Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020

8 τρόφιμα που τρώμε λάθος όλη μας τη ζωή

Δείτε το σωστό τρόπο

29 Ιουλίου 2020 07:51
8 τρόφιμα που τρώμε λάθος όλη μας τη ζωή
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Υπάρχουν οχτώ τρόφιμα που έχουμε μάθει να τα τρώμε με λάθος τρόπο. Πιο συγκεκριμένα, δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα να ξέρεις πως να κόβεις ή να τεμαχίζεις διάφορα τρόφιμα, αλλά αν το κάνεις καλά, θα κάνεις τα πράγματα λίγο πιο απλά για σένα, καθώς, επίσης, θα εντυπωσιάσεις τους φίλους σου. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μαθαίνουμε κάτι νέο σχετικά με τα τρόφιμα, δείτε εδώ ποια τρόφιμα μπορείτε να καταναλώσετε άφοβα και μετά την ημερομηνία λήξης τους

Οχτώ τρόφιμα: Δείτε πως μπορείτε να τα φάτε πιο αποτελεσματικά

Ντοματίνια

Πιέστε ελαφρά τα ντοματίνια ανάμεσα σε δυο πιάτα και μετά κόψτε σε φέτες με κοφτερό μαχαίρι.Ο ίδιος τρόπος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τα σταφύλια.

Ακτινίδιο

Δεν χρειάζεστε καν να το ξεφλουδίσετε. Απλά πάρτε το εσωτερικό του με ένα κουταλάκι.

Μανταρίνι

Αυτός που το βρήκε πρέπει να είναι ευφυΐα!

μανταρίνι

Ρόδι

Κόψτε τις δυο άκρες. Κάντε μια τομή σε κάθε πλευρά και κόψτε το σε κομμάτια.

Αβοκάντο

‘Όπως και με το ακτινίδιο, φάτε το με το κουταλάκι.

Καρπούζι

Για να το φάτε πιο εύκολα, κόψτε τις γωνίες.

Τούρτα

Αντί να αρχίσετε από την άκρη κόψτε από το κέντρο. Έτσι δεν θα ξεραθεί αυτό που θα μείνει.

τούρτα

Λάιμ

Κόψτε και στύψτε όπως βλέπετε για να πάρετε όλο τον χυμό!

Λάιμ

Αλουμινόχαρτο: Σε ποια τρόφιμα δεν πρέπει να το χρησιμοποιούμε ποτέ

Θα το βρεις από την κουζίνα της πιο παραδοσιακής νοικοκυράς, μέχρι το ακατάστατο κουζινάκι του φοιτητή και του εργένη.

Το αλουμινόχαρτο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της λίστας για τα ψώνια μας, καθώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε με ποικίλους τρόπους για να προστατεύσουμε τα τρόφιμά μας και να τα διατηρήσουμε φρέσκα και γευστικά. Μήπως, όμως, το παρακάνουμε λιγάκι;

Διαβάστε με την ευκαιρία και το: 12 Αηδιαστικά αλλά και επικίνδυνα φαγητά - τρόφιμα που τρώνε οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο

Τρόφιμα δεν βάζουμε σε αλουμινόχαρτο

Πού μπορείς να το χρησιμοποιείς

Στα πουλερικά και τα κρεατικά: Το μυστικό για ζουμερά, λαχαριστά κρεατικά είναι να τα τυλίξεις με αλουμινόχαρτο πριν το ζέσταμα ή το μαγείρεμα, ώστε να τραβήξουν τη θερμοκρασία μέσα και όχι μόνο εξωτερικά και να ψηθούν ομοιόμορφα.

Στα σνακ: Ε, αυτό φανταζόμαστε το ξέρεις! Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσεις φρέσκο το τοστάκι του παιδιού για το σχολείο ή το δικό σου σάντουιτς για τη δουλειά είναι να το τυλίξεις σφιχτά με αλουμινόχαρτο.

Είναι ο πιο οικολογικός τρόπος; Εννοείται πως όχι! Αν δεν θέλεις μόνο να προστατέψεις το φαγητό σου, αλλά και το περιβάλλον θα σου προτείναμε να χρησιμοποιήσεις πλαστικές επαναχρησιμοποιήσιμες σακούλες τροφίμων, τις οποίες μπορείς να πλένεις μετά από κάθε χρήση.

Τρόφιμα προσοχή

Πού δεν μπορείς να το χρησιμοποιείς

Στα όξινα φαγητά: Εάν το φαγητό σου περιέχει ξύδι, ντομάτα ή σάλτσα ντομάτας, καλό θα ήταν να αποφεύγεις να χρησιμοποιήσεις αλουμινόχαρτο για να το αποθηκεύεις. Ο λόγος είναι ότι τα οξέα αυτά ύστερα από μερικές ημέρες έχουν την τάση να αλληλεπιδρούν με το αλουμινόχαρτο και να το διαβρώνουν, με αποτέλεσμα μικρές ποσότητες αλουμινίου να μεταφέρονται στη τροφή, αφήνοντας λευκές κηλίδες.

Στον φούρνο μικροκυμάτων: Θέλουμε να ελπίζουμε πως αυτό είναι κάτι που γνωρίζεις ήδη! Αν βάλεις αλουμινόχαρτο στο φούρνο μικροκυμάτων, όχι μόνο δεν θα ζεσταθεί ομοιόμορφα το φαγητό, αλλά κινδυνεύεις να βάλεις φωτιά στο σπίτι!

Κανένα χθεσινό γιουβέτσι δεν αξίζει τόσο

Στο φούρνο: Αν βάλεις αλουμινόχαρτο στο φούρνο μπορεί να μην προκληθεί έκρηξη και φωτιά, αλλά σίγουρα μακροπρόθεσμα θα προκληθούν βλάβες στη συσκευή σου.

Αν θέλεις, λοιπόν, ο φούρνος σου να μη γεμίζει λάδια και λίπη, αντί να βάζεις αλουμινόχαρτο στον πάτο της συσκευής σου, φρόντισε να την καθαρίζεις μετά από κάθε χρήση!

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share