Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Έβαλε δύο μπανάνες στο φούρνο μικροκυμάτων - Αυτό που ακολούθησε θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!

Απίστευτο!

3 Ιουλίου 2020 21:59
Έβαλε δύο μπανάνες στο φούρνο μικροκυμάτων - Αυτό που ακολούθησε θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Οι μπανάνες είναι ένα φρούτο πλούσιο σε κάλλιο και με χαρακτηριστική γλυκιά γεύση, μην ξεχνάμε βέβαια πως οι μπανάνες έχουν και πολλές ευεργετικές ιδιότητες.

Αν οι μόνες μπανάνες που βρίσκετε στην αγορά είναι πράσινες συνεπώς και άγουρες μην ανησυχείτε καθόλου! Το Athensmagazine.gr βρήκε για εσάς την πιο απλή λύση για να αποκτήσετε γλυκές και ώριμες μπανάνες μέσα σε μόλις 2 λεπτά!

μπανάνες μικροκυμάτων

Ο γρηγορότερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι οι πράσινες μπανάνες σας θα ωριμάσουν είναι αυτό το κόλπο των δύο λεπτών. Σε αυτό χρειάζεστε έναν φούρνο μικροκυμάτων. Χρησιμοποιείστε ένα πιρούνι για να κάνετε μερικές τρύπες στην μπανάνα και μετά βάλτε την στον φούρνο μικροκυμάτων για δύο λεπτά. Το αποτέλεσμα θα είναι μια μαλακή μπανάνα με τέλεια γεύση!

Έχετε προσέξει τα αυτοκόλλητα που υπάρχουν πάνω στις μπανάνες; Δείτε γιατί δεν θέλουν να ξέρουμε τι συμβολίζουν

Αν έχετε αγοράσει ποτέ προϊόντα από μια αλυσίδα σούπερ μάρκετ ή παντοπωλεία, τότε έχετε καταλάβει για ποια αυτοκόλλητα μιλάμε. Έχουν συνήθως ένα barcode και έναν κωδικό PLU, ο οποιος σαρώνεται στο ταμείο για την αναγνώριση του προϊόντος και την τιμή του.

Αλλά αυτά τα αυτοκόλλητα κρύβουν πιο πολλά απ” όσα γνωρίζετε. Ενώ ο PLU είναι η «αναζήτηση των τιμών» και προσδιορίζει τα φρούτα ή τα λαχανικά όπως οι μπανάνες, βοηθά επίσης να προσδιορίσει και κάτι άλλο. Το πως έχει καλλιεργηθεί το προϊόν! Με την σωστή ανάγνωση αυτού του κώδικα, μπορείτε να καταλάβετε αν τα φρούτα που αγοράζετε είναι γενετικά τροποποιημένα, βιολογικής καλλιέργειας ή παράγονται με χημικά λιπάσματα, μυκητοκτόνα, ζιζανιοκτόνα κ.α.

Με την ευκαιρία δείτε ποια είναι τα 4 πιο παχυντικά λαχανικά.

Έχετε προσέξει τα αυτοκόλλητα που υπάρχουν πάνω στις μπανάνες; Δείτε γιατί δεν θέλουν να ξέρουμε τι συμβολίζουν

Απλά πρέπει να γνωρίζετε πως να αναλύσετε τις ετικέτες και τον αριθμό PLU και είναι πραγματικά πιο εύκολο απ” ό,τι φαντάζεστε.

Αν υπάρχουν μόνο τέσσερις ψηφία στο PLU, σημαίνει ότι το προϊόν έχει καλλιεργηθεί συμβατικά ή «παραδοσιακά» με τη χρήση φυτοφαρμάκων. Τα τελευταία ψηφία του κώδικα, είναι απλά το είδους λαχανικού ή φρούτου που αγοράζετε. Π.χ. όλες οι μπανάνες έχουν τον κωδικό 4011.

Αν υπάρχουν πέντε ψηφία στον κώδικα PLU και αρχίζει με το «8», αυτό σημαίνει ότι το προϊόν είναι ένα γενετικά τροποποιημένο. Τα γενετικώς τροποποιημένα φρούτα και λαχανικά έχουν παραποιηθεί με αφύσικα τρόπο. Κατ” ουσίαν, η παραγωγή τους έχει τροποποιηθεί γενετικά σε ένα εργαστήριο ή επί δεκαετίες, με τεχνητή επιλογή και δεν μπορούν να βρεθούν στη φύση. Μία γενετικά (GE ή GMO) μπανάνα θα έχει τον κωδικό «84011».

Αν υπάρχουν πέντε ψηφία στον κώδικα PLU και ο αριθμός αρχίζει με το «9», αυτό σημαίνει ότι το προϊόν έχει καλλιεργηθεί βιολογικά και δεν είναι γενετικά τροποποιημένο. Μια οργανική μπανάνα θα έχει τον κωδικό «94011».

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share