Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020

Απίστευτο - Ξέχασε τις πατάτες στο διαμέρισμα και έγινε περιβόλι

Απίστευτες εικόνες!

6 Ιουλίου 2020 12:29
Απίστευτο - Ξέχασε τις πατάτες στο διαμέρισμα και έγινε περιβόλι
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Follow us on Google News

Ούτε στα πιο τρελά της όνειρα δεν περίμενε πως οι πατάτες της θα "μεταμορφώνονταν" ένα μικρό περιβόλι. Απίστευτο θέαμα.

Ο λόγος για την 22χρονη Donna Poree από το Καέν της Γαλλίας, η οποία αναγκάστηκε να μείνει τρεις ολόκληρους μήνες μακριά από το διαμέρισμά της, λόγω κορωνοϊού, αφού εξαιτίας της καραντίνας υποχρεώθηκε να μετακομίσει στους γονείς της.

Όταν όμως, επέστρεψε στο σπίτι της αντίκρισε μια σκηνή που περισσότερο θύμιζε περιβόλι παρά διαμέρισμα, καθώς οι πατάτες που είχε αφήσει στο καλάθι από τον Μάρτιο, είχαν απλωθεί παντού. Οι πατάτες προφανώς από τη ζέστη, άρχισαν να ωριμάζουν και σύντομα είχαν "πετάξει" κλαδιά. Οι φωτογραφίες φυσικά έγιναν viral αμέσως, ενώ οι πατάτες κατάφεραν να τρυπήσουν και το ταβάνι.

Άφησε τις πατάτες και έγιναν περιβόλι

πατάτες

Βάζετε τις πατάτες στο ψυγείο; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Οι μη μαγειρεμένες πατάτες πρέπει να αποθηκεύονται σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος, αλλά ποτέ μα ποτέ δεν πρέπει να τις βάζετε στο ψυγείο “για να κρατήσουν περισσότερο”! Ακόμη ένα λάθος που κάνουμε με τις πατάτες αλλά αυτή τη φορά αφορά την αποθήκευσή τους. Έχουμε συνηθίσει να μας αποκαλύπτονται λάθη για τις πατάτες αλλά κατά το μαγείρεμα, για παράδειγμα, δείτε εδώ το λάθος που κάνετε όταν βράζετε πατάτες.

Αν το κάνετε αυτό, τότε θα αυξηθεί η ποσότητα ζάχαρης που περιέχουν οι πατάτες και ως αποτέλεσμα θα αυξηθούν και τα επίπεδα μιας χημικής ουσίας που ονομάζεται ακρυλαμίδιο, η οποία παράγεται από τα σάκχαρα της πατάτας όταν αυτή μαγειρεύεται (ψητή, τηγανητή, ή στον φούρνο) σε υψηλές θερμοκρασίες.

Τι είναι το ακρυλαμίδιο

Το ακρυλαμίδιο είναι μια χημική ουσία που βρίσκεται στις αμυλώδεις τροφές που έχουν μαγειρευτεί σε υψηλές θερμοκρασίες. Ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά από τους επιστήμονες στη Σουηδία το 2002. Το ακρυλαμίδιο προκαλεί καρκίνο στα ζώα και οι ειδικοί πιστεύουν ότι σε αυξημένες ποσότητες θα μπορούσε να βλάψουν σοβαρά την υγεία και των ανθρώπων.

πατάτες ψυγείο

Το ακρυλαμίδιο παράγεται με φυσικό τρόπο

Το ακρυλαμίδιο παράγεται φυσικά, όταν τα αμυλούχα τρόφιμα μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες. Έρευνες δείχνουν, ωστόσο, ότι δεν παράγεται ακρυλαμίδιο όταν αυτές οι τροφές μαγειρεύονται με βράσιμο.

Δεν είναι δυνατό να σταματήσει η παραγωγή ακρυλαμιδίου ή να το αφαιρέσετε από τα τρόφιμα, αφότου έχει παραχθεί. Ως εκ τούτου, οι έρευνες επικεντρώνονται στους τρόπους που μπορείτε να το μειώσετε στα τρόφιμα στα οποία παράγεται.

Μαγείρεμα και αποθήκευση για τις πατάτες

Για να μειώσετε την ποσότητα ακρυλαμιδίου στη διατροφή σας, δείτε μερικές συμβουλές για το πώς να χειρίζεστε τις πατάτες:

Οι πατάτες πρέπει να διατηρούνται σε δροσερό και ξηρό μέρος, αλλά όχι στο ψυγείο.

Έρευνα που διεξήγαγε η Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων της Αγγλίας έδειξε πως, όταν κάνετε τηγανητές πατάτες, για να περιέχουν λιγότερο ακρυλαμίδιο πρέπει να μην τις αφήνετε να παίρνουν πολύ σκούρο-χρυσαφί χρώμα αλλά να είναι πιο ανοιχτό-κίτρινο το χρώμα τους πριν τις βάλετε στο πιάτο σας.

Μπορείτε επίσης να μειώσετε τα επίπεδα ακρυλαμιδίου με το να μουλιάζετε τις πατάτες σε νερό για 30 λεπτά πριν τις τηγανίσετε. Αλλά να θυμάστε πάντα να τις στραγγίζετε καλά πριν τις βάλετε σε καυτό λάδι!

Εάν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένες πατάτες, τα επίπεδα ακρυλαμιδίου είναι χαμηλότερα, όταν ακολουθούνται οι οδηγίες μαγειρέματος που αναγράφονται στη συσκευασία.

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share