Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

3 μηνών μωράκι έκανε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς - 5 ημέρες αργότερα η μητέρα του...

Σοκαριστικό

5 Ιουλίου 2020 08:25
3 μηνών μωράκι έκανε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς - 5 ημέρες αργότερα η μητέρα του...
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Όταν αυτό το μωρό έγινε 3 μηνών, έκανε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς. Η εγχείρηση ήταν επιτυχημένη. 5 μέρες αργότερα, η μητέρα του αποφάσισε να βγάλει μια φωτογραφία τον μικρό της μαχητή.

Σ’αυτή την φωτογραφία μπορείτε να δείτε την ουλή που έμεινε από την τομή και εκτείνεται από το στήθος ως το στομάχι του. Επίσης, μία μητέρα έφερε στη ζωή ένα υγιέστατο μωράκι. Περιμένετε όμως να δείτε τι συμβαίνει μόλις η κάμερα κάνει zoom...

Όμως ο λόγος που έγινε viral δεν είναι η ουλή, αλλά η γλυκιά, ευγενική έκφραση του προσώπου της. Ο αδερφός της Sarah είδε την φωτογραφία και την ανέβασε στο διαδίκτυο.

Έγινε αμέσως viral, αφού πολλοί σχολίασαν την χαλαρή του στάση ακόμα και μετά από μια τόσο τρομακτική εγχείρηση! Η Sarah λέει ότι τα ευγενικά σχόλια του κόσμου για την φωτογραφία την βοήθησαν πολύ σε αυτή την δύσκολη στιγμή.

“Όσο ήταν στο νοσοκομείο, έμπαινα στο Facebook για να δω τι έλεγε ο κόσμος. Αυτό βοήθησε εμένα και τον Joe [τον πατέρα του Joey] να το ξεπεράσουμε. Έβγαλα την φωτογραφία, γιατί ήταν η πρώτη φορά που βλέπαμε ολόκληρη την ουλή. Ο Joe έπαιζε μαζί του κι εγώ ήθελα να βγάλω μια φωτογραφία την ουλή – εκείνος απλά άρχισε να χαμογελάει”, είπε η Sarah.

Δείτε αναλυτικά την ιστορία του στο βίντεο που ακολουθεί:

Το μωρό τους πέθανε μετά από την γέννα - Αντί να το θάψουν έκαναν κάτι το σοκαριστικό...

Πολλά ζευγάρια προσπαθούν να αποκτήσουν ένα παιδί, και όταν αυτή η στιγμή επιτέλους έρχεται, η χαρά τους δεν περιγράφεται. Ποτέ όμως τίποτα δεν είναι δεδομένο, και η ιστορία παρακάτω ενός μωρού, το αποδεικνύει.

Η Σαρλότ και ο Αττίλα Ζάκαξ παντρεύτηκαν το 2015 και ανυπομονούσαν για την γέννηση του πρώτου τους παιδιού. Τον Απρίλιο του 2016, η μέρα ήρθε – ήταν η μέρα πριν τα 21α γενέθλιά της – που έμαθε πως θα γινόντουσαν σύντομα γονείς. Η Σαρλότ ήταν έγκυος.

Όλα κυλούσαν μια χαρά μέχρι που πήγαν για τον υπέρηχο της 20ης εβδομάδας. Το έμβρυο είχε μία πάθηση που σταματούσε την ανάπτυξη του εγκεφάλου του και δημιουργούσε σοβαρές παραμορφώσεις. Το νεαρό ζευγάρι σοκαρίστηκε και ήταν βαθιά συντετριμμένο.

Είχε μία γενετική ανωμαλία στην οποία δύο χρωμοσώματα είχαν αλλάξει θέση, με αποτέλεσμα κάποια γονίδια να αναπαράγονται περισσότερο και κάποια άλλα καθόλου. Η Σαρλότ έπρεπε να πηγαίνει κάθε δύο εβδομάδες για εξετάσεις. Στην 37η εβδομάδα, η κατάσταση χειροτέρεψε και οι γιατροί είδαν πως έπρεπε να αναλάβουν δράση.

Η ροή του αίματος προς τον πλακούντα είχε μειωθεί επικίνδυνα και έτσι στις 13 Δεκεμβρίου γεννήθηκε η Εβλίν με καισαρική. Επειδή έπρεπε όμως πρώτα να την διασωληνώσουν, η Σαρλότ περίμενε 7 ώρες μέχρι να μπορέσει να δει το νέο της μωρό και άλλες 3 μέρες μέχρι να μπορέσει να το κρατήσει στην αγκαλιά της.

Ο εγκέφαλος της Εβλίν ήταν υποανάπτυκτος, ακριβώς όπως φοβόντουσαν οι γιατροί. Επειδή οι αεραγωγοί της ήταν πολύ στενοί, δεν μπορούσε να αναπνεύσει μόνη της και έτσι έπρεπε να της κάνουν μία πολύ επικίνδυνη επέμβαση. Ακόμα και αν κάπως επιβίωνε, οι γιατροί τους εξήγησαν πως θα είχε πάντα σοβαρά προβλήματα με την όραση, την ακοή και την ομιλία, χωρίς να αναφέρουμε τις νοητικές και σωματικές αναπηρίες. Οι γονείς της όμως δεν ήταν έτοιμοι να την αφήσουν να φύγει. Έτσι πήραν την μεγάλη απόφαση, όπως έκανε και αυτό το ζευγάρι, όταν οι γιατροί είπαν στη γυναίκα να ρίξει το μωρό της.

Η Σαρλότ περιέγραψε την εμπειρία: ‘Αφού γεννήθηκε, οι γιατροί μας είπαν να την πάμε σε κάποιο άσυλο, αλλά δεν ήμουν έτοιμη και δεν ήθελα να πιστέψω τα λόγια του.’

Αλλά καθώς η κατάσταση έγινε χειρότερη τις επόμενες εβδομάδες, οι γονείς το συνειδητοποίησαν: είτε θα την κρατούσαν ζωντανή με μηχανήματα ή απλά θα την άφηναν να φύγει γαλήνια.

Δεν ήταν μία εύκολη απόφαση, αλλά στις 10 Ιανουαρίου 2017, την αποσύνδεσαν από τα μηχανήματα σε ένα ειδικό άσυλο. Ήταν μόλις τεσσάρων εβδομάδων και έφυγε χωρίς ποτέ να έχει πάρει μία ανάσα από μόνη της.

Τότε όμως τα πράγματα πήραν μία ασυνήθιστη τροπή. Το άσυλο τους προσέφερε την ευκαιρία να περάσουν λίγο περισσότερο χρόνο με την κόρη τους, έτσι ώστε να μπορέσουν να την αποχαιρετήσουν σωστά.

Ο τρόπος που το έκαναν ήταν με μία ειδικά διαμορφωμένη θερμοκοιτίδα, σχεδιασμένη για να κρατάει τα νεογέννητα μωρά μαζί με τους γονείς του για λίγο περισσότερο, ώστε να προλάβουν να τα αποχαιρετήσουν.

Έτσι, η Σαρλότ και ο Αττίλα πέρασαν 12 ακόμα μέρες με την κόρη τους στο άσυλο και την πήραν σπίτι τους για άλλες 4 πριν γίνει η κηδεία. Την πήγαιναν ακόμα και βόλτα στο πάρκο. Η ευκαιρία αυτή τους βοήθησε πολύ να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, όπως δήλωσαν.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την παράξενη και συγκινητική ιστορία τους:

Ενώ καταλαβαίνει πως αυτό δεν θα δουλέψει για όλους, η Σαρλότ θέλει να ενημερώσει τον κόσμο πως υπάρχει και αυτή η εναλλακτική για όποιον περνάει κάτι παρόμοιο.

‘Όταν ένας γονιός αναγκαστεί να αποχαιρετήσει πολύ νωρίς το παιδί του, λίγες παραπάνω μέρες μπορούν να κάνουν τη διαφορά.’

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share