Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020

Έριξε δυο ασπιρίνες στη γλάστρα με τις ντομάτες - Ο λόγος θα σας ενθουσιάσει

Απίστευτο κι όμως αληθινό!

6 Αυγούστου 2020 07:41
Έριξε δυο ασπιρίνες στη γλάστρα με τις ντομάτες - Ο λόγος θα σας ενθουσιάσει
Αρθρογράφος: Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη
ΝΑΝΤΙΑ ΞΥΘΑΛΗ ΤΣΟΥΚΝΑΚΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Αν είσαι από τους τυχερούς που έχουν το δικό τους μικρό μποστάνι με φρούτα και λαχανικά που έχουν φυτευτεί απ' τα χεράκια σου τότε σίγουρα θα πρέπει να ξέρεις και κάποια μικρά μυστικά για τα φυτά σου. Για παράδειγμα, δες για ποιο λόγο πρέπει δίπλα απ' τις ντομάτες σου να φυτέψεις βασιλικό.

Στις ντομάτες θα αναφερθούμε και σήμερα μιας και είναι η εποχή που ευδοκιμούν και σου βρήκαμε μια ακόμη έξυπνη λύση για να ενισχύσεις το μεγάλωμα τους. Η λύση βρίσκεται στην ασπιρίνη. Ναι όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται η ασπιρίνη είναι η πιο φυσική και αποτελεσματική λύση.

ασπιρίνη

Ρίξτε 2-3 δισκία ασπιρίνης στην θέση φύτευσης, ολόκληρα ή σε σκόνη. Η ασπιρίνη θα βοηθήσει στην αντοχή του φυτού κατά σοβαρών ασθενειών όπως σήψεις και θα αυξήσει την απόδοσή τους. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι το σαλικυλικό οξύ, η δραστική ένωση στην ασπιρίνη, είναι ο λόγος για τον οποίο λειτουργεί αυτό το τρικ. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να ψεκάσετε τα φυτά με διάλυμα που περιέχει ασπιρίνη.

Αυτό είναι το μυστικό για να διαλέγετε πάντα τις καλύτερες ντομάτες

Ξέρουμε ότι η απογοήτευση είναι μεγάλη όταν αγοράζετε ντομάτες και σας βγαίνουν… αγγούρια στη γεύση. Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε για εσάς τι πρέπει να έχετε υπόψη σας, πριν τις επιλέξετε. Επειδή όμως μπορεί και να παρασυρθείτε και να αγοράσετε μερικές παραπάνω, δείτε εδώ το κόλπο για να μη χαλάσουν.

Βρίσκονται στην εποχή τους, είναι πρωταγωνίστριες στη χωριάτικη και δεν λείπουν από την καθημερινότητά μας τώρα το καλοκαίρι. Όταν, όμως, είναι άγουρες ή χτυπημένες, χάνουν όλη τη νοστιμιά τους και δεν μας κάνουν καμία αίσθηση να τις φάμε. Υπάρχουν, όμως, τρόποι να επιλέξετε τις σωστές και ώριμες ντομάτες, έτσι ώστε η χωριάτικη σας να… απογειωθεί.

ντομάτα

Τι να θυμάστε πριν επιλέξετε τις καλύτερες δυνατές ντομάτες

  • Ψάξτε για ατέλειες. Κανείς δεν θέλει να φάει «μελανιασμένη» ή ζαρωμένη ντομάτα.
  • Εκτιμήστε το βάρος τους. Μια βαριά ντομάτα σημαίνει ότι θα είναι και χυμώδης, δηλαδή αυτό ακριβώς που ψάχνετε.
  • Μυρίστε τη στο κοτσάνι. Αν είναι αρωματική και βγάζει μια γλυκύτητα, βάλτε τη στη χαρτοσακούλα σας.
 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share