Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020

3χρονο αγοράκι ήταν ξαπλωμένο και κοίταζε τους γονείς του - Τότε συνειδητοποίησαν την φριχτή αλήθεια...

Σοκαριστική ιστορία

6 Ιουλίου 2020 18:20
3χρονο αγοράκι ήταν ξαπλωμένο και κοίταζε τους γονείς του - Τότε συνειδητοποίησαν την φριχτή αλήθεια...
Αρθρογράφος: Γιάννης Κυριακόπουλος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ATHENSMAGAZINE.GR

Follow us on Google News

Ένα 3χρονο αγοράκι ήταν ξαπλωμένος και κοίταζε τους γονείς του. Τότε συνειδητοποίησαν την φριχτή αλήθεια: Το αγοράκι τους ήταν παράλυτο! Ακόμη μία συγκλονιστική ιστορία είναι με ένα 5χρονο αγοράκι στο οποίο οι γιατροί είπαν ότι δεν θα περπατήσει ξανά...

Οι γονείς του δεν ήθελαν να το πιστέψουν. Όταν ο Κόλιν όμως δεν μπορούσε να σηκωθεί και δυσκολευόταν να περπατήσει, παραδέχτηκαν ότι είχε εμφανιστεί το χειρότερο σενάριο. Ο Κόλιν είχε χτυπήσει το κεφάλι του το προηγούμενο βράδυ κατά την διάρκεια του αγώνα μπέιζμπολ του αδερφού του. Θα μπορούσε να ήταν διάσειση;

Όμως το αγοράκι είχε σηκωθεί και συνέχισε λες και δεν είχε συμβεί τίποτα. Ούτε ο Ντίλον ούτε η Στέφανι σκέφτηκαν τον αντίκτυπο του χτυπήματος στο κεφάλι. Δεν πίστευαν ότι είχε διάσειση. Μπορούσε να εκφράσει αυτά που ένιωθε και ήξεραν ότι κάτι πήγαινε στραβά. Δεν μπορούσε καν να περπατήσει!

Χωρίς να περιμένουν απαντήσεις, πήγαν γρήγορα τον Κόλιν στην εντατική. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι το 3χρονο αγοράκι δεν είχε εγκεφαλικό τραύμα. Η παράλυση του δεν είχε προκληθεί από αμέλεια των γονιών του και αυτό έκανε τον Ντίλον και την Στέφανι θα ανακουφιστούν. Αλλά ο γιος τους παρέμενε παράλυτος. Χρειάζονταν απαντήσεις.

Αγοράκι έμεινε ανάπηρο επειδή το τσίμπησε τσιμπούρι

“Το μόνο πράγμα που μπορούσε να κάνει ήταν να αναπνεύσει”, είπε ο Ντίλον Η κατάσταση του αγοριού χειροτέρευε. Δεν μπορούσε να κουνηθεί από τον λαιμό και κάτω. Δυσκολευόταν να φάει και να πιει. Οι γονείς του Κόλιν παρακάλεσαν τους γιατρούς να μεταφερθεί σε μεγαλύτερο νοσοκομείο.

Λόγω του ότι έπεφταν τα επίπεδα οξυγόνου του, οι γιατροί ζήτησαν παρακέντηση της σπονδυλικής στήλης για να αποκλείσουν την μηνιγγίτιδα. Η εξέταση βγήκε αρνητική. “Ήταν πολύ δύσκολο να βλέπω τον γιο μου παράλυτο. Και χειροτέρευε όλο και περισσότερο”, είπε ο πατέρας του παιδιού.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο είπαν ότι αν είχε φτάσει 30 λεπτά αργότερα, δεν θα τα κατάφερνε. “Ο άντρας μου κι εγώ αποφασίσαμε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο παίδων του Μέμφις. Οι γιατροί μας είπαν ότι αν είχαμε πάει 30 λεπτά αργότερα, θα είχε πάθει καρδιακή προσβολή. Νόμιζα ότι θα τον έχανα.”

Αλλά σύντομα αποκαλύφθηκε η αλήθεια. Ο Κόλιν είχε τσιμπούρι. Ναι, τσιμπούρι. Και σκότωνε το αγοράκι αργά αργά. Το τσιμπούρι ήταν πίσω από το αυτί του. Όταν το αφαίρεσαν, το αγόρι άρχισε να κινείται ξανά. Αν και τα τσιμπούρια είναι συνηθισμένα στην εντατική, ο γιατρός εξηγεί ότι η παράλυση είναι σπάνια αντίδραση στο σάλιο του παράσιτου. Δεν σχετίζεται με την βορρελίωση.

“H νευροτοξίνη κρέμεται από τους σιελογόνους αδένες τους”, λέει ο Dr. Travis, “έτσι, όσο τρέφεται το τσιμπούρι, η νευροτοξίνη εισέρχεται, σε αυτή την περίπτωση, στο αίμα του Collin και αυτό οδηγεί σε αυτό που ονομάζουμε ανιούσα παράλυση, η οποία αρχικά ξεκινάει από τα πόδια προκαλώντας αδυναμία στο περπάτημα.”

Αν και η παράλυση από τσιμπούρι είναι τρομακτική και εξουθενωτική, μόλις αφαιρείται, τα συμπτώματα αρχίζουν να εξαφανίζονται. “Μόλις αφαιρείται το τσιμπούρι, τα συμπτώματα βελτιώνονται”, προσθέτει.

Στο παρακάτω βίντεο θα μάθετε περισσότερα για την ιστορία του Κόλιν και για την παράλυση από τσιμπούρι:

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share