Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Έτριψε τα δερμάτινα σανδάλια της με ελαιόλαδο - Μόλις δείτε το αποτέλεσμα θα ενθουσιαστείτε

Δοκιμάστε το!

1 Ιουλίου 2020 10:49
Έτριψε τα δερμάτινα σανδάλια της με ελαιόλαδο - Μόλις δείτε το αποτέλεσμα θα ενθουσιαστείτε

Όπως όλοι ξέρουμε τα δερμάτινα αντικείμενα, ρούχα ή παπούτσια χρειάζονται συχνά γυάλισμα για να διατηρήσουν την λάμψη τους και να φαίνονται πάντα σας καινούρια κάτι το οποίο και καταφέρνουμε χρησιμοποιώντας ειδικά προϊόντα που προσθέτουν χρώμα αλλά και λάμψη! Αυτά μέχρι σήμερα, από σήμερα τα δεδομένα αλλάζουν και γίνονται φυσικά και ανέξοδα χρησιμοποιώντας υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας.

Την επόμενη φορά που θα θες να γυαλίσεις τα παπούτσια σου ή το δερμάτινο μπουφάν σου μην τρέξεις στο σούπερ μάρκετ αλλά στην κουζίνα. Ανακάτεψε σε ένα μπολ λίγο ελαιόλαδο με χυμό λεμονιού και ρίξτο πάνω στα δερμάτινα σου αντικείμενα... Θα φαίνονται σαν καινούρια! Μην ξεχνάμε όμως πως το ελαιόλαδο μπορεί να φανεί θαυματουργό και σε θέματα ομορφιάς, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν τρίψετε με λίγο ελαιόλαδο τα χείλη σας.

Κρατάτε το ελαιόλαδο σας σε τενεκέ για πολύ καιρό; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Όπως έχουμε ξαναπεί το ελαιόλαδο είναι το χρυσάφι της Μεσογείου και η χώρα μας φημίζεται για την παραγωγή του. Είναι πολλά όμως τα λάθη που κάνουμε και καταστρέφουμε ένα τόσο θαυματουργό προϊόν, τόσο στο μαγείρεμα του όσο και κατά την αποθήκευση του τα λάθη είναι αμέτρητα. Για παράδειγμα, δείτε εδώ για ποιο λόγο απαγορεύεται να βάζετε το λάδι σας κοντά σε ένα παράθυρο.

Ακόμη ένα λάθος που κάνουμε είναι πως θεωρούμε ότι το ελαιόλαδο δεν έχει ημερομηνία λήξης και συνήθως προμηθευόμαστε μεγάλες ποσότητες τις οποίες αποθηκεύουμε ναι μεν σε σκιερό μέρος αλλά σε τενεκέδες. Γιατί όμως κάτι τέτοιο είναι λάθος;

Το ελαιόλαδο έχει μέγιστη διάρκεια ζωής 24 μήνες μετά παίρνει μια πικρή γεύση και αναγκαστικά θα το πετάξετε. Συνεπώς το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να υπολογίσετε τη μέση ποσότητα κατανάλωσης ελαιολάδου για ολόκληρη τη χρονιά και να μην κάνετε υπερβολές.

Βάλτε ελαιόλαδο αντί για βούτυρο στο κέικ σας και χαρίστε κάτι μοναδικό στον οργανισμό σας

Τα κέικ είναι ένα γλύκισμα ιδανικό για να συνοδεύσεις τον πρωινό καφέ σου, για κολατσιό των παιδιών στο σχολείο ή για σνακ. Μπορεί να μην ανήκει στην κατηγορία των παχυντικών γλυκών μιας και δεν περιέχει πολλά γλυκαντικά αλλά δεν θα ήταν ακόμη καλύτερο αν μπορούσαμε να το κάνουμε ακόμη πιο υγιεινό;

Όλοι ξέρουμε πως το βούτυρο είναι ένα υλικό που πρέπει μην χρησιμοποιείται συχνά καθώς προκαλεί καρδιαγγειακά προβλήματα και το σύνηθες είναι να προκαλεί φράξιμο των αρτηριών. Κάντε λοιπόν ένα δώρο στον οργανισμό σας και σταματήστε να το χρησιμοποιείτε αντικαθιστώντας το με ελαιόλαδο.

Το ελαιόλαδο είναι ένα υλικό που στη χώρα μας θα βρεις άφθονο και είναι πραγματικά θαυματουργό σε θέματα υγείας, δείτε εδώ ποιες ασθένειες μπορεί να θεραπεύσει. Εκτός αυτού όμως, έχει και μια πιο ιδιαίτερη γεύση που θα κάνει το κέικ σας λίγο πιο... μεσογειακό και παράλληλα θα του δώσει την απαραίτητη υγρασία. Απομακρύνετε λοιπόν από τη διατροφή σας το βούτυρο και αντικαταστήστε το με αγνό ελαιόλαδο.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share