Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Μην ξαναπάρετε αυτό το τυρί στις ταβέρνες - Είναι απάτη

Σας αφορά!

8 Αυγούστου 2020 10:36
Μην ξαναπάρετε αυτό το τυρί στις ταβέρνες - Είναι απάτη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κάποια από τα φαγητά στις ταβέρνες δεν είναι αυτά που νομίζαμε. Ένα από αυτά είναι και το τυρί φέτα, και σας έχουμε τον λόγο για να μην φάτε ξανά απ'έξω.

Εκτός, λοιπόν, από τα μπιφτέκια και τον κιμά που υπάλληλοι εστιατορίων προειδοποιούν να μην τρώτε σε ταβέρνες, στην λίστα των απαγορευμένων προστίθεται και η φέτα. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα και σε ποσοστό 40% των δειγμάτων είχαν βρεθεί το 2017 με ληγμένες ημερομηνίες και μολυσμένα με κολοβακτηρίδια, ενώ το 48% από αυτά είχαν σημαντική επιβάρυνση από αντιβιοτικά.

Ακόμα ένα 55% των δειγμάτων αυτών νοθεύτηκε με λιγότερη περιεκτικότητα σε λίπος, ενώ σε γιαούρτια διαπιστώθηκε ύπαρξη συντηρητικών και σε πολλά παγωτά η ανυπαρξία γάλακτος και η προσθήκη σκόνης γάλακτος και συνθετικών χρωμάτων.

Παρατηρήθηκε, επίσης νοθεία στη φέτα που σερβίρεται σε ταβέρνες και εστιατόρια η οποία παρότι είναι λευκό τυρί, πωλείται σαν τυρί φέτα από αιγοπρόβειο γάλα. Δυστυχώς στην περίοδο του καλοκαιριού και μέχρι και τον Νοέμβριο κυκλοφορούν σε όλα τα μαγαζιά και super market γάλατα και γιαούρτια, πρόβειου και κατσικίσιου, πράγμα το οποίο απαγορεύεται, επειδή, την περίοδο αυτή δεν γαλακτοφορούν τα ζώα αυτά.

Αν τρως κάθε μέρα μαζί με το φαγητό σου ένα κομμάτι τυρί θα...

Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Medicine, το ώριμο τυρί περιέχει μια ειδική χημική ουσία που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην μείωση των καρδιακών παθήσεων, στην επιβράδυνση της γήρανσης και στο να αυξηθεί το προσδόκιμο ζωής. Ωστόσο, επειδή σίγουρα είναι πολλοί εκείνοι που αγαπούν το τυρί, δείτε τι πρέπει να προσέξετε κατά την αποθήκευσή του στο ψυγείο.

Οι επιστήμονες αρχικά έκαναν πειράματα σε ποντίκια στο εργαστήριο και διαπίστωσαν, ότι η τακτική κατανάλωση τυριού βοήθησε τα ποντίκια να ζήσουν περισσότερο.

Στην συνέχεια, διανεμήθηκε ένα ερωτηματολόγιο σε 800 άτομα στην Ιταλία και βρέθηκε, ότι οι τακτικοί καταναλωτές τυριού υπέφεραν λιγότερο από υπέρταση και καρδιαγγειακά νοσήματα. Η ευαισθησία τους στην καρδιακή ανεπάρκεια ήταν περίπου 40% χαμηλότερη σε σύγκριση με εκείνους που δεν έτρωγαν τυρί.

Οι ερευνητές πιστεύουν, ότι η χημική ουσία που περιέχεται στο τυρί, η πολυαμίνη, βοηθά τα κύτταρα του σώματος για να απαλλαγούν από τις τοξίνες και τα κατεστραμμένα τμήματα του εαυτού τους, γεγονός που έχει ευεργετική επίδραση στον οργανισμό και βοηθάει στην αναζωογόνηση του σώματος.

Η πολυαμίνη που υπάρχει στο ώριμο τυρί μπορεί να βρεθεί και σε άλλα τρόφιμα, όπως ο αρακάς, το καλαμπόκι, η σόγια και τα τρόφιμα ολικής άλεσης. Βέβαια, το πλεονέκτημα του τυριού έναντι σε όλες αυτές τις εναλλακτικές δεν είναι άλλο από την απίστευτη και φανταστική γεύση του!

TAGS
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share