Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ο απίστευτος λόγος που ο λευκός καρχαρίας δεν υπάρχει σε κανένα ενυδρείο στον κόσμο

Ανατριχιαστικό!

7 Αυγούστου 2020 16:24
Ο απίστευτος λόγος που ο λευκός καρχαρίας δεν υπάρχει σε κανένα ενυδρείο στον κόσμο

Ο λευκός καρχαρίας, γνωστός και ως μεγάλος λευκός ή λευκός θάνατος, είναι το μεγαλύτερο αρπακτικό ψάρι της θάλασσας, το οποίο κολυμπά στα παράκτια νερά των σημαντικών ωκεανών και φτάνει μέχρι τα 6 μέτρα σε μήκος.

Η όψη και το μέγεθός του προκαλούν δέος τόσα στα μικρά ψάρια όσο και σε εμάς. Παρόλα αυτά, έχεις προσέξει ποτέ ότι ο λευκός καρχαρίας δεν συναντάται σε κανέναν ενυδρείο του κόσμου;

Ποιες είναι άραγε οι αιτίες; Φυσικά και άλλα είδη καρχαριών υπάρχουν σε ζωολογικά πάρκα παρ' όλο που δεν είναι και τόσο ασφαλές, δείτε εδώ τι συνέβη όταν κάποιοι επισκέπτες χτυπούσαν επίμονα το τζάμι ενός τέτοιου ενυδρείου.

1. Χρειάζεται πολύ χώρο

2. Η αιχμαλωσία του προκαλεί κατάθλιψη, σύμφωνα με θαλάσσιους βιολόγους

3. Μέσα στο γυαλί του ενυδρείου ένας λευκός καρχαρίας μπορεί να αυτοτραυμαυτιστεί

4. Είναι υπερβολικά κοστοβόρα η μετακίνησή τους σε ενυδρείο

5. Η αντίληψη του κόσμου για τα δικαιώματα των ζώων εξελίσσεται

6. Είναι δύσκολο έως και αδύνατο να επιβιώσει ένας λευκός καρχαρίας στο ενυδρείο, είτε γιατί θα αυτοτραυματιστεί, λόγω μεγέθους, είτε γιατί θα αρνείται να φάει.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί:

Ανατριχιαστικό βίντεο με τη μανιασμένη επίθεση καρχαρία σε δύτες

Δύτες μπήκαν σε σιδερένια κλουβιά και καταδύθηκαν στα νερά της Γουαδελούπης, στο Μεξικό και ανάρτησαν βίντεο από την περιπέτειά τους με έναν καρχαρία στο Facebook. Όπως ήταν αναμενόμενο το βίντεο αμέσως έγινε viral, αυτό όμως δεν είναι το πρώτο βίντεο με πρωταγωνιστή έναν καρχαρία που κάνει το γύρο του διαδικτύου, δείτε εδώ την επική μάχη ενός καρχαρία με ένα γιγάντιο χταπόδι.

Όπως φαίνεται σε αυτό, ένας τεράστιος καρχαρίας τους πλησιάζει και δαγκώνει το κλουβί χωρίς ωστόσο να φαίνεται πως έχει πρόθεση να βλάψει τους ανθρώπους μέσα σε αυτό.

Ο John Conniff της εταιρείας Island Charters είπε στο CBS8 πως είναι ένα από τους μεγαλύτερους λευκούς καρχαρίες που έχει δει τα τελευταία χρόνια, ενώ ξεκαθάρισε πως το ζώο δεν τραυματίστηκε. «Είναι τρομακτικό να βλέπεις έναν καρχαρία πέντε μέτρων δίπλα σου», ανέφερε.

Δείτε το βίντεο που κόβει την ανάσα:

Islander Charters: Great White Shark "Bullet", Mega Female

OH MY GOSH...WAIT FOR IT! Our divers had the thrill of a lifetime! Meet 'Bullet', a female Great White Mega Shark. She'll rock your world - literally! Taken with us aboard the 'Islander' at Guadalupe Island by guest Nancy Lasuzzo on 10/12/19. Best with sound on. Unbelievable, love BOTH of their big smiles! We LOVE sharks! Bullet is playing with the float on topside of the cage and was not harmed except for a chipped tooth. Not to worry, she's got hundreds to spare! #islander #islaguadalupe #greatwhitesharks #bullet #wow #cagediving #islandercharters #notscary #YOLO #onlyfearismissingout

Posted by Islander Charters, Inc. on Tuesday, October 15, 2019

Έβαλε δυνατή μουσική και βούτηξε στη θάλασσα - Η αντίδραση ενός καρχαρία θα σας αφήσει άφωνους

Το κινηματογραφικό συνεργείο του Discovery Channel έκανε ένα αφιέρωμα στους καρχαρίες και θέλησε να ανακαλύψει όλες τους τις αντιδράσεις κυρίως σε ακούσματα. Φρόντισε λοιπόν να μας ενημερώσει και για τα μουσικά γούστα των "μεγάλων ψαριών", τα οποία φαίνεται να είναι κάπως ακραία.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μοναδικό βίντεο με πρωταγωνιστή έναν καρχαρία που κάνει το γύρο του διαδικτύου, δείτε εδώ την επική μάχη ενός καρχαρία με ένα γιγάντιο χταπόδι.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν πως οι καρχαρίες φαίνεται να έλκονται από τις χαμηλές συχνότητες του death metal. Το τεστ έγινε υπό τους ήχους της melodic death metal / metalcore μπάντας Darkest Hour.

Δείτε το βίντεο με την επική αντίδραση του καρχαρία:

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share