Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Γνωρίστε την Γκλι, τη γάτα που ζει πάνω από 14 χρόνια στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη

Υπέροχη!

31 Ιουλίου 2020 13:19
Γνωρίστε την Γκλι, τη γάτα που ζει πάνω από 14 χρόνια στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια από τις ειδήσεις των ημερών ήταν αναμφισβήτητα το θέμα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί.

Από τις 24 Ιουλίου το σύμβολο της Ορθοδοξίας, που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, μετατράπηκε πάλι, μετά από 86 χρόνια, σε τζαμί. Όσοι την έχουν επισκεφτεί πιθανόν να γνωρίζουν και την Γκλι, την όμορφη κοντότριχη γάτα, με τα πράσινα μάτια και το αυτοκρατορικό ύφος που ζει στο χώρο της Αγίας Σοφίας για πάνω από 14 χρόνια.

Η Γκλι είναι δημοφιλής καθώς δεν υπάρχει τουρίστας που να μην την έχει βγάλει φωτογραφία. Η γάτα αυτή έχει “γνωρίσει” επίσης τους πιο γνωστούς ανθρώπους του πλανήτη, μεταξύ αυτών, το 2009, και τον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα.

Μαζί με την Γκλι ζει και η αδερφή της, η Κιζίμ, η οποία όμως δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο αυτή.

Με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, πολλοί ήταν αυτοί που αναρωτήθηκαν αν η Γκλι θα χρειαστεί να αναζητήσει άλλο σπίτι. Ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, διαβεβαίωσε ότι η Γκλι, όπως και οι πολλές άλλες γάτες που τριγυρνούν στην Αγία Σοφία, θα μπορέσουν να παραμείνουν εκεί.

Οι γάτες είναι ένα αγαπημένο ζώο στην Κωνσταντινούπολη και τις συναντά κανείς παντού.

Η φοβερή και τρομερή Γκλι έχει και λογαριασμό στο Instagram με φανατικούς followers.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share