arthur: "Ακούγαμε τους ανθρώπους να ζητωκραυγάζουν καθώς απομακρυνόμασταν από την ακτή. Δεν είχαμε όμως πολύ χώρο οπότε έπρεπε να βρούμε νέους τρόπους να τραβάμε κουπί, προκειμένου να χωράμε όλοι.

Μερικές φορές μάλιστα, για να μας διευκολύνει, πηδούσε στο νερό και κολυμπούσε από πίσω μας, ήταν όμως τόσο κρύο που τον τυλίξαμε με τα μπουφάν μας για να μην ξεπαγιάσει. Σε κάποιο σημείο που ήμασταν κοντά στην ακτή, κολύμπησε μέχρι την όχθη και πιστεύαμε πως δε θα τον βλέπαμε ποτέ ξανά. Μας ακολούθησε όμως μέχρι το σημείο που αρχίσαμε να απομακρυνόμαστε, οπότε έπεσε πάλι στο νερό και κολύμπησε μέχρι εμάς."

συγκινητικές ιστορίες με σκυλιά

Είχε μια πληγή 6 μηνών παλιά, η οποία μάτωνε συνέχεια, στο πίσω μέρος του λαιμού του, δε σκόπευε όμως με τίποτα να εγκαταλείψει τους φίλους του! Δεν έφυγε ποτέ από το πλευρό τους. Ακόμη και όταν οι ίδιοι κουράζονταν λόγω των δύσκολων συνθηκών, αυτός συνέχισε να είναι στο πλάι τους. Μπορεί να μην τερμάτισαν στην πρώτη θέση, όμως τερμάτισαν ως ήρωες.

Ο Arthur είναι πλέον επίσημα μέλος της ομάδας, οι οποίοι μάλιστα, μάζεψαν χρήματα για να του προσφέρουν την ιατρική περίθαλψη που τόσο χρειαζόταν. Πίσω στη Σουηδία, υποδέχτηκαν τον Arthur σαν ήρωα και ο Μικαέλ τον υιοθέτησε, χαρίζοντας του έτσι ένα σπιτικό και μια μεγάλη αγκαλιά. Μερικές φορές, ένα… κεφτεδάκι μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή!

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share