Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020

Όταν γύρισαν σπίτι βρήκαν το μωρό τους σε αυτή την κατάσταση - Το χειρότερο όμως της υπόθεσης είναι πως...

Ανατριχιαστικό

1 Ιουλίου 2020 19:15
Όταν γύρισαν σπίτι βρήκαν το μωρό τους σε αυτή την κατάσταση - Το χειρότερο όμως της υπόθεσης είναι πως...
Αρθρογράφος: Γιάννης Κυριακόπουλος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ATHENSMAGAZINE.GR

Follow us on Google News

Ένα ζευγάρι όταν γύρισε σπίτι βρήκε το μωρό τους σε αυτή την κατάσταση. Το χειρότερο όμως της υπόθεσης είναι πως... σοκαριστικό. Επίσης, αυτό το μωρό που θα δείτε εδώ έχει κάτι το ξεχωριστό. Μόλις η νοσοκόμα καθάρισε το πρόσωπό του, έπαθε πλάκα.

Ένα ζευγάρι από το Όρεγκον των ΗΠΑ ισχυρίζεται ότι η babysitter που φυλούσε το μωρό τους, το κακοποίησε σωματικά, αλλά οι αρχές δεν κινούνται νομικά. Ο Joshua Marbury και η Alicia Quinney ισχυρίζονται ότι άφησαν τον ενός έτους γιο τους Jacob μαζί με τη νταντά για μια βραδινή έξοδο το Μάρτιο.

Το ζευγάρι ισχυρίζεται ότι επέστρεψαν σπίτι και βρήκαν το παιδί τους να ουρλιάζει και η νταντά να έχει αποκοιμηθεί. Λένε πως ο Jacob ήταν γεμάτος με μελανιές το επόμενο πρωί και ανέφεραν το περιστατικό στην αστυνομία. Ωστόσο, δύο μήνες αργότερα δεν υπήρξε καμιά νομική κίνηση, και υποστηρίζουν ότι οι αρχές τους απογοήτευσαν.

Εξοργισμένος, ο Marbury έγραψε στο Facebook τη Παρασκευή ότι πιστεύει ότι μια παλιότερη δικαστική απόφαση δεν επιτρέπει να απαγγελθούν κατηγορίες στην υποτιθέμενη νταντά και δημοσίευσε φωτογραφίες του γιου του με εκτεταμένες μελανιές στο πρόσωπο.

Ο Marbury αναφερόταν σε μια απόφαση του 2012 του δικαστηρίου του Όρεγκον, όπου οι εισαγγελείς απαγγέλνουν πιο δύσκολα κατηγορίες σε περιπτώσεις κακοποίησης, όταν τα θύματα δε μπορούν να μιλήσουν, σύμφωνα με το OregonLive. Προκειμένου να καταδικαστεί ο θύτης για κακομεταχείριση και σωματική επίθεση, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, οι εισαγγελείς πρέπει να αποδείξουν το θύμα υπέστη «σωματική βλάβη και σημαντικό πόνο».

Αυτό είναι δύσκολο να αποδειχθεί αν τα θύματα δεν είναι ικανά να εξηγήσουν την αιτία των τραυμάτων τους, σύμφωνα με ένα παλιότερα άρθρο για την δικαστική απόφαση. Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι παιδιά κάτω των 5 ετών είναι ανίκανα να εξηγήσουν κάτι τέτοιο και ισχύει και για παιδιά με προβλήματα ανάπτυξης ή όσα φοβούνται να μιλήσουν κατά των καταχραστών, αναφέρει η OregonLive.

Η δικαστική απόφαση σημαίνει ότι οι ενήλικες μπορούν να τη γλιτώσουν από τη κακοποίηση παιδιών, αρκεί οι τραυματισμοί να μην είναι πολύ έντονοι, όπως μελανιές και εκδορές, και δεν επαρκούν για να απαγγελθούν κατηγορίες.

“Κάτι πρέπει να γίνει. Κανείς δε μπορεί απλά να χτυπάει ένα παιδί και να τη γλιτώνει, επειδή το παιδί δεν μπορεί λεκτικά να το πει.” Η δημοσίευση του Facebook γρήγορα έγινε viral και έχει μοιραστεί πάνω από 150.000 φορές. Ο πατέρας του παιδιού υποστηρίζει ότι έχουν επισκεφτεί πολλούς γιατρούς και όλοι λένε ότι η μελανιά στο πρόσωπο φαίνεται να έχει ένα αποτύπωμα χεριού.

Η μητέρα του Jacob δήλωσε ότι όταν γύρισαν σπίτι εκείνο το βράδυ και είδε το μελανιασμένο μάτι του γιου της, υπέθεσε ότι κάποιος το είχε ζωγραφίσει. Αλλά στη συνέχεια βρήκε σημάδια στο μάγουλο, το αυτί, το χέρι και τη πλάτη του μωρού.

TAGS
 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share