Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το μωρό τους πέθανε μετά από την γέννα - Αντί να το θάψουν έκαναν κάτι το σοκαριστικό...

Έχει συγκλονίσει με την ιστορία του

3 Ιουλίου 2020 12:56
Το μωρό τους πέθανε μετά από την γέννα - Αντί να το θάψουν έκαναν κάτι το σοκαριστικό...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλά ζευγάρια προσπαθούν να αποκτήσουν ένα παιδί, και όταν αυτή η στιγμή επιτέλους έρχεται, η χαρά τους δεν περιγράφεται. Ποτέ όμως τίποτα δεν είναι δεδομένο, και η ιστορία παρακάτω ενός μωρού, το αποδεικνύει.

Η Σαρλότ και ο Αττίλα Ζάκαξ παντρεύτηκαν το 2015 και ανυπομονούσαν για την γέννηση του πρώτου τους παιδιού. Τον Απρίλιο του 2016, η μέρα ήρθε – ήταν η μέρα πριν τα 21α γενέθλιά της – που έμαθε πως θα γινόντουσαν σύντομα γονείς. Η Σαρλότ ήταν έγκυος.

Όλα κυλούσαν μια χαρά μέχρι που πήγαν για τον υπέρηχο της 20ης εβδομάδας. Το έμβρυο είχε μία πάθηση που σταματούσε την ανάπτυξη του εγκεφάλου του και δημιουργούσε σοβαρές παραμορφώσεις. Το νεαρό ζευγάρι σοκαρίστηκε και ήταν βαθιά συντετριμμένο.

Είχε μία γενετική ανωμαλία στην οποία δύο χρωμοσώματα είχαν αλλάξει θέση, με αποτέλεσμα κάποια γονίδια να αναπαράγονται περισσότερο και κάποια άλλα καθόλου. Η Σαρλότ έπρεπε να πηγαίνει κάθε δύο εβδομάδες για εξετάσεις. Στην 37η εβδομάδα, η κατάσταση χειροτέρεψε και οι γιατροί είδαν πως έπρεπε να αναλάβουν δράση.

Η ροή του αίματος προς τον πλακούντα είχε μειωθεί επικίνδυνα και έτσι στις 13 Δεκεμβρίου γεννήθηκε η Εβλίν με καισαρική. Επειδή έπρεπε όμως πρώτα να την διασωληνώσουν, η Σαρλότ περίμενε 7 ώρες μέχρι να μπορέσει να δει το νέο της μωρό και άλλες 3 μέρες μέχρι να μπορέσει να το κρατήσει στην αγκαλιά της.

Ο εγκέφαλος της Εβλίν ήταν υποανάπτυκτος, ακριβώς όπως φοβόντουσαν οι γιατροί. Επειδή οι αεραγωγοί της ήταν πολύ στενοί, δεν μπορούσε να αναπνεύσει μόνη της και έτσι έπρεπε να της κάνουν μία πολύ επικίνδυνη επέμβαση. Ακόμα και αν κάπως επιβίωνε, οι γιατροί τους εξήγησαν πως θα είχε πάντα σοβαρά προβλήματα με την όραση, την ακοή και την ομιλία, χωρίς να αναφέρουμε τις νοητικές και σωματικές αναπηρίες. Οι γονείς της όμως δεν ήταν έτοιμοι να την αφήσουν να φύγει. Έτσι πήραν την μεγάλη απόφαση, όπως έκανε και αυτό το ζευγάρι, όταν οι γιατροί είπαν στη γυναίκα να ρίξει το μωρό της.

Η Σαρλότ περιέγραψε την εμπειρία: ‘Αφού γεννήθηκε, οι γιατροί μας είπαν να την πάμε σε κάποιο άσυλο, αλλά δεν ήμουν έτοιμη και δεν ήθελα να πιστέψω τα λόγια του.’

Αλλά καθώς η κατάσταση έγινε χειρότερη τις επόμενες εβδομάδες, οι γονείς το συνειδητοποίησαν: είτε θα την κρατούσαν ζωντανή με μηχανήματα ή απλά θα την άφηναν να φύγει γαλήνια.

Δεν ήταν μία εύκολη απόφαση, αλλά στις 10 Ιανουαρίου 2017, την αποσύνδεσαν από τα μηχανήματα σε ένα ειδικό άσυλο. Ήταν μόλις τεσσάρων εβδομάδων και έφυγε χωρίς ποτέ να έχει πάρει μία ανάσα από μόνη της.

Τότε όμως τα πράγματα πήραν μία ασυνήθιστη τροπή. Το άσυλο τους προσέφερε την ευκαιρία να περάσουν λίγο περισσότερο χρόνο με την κόρη τους, έτσι ώστε να μπορέσουν να την αποχαιρετήσουν σωστά.

Ο τρόπος που το έκαναν ήταν με μία ειδικά διαμορφωμένη θερμοκοιτίδα, σχεδιασμένη για να κρατάει τα νεογέννητα μωρά μαζί με τους γονείς του για λίγο περισσότερο, ώστε να προλάβουν να τα αποχαιρετήσουν.

Έτσι, η Σαρλότ και ο Αττίλα πέρασαν 12 ακόμα μέρες με την κόρη τους στο άσυλο και την πήραν σπίτι τους για άλλες 4 πριν γίνει η κηδεία. Την πήγαιναν ακόμα και βόλτα στο πάρκο. Η ευκαιρία αυτή τους βοήθησε πολύ να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, όπως δήλωσαν.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την παράξενη και συγκινητική ιστορία τους:

Ενώ καταλαβαίνει πως αυτό δεν θα δουλέψει για όλους, η Σαρλότ θέλει να ενημερώσει τον κόσμο πως υπάρχει και αυτή η εναλλακτική για όποιον περνάει κάτι παρόμοιο.

‘Όταν ένας γονιός αναγκαστεί να αποχαιρετήσει πολύ νωρίς το παιδί του, λίγες παραπάνω μέρες μπορούν να κάνουν τη διαφορά.’

TAGS
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share