Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

11χρονο αγόρι πάσχει από μια σπάνια ασθένεια - Το δέρμα του μετατρέπεται σε...

Η εικόνα του σοκάρει

28 Ιουλίου 2020 10:24
11χρονο αγόρι πάσχει από μια σπάνια ασθένεια - Το δέρμα του μετατρέπεται σε...

Μια συγκλονιστική ιστορία ενός αγοριού από την Ινδία που πάσχει από μια σπάνια ασθένεια έχει γίνει viral και κάνει το γύρο του κόσμου. Μπορεί η εικόνα του μικρού για κάποιους να είναι αποκρουστική, σίγουρα όμως αξίζει να διαβάσετε την ιστορία του. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένας άνθρωπος πάσχει από μια ιδιαίτερη και σπάνια ασθένεια που τον μετατρέπει σε κάτι διαφορετικό, δείτε εδώ τη γυναίκα που μετατρέπεται σε... ζόμπι.

Όταν η Ναρ Κουμαρί κράτησε για πρώτη φορά στα χέρια της τον γιο της δεν θα μπορούσε να νιώσει πιο όμορφα. Ανταποκρινόταν στα λόγια της και έμοιαζε σαν όλα τα νεογέννητα παιδιά, αλλά 15 μετά μέρες μετά από την επιστροφή τους στο σπίτι, άρχισαν να εμφανίζονται τα προβλήματα στο δέρμα του παιδιού. Το δέρμα του παιδιού άρχισε να ξεφλουδίζει και να αντικαθίσταται από χοντρά μαύρα «λέπια» που σταδιακά και με πολύ πόνο καλύπτουν όλο του το σώμα.

Η σπάνια δερματική πάθηση τον μετατρέπει σε πέτρινο άγαλμα και δυσκολεύει την ικανότητά του να προχωρήσει ακόμη και να μιλήσει. Ο μικρός πάσχει από ιχθύαση μία κληρονομική νόσος με κύριο χαρακτηριστικό το ξηρό και λεπιδώδες δέρμα.

«Ευχαριστώ θερμά τη Τζος Στόουν για την πρωτοβουλία της να βοηθήσει το παιδί μου, ποτέ δεν θα είμαι σε θέση να την ευχαριστήσω αρκετά, έκανε για το παιδί μου ό,τι κανείς άλλος και της χρωστάω τη ζωή του παιδιού μου» είχε δηλώσει η μητέρα του, όταν η διάσημη τραγουδίστρια πρόσφερε απλόχερα τη βοήθεια της.

Φαίνεται να είναι ένα 2χρονο κοριτσάκι σαν τα άλλα - Μόλις μάθετε πόσο χρονών είναι θα σας πέσει το σαγόνι

Φαίνεται σαν ένα 2χρονο κοριτσάκι σαν όλα τα αλλά,αν και η αλήθεια είναι πολύ πιο τρομακτική. Στην πραγματικότητα πάσχει από μια πολύ σπάνια ασθένεια.

Όταν γεννήθηκε η Μπρούκ Γκρίνμπεργκ με Καισαρική το 1993, οι γονείς του είχαν τρελαθεί από την χαρά τους. Εκτός από το ότι ήταν λίγο πιο αδύνατη και χρειαζόταν μία απλή εγχείρηση για να διορθώσει ένα πρόβλημα με το ισχίο της, η Μπρούκ ήταν ένα υγιέστατο μωράκι.

Οι γιατροί που την είχαν φέρει στη ζωή δεν είχαν ιδέα πως σε λίγο θα γινόταν η πιο ανεξήγητη περίπτωση στην μοντέρνα ιστορία της ιατρικής. Και ενώ έχουμε δει το αντίθετο, δηλαδή την ασθένεια της πρόωρης γήρανσης,αυτό αποτελεί κάτι ακόμα πιο περίεργο.

Όταν οι γονείς πήραν την κόρη τους στο σπίτι, όλα φαινόντουσαν μια χαρά στην αρχή. Αλλά καθώς περνούσε ο καιρός κάτι πολύ παράξενο συνέβη: το μωρό τους δεν μεγάλωνε καθόλου. Οι γονείς της ζήτησαν ιατρική βοήθεια, αλλά ακόμα και οι γιατροί δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι έφταιγε.

Μόνο τα μαλλιά και τα νύχια της μεγάλωναν ενώ όλο το υπόλοιπο σώμα παρέμενε το ίδιο. Μέχρι την ηλικία των 4 σταμάτησε να αναπτύσσεται εντελώς. Η κατάστασή της ήταν τόσο παράξενη που οι γιατροί το ονόμασαν: Σύνδρομο Χ.

Τα πρώτα 6 χρόνια της ζωής της, η Μπρούκ υπέφερε από πολλές παθήσεις που ως εκ θαύματος ξεπέρασε. Μια τέτοια ήταν όταν στην ηλικία των 4 έπεσε ξαφνικά σε κώμα. Πίστευαν πως το κώμα ήταν αποτέλεσμα όγκου στον εγκέφαλο. Οι γονείς της φοβήθηκαν πως πλησίαζε το τέλος της, τόσο που παρήγγειλαν και φέρετρο για την κόρη τους.

Αλλά μετά από 14 μέρες ξύπνησε από το κώμα και δεν υπήρχε όγκος. Για άλλη μία φορά δεν μπορούσαν να εξηγήσουν την ξαφνική της ανάρρωση. Μετά από αρκετές παράξενες ασθένειες, η Μπρούκ τελικά παρέμεινε υγιής στην εφηβική της ηλικία, παρόλο που νοητικά και σωματικά παρέμεινε 2 χρονών για όλη της τη ζωή.

Δείτε αναλυτικά την ιστορία της στο βίντεο που ακολουθεί:

Δυστυχώς, η Μπρούκ δεν έζησε πάρα πολύ και πέθανε το 2013 στην ηλικία των 20 ετών λόγω αναπνευστικών προβλημάτων. Η απίστευτη περίπτωσή της δείχνει πόσο την αγαπούσε η οικογένειά της, που παρόλα τα προβλήματα ήταν πάντα εκεί για εκείνη, για να της κάνει τη ζωή όσο πιο ευχάριστη γίνεται!

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share