Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έβαψε τα νύχια της με ένα απλό βερνίκι - 10 ώρες μετά...

Απίστευτο!

6 Αυγούστου 2020 13:42
Έβαψε τα νύχια της με ένα απλό βερνίκι - 10 ώρες μετά...

Όπως γνωρίζουμε όλοι, δεν πρέπει να βάφουμε τα νύχια μας πολύ συχνά, γιατί ξεραίνονται και κιτρινίζουν. Ωστόσο, όπως φαίνεται, το συγκεκριμένο καλλυντικό μπορεί να προκαλέσει πολύ πιο σοβαρά προβλήματα στην υγεία μας. Δείτε εδώ πόσο επικίνδυνο μπορεί να φανεί το τζελ και το ημιμόνιμο.

Αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να ξαναχρησιμοποιήσουμε μανό. Απλά χρειάζεται να γνωρίζουμε τις αρνητικές επιπτώσεις του.

Ποιος είναι ο σημαντικότερος κίνδυνος για την υγεία;

Οι κίνδυνοι του μανό εντοπίζονται στην τοξικότητά του. Μερικά από τα σύγχρονα μανό περιέχουν τα παρακάτω συστατικά που μπορούν να βλάψουν την υγεία μας:



Τολουόλιο – ένας διαλύτης που δίνει στα νύχια ένα ομαλό τελείωμα και διατηρεί την χρωστική ουσία.

Το τολουόλιο μπορεί να επηρεάσει το κεντρικό νευρικό σύστημα και να προκαλέσει αναπαραγωγικές διαταραχές. Οι πονοκέφαλοι, η αδυναμία, η λιποθυμία και η ναυτία, είναι μερικές μόνο από τις πιθανές συνέπειες της χρήσης ακατάλληλων μανό.

Φορμαλδεΰδη – ένα άχρωμο αέριο που συμβάλλει στην αύξηση της ζωής ενός μανό.

Αν πάσχετε από αλλεργίες, η επαφή με την φορμαλδεΰδη μπορεί να προκαλέσει δερματίτιδα και χημικά εγκαύματα. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στον καρδιακό ρυθμό, σπασμούς και καρκίνο.

Ο φθαλικός διβουτυλεστέρας χρησιμοποιείται ως άρωμα.

Η παρουσία αυτού του επικίνδυνου συστατικού, μπορεί να προκαλέσει ενδοκρινικές διαταραχές, γυναικολογικές παθήσεις και ασθένειες της αναπνευστικής οδού.

Οι επιστήμονες πραγματοποίησαν μια μελέτη με μια ομάδα 24 γυναικών. 6 ώρες αφότου είχαν βάψει τα νύχια τους, οι περισσότερες εμφάνισαν αυξημένα επίπεδα φωσφορικού διφαινυλίου – ένα παράγωγο του φωσφορικού τριφαινυλίου, το οποίο σχηματίζεται κατά τη διαδικασία του μεταβολισμού.

10 ώρες μετά την έναρξη του πειράματος, τα επίπεδα του φωσφορικού διφαινυλίου στα σώματα όλων των συμμετεχόντων ήταν 7 φορές υψηλότερα από το κανονικό. Αυτά τα αποτελέσματα είναι πραγματικά ανησυχητικά.

Πώς να διαλέξουμε ένα μανό που δεν βλάπτει την υγεία μας;

Ορισμένες συσκευασίες μανό έχουν ειδικά σήματα:

  • Το «5-Free», σημαίνει ότι το προϊόν δεν περιέχει φορμαλδεΰδη, τολουόλιο, φθαλικούς διβουτυλεστέρες ή καμφορά.
  • Το «3-Free», σημαίνει ότι το μανό δεν περιέχει 3 από τα επιβλαβή συστατικά: φορμαλδεΰδη, φθαλικό διβουτύλιο και τολουόλιο.
    Πριν αγοράσετε ένα μανό, πρώτα απ’ όλα δώστε προσοχή στα συστατικά του, για να είναι τα χέρια σας υγιή.
TAGS
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share