Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

"Έχεις νεύρα; Πιες ξύδι" - Από που βγήκε η "διάσημη" έκφραση;

Εσείς το γνωρίζατε;

2 Ιουλίου 2020 17:29

"Έχεις νεύρα; Πιες ξύδι!" Όλοι μας έχουμε ακούσει (ή έχουμε χρησιμοποιήσει) αυτή την έκφραση. Αναρωτηθήκατε ποτέ από που προέρχεται η "διάσημη" αυτή έκφραση;

Χρησιμοποιούσαν από την αρχαιότητα το ξύδι ως τονωτικό και ευφραντικό. Αυτό συμβαίνει γιατί το όξινο ph του ξυδιού αλληλεπιδρά με τον αιματοκρίτη, με αποτέλεσμα να ρίχνει την πίεση και έτσι να αποσυμφορεί από το άγχος και την ψυχολογική πίεση. Αυτή όμως δεν είναι η μόνη φορά που το ξύδι αποδεικνύεται θαυματουργό στον οργανισμό μας, δείτε εδώ το ευεργετικό ρόφημα με ξύδι που θα σας σώσει.

Όταν νευριάζουμε έχουμε την τάση να αντιδρούμε παρορμητικά και λέμε πράγματα που δεν εννοούμε – στο τέλος μετανιώνουμε που πληγώσαμε τον συνομιλητή μας. Εκτός από την παραδοσιακή και αλάνθαστη συνταγή με το ξύδι, δείτε μερικούς ακόμη τρόπους για να... ηρεμήσετε και να κοντρολάρετε τα νεύρα σας!

Αναπνοές

Όταν νευριάζουμε η αναπνοή επιταχύνεται και διαταράσσεται. Πάρε βαθιά αναπνοή και μετά εκπνοή βγάζοντας αργά όλο τον αέρα από μέσα σου, ελέγχοντας τον.

Αυτό θα σε βοηθήσει να επαναφέρεις την αναπνοή σου στους κανονικούς ρυθμούς και να εστιάσεις στον ρυθμό της αναπνοής σου και να ξεχάσεις για λίγο το πρόβλημα.

Ζήτα από τον συνομιλητή σου να κάνει το ίδιο και όταν έρθει η ώρα να απαντήσεις θα σκέφτεσαι πιο καθαρά.

Χαλάρωσε

Μείνε μόνος σου για λίγα λεπτά, πήγαινε στο δωμάτιό σου ή μια βόλτα μέσα στο σπίτι και μη μιλάς σε κανένα. Στη συνέχεια προσπάθησε να χαλαρώσεις τους μύες σε κάθε σημείο του σώματός σου (χέρια, πόδια, κορμό, κεφάλι).

Μέτρα μέχρι το 10

Μπορεί να ακούγεται αστείο, όμως λειτουργεί. Πάρε τον χρόνο σου πριν δώσεις την απάντηση σου και μέτρα αργά μέχρι το 10 ώστε να ανασυγκροτήσεις στις σκέψεις σου.

Κίνηση

Ένας περίπατος στη φύση είναι το ιδανικό φάρμακο για τα νεύρα σου. Πήγαινε τρέξιμο ή περπάτημα. Με την κίνηση, η προσοχή σου θα μετατοπιστεί από τα προβλήματά σου.

Μπάνιο

Ένα ζεστό μπάνιο είναι πολύ χαλαρωτικό. Μείνε όση ώρα χρειάζεσαι και φαντάσου πως όλες σου οι ανησυχίες και τα νεύρα έφυγαν μαζί με το νερό και στη θέση τους ήρθαν η ηρεμία και η γαλήνη.

Εφάρμοσε και εσύ αυτές τις πρακτικές λύσεις στην καθημερινότητά σου για να αποφύγεις τις… παρεξηγήσεις.

TAGS
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share