Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Βρήκαν κάποια πολύ σπάνια νομίσματα στην Αίγυπτο - Αν δείτε τι έγραφαν και τι απεικόνιζαν θα πάθετε σοκ (Video)

Απίστευτο

6 Αυγούστου 2020 16:47
Βρήκαν κάποια πολύ σπάνια νομίσματα στην Αίγυπτο - Αν δείτε τι έγραφαν και τι απεικόνιζαν θα πάθετε σοκ (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια ομάδα ανθρώπων που εργάστηκαν για την ανακαίνιση ενός σπιτιού στη νότια Αίγυπτο βρήκε μια σειρά από πολύ σπάνια νομίσματα. Επίσης, δείτε το πρώτο Ελληνικό κέρμα των 5 ευρώ που είναι συλλεκτικό. Δείτε την τιμή του και θα "μείνετε".

Ένα μοναδικό στο είδος του, είχε στη μία πλευρά του μια παράξενη ανθρώπινη φιγούρα και στην άλλη διαστημόπλοιο που δείχνει να είναι πάνω από τη γη.

Μέχρι στιγμής κανείς δεν μπορούσε να εξηγήσει την προέλευση αυτών των τμημάτων. Διακρίνεται η επιγραφή “OPPORTUNUS Adest” που σημαίνει περίπου “βρισκόταν εδώ εν ευθέτω χρόνω”, όπως αναφέρει το pyli-apokalypseis, αλλά ούτε κουβέντα για τα ελληνικά που φαίνονται ευδιάκριτα!

Είναι πιθανόν το νόμισμα να δείχνει την περίπτωση να επισκέπτονταν εξωγήινοι στον πλανήτη Γη; Λέτε να πίστευαν ό,τι πολλοί σήμερα στη γη για την ύπαρξή τους και να τους απεικόνιζαν;

Αυτό είναι το νόμισμα που δεν εκδίδεται από τράπεζα αλλά το αγοράζουν όλοι

Το πιθανότερο είναι οι περισσότεροι να μην γνωρίζουν καν…την ύπαρξη του Κρούγκεραντ. Είναι, όμως, το χρυσό το χρυσό νόμισμα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως.

Τι είναι το Κρούγκεραντ; Το χρυσό Νόμισμα της Νοτίου Αφρικής που μέχρι το 1980 αντιπροσώπευε το 90% της παγκόσμιας αγοράς χρυσών νομισμάτων.

Σύμφωνα με την DW, λίγο έξω από τα σύνορα του Γιοχάνεσμπουργκ, του οικονομικού κέντρου της Νότιας Αφρικής παράγεται εδώ και 50 χρόνια το πιο δημοφιλές συλλεκτικό αλλά και επενδυτικό νόμισμα των Γερμανών, κι όχι μόνο, το λεγόμενο Κρούγκεραντ. Μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί 60 εκατομμύρια τέτοια νομίσματα!

Στις 3 Ιουλίου του 1967 κόπηκε το πρώτο νόμισμα Κρούγκεραντ, βάρους μιας ουγκιάς (31,1 γραμμάρια). Αυτή τη στιγμή ένα τέτοιο νόμισμα στη γερμανική αγορά έχει αξία περίπου 1.136€ και ανήκει στα σπάνια νομίσματα, μαζί με αυτά τα ευρώ. Σχεδόν 20€ παραπάνω απ’ ό,τι μια αντίστοιχη μπάρα χρυσού. Στη μπροστινή πλευρά του νομίσματος απεικονίζεται μια αντιλόπη ενώ την πίσω πλευρά κοσμεί η εικόνα του πρώην προέδρου της Ν. Αφρικής Πωλ Κρούγκερ, από τον οποίο το νόμισμα πήρε και την ονομασία του.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share