Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

Λαχταριστά κεφτεδάκια πατάτας σε υπέροχη σάλτσα κάρυ

Πεντανόστιμο!

30 Ιουνίου 2020 13:19
Λαχταριστά κεφτεδάκια πατάτας σε υπέροχη σάλτσα κάρυ
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Follow us on Google News

Το Athensmagazine.gr σας έχει ακόμα μια υπέροχη συνταγή για κεφτεδάκια πατάτας, μετά τα μεθυσμένα κεφτεδάκια με ούζο που σας ξετρέλανε! Δοκιμάστε αυτό το φαγητό και είμαστε σίγουροι πως θα το φτιάξετε και θα το ξαναφτιάξετε.

Υλικά

  • 600 γραμμάρια πατάτας
  • 360 γραμμάρια τόφου
  • 25 γραμμάρια αμύλου αραβοσίτου
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για τη σάλτσα
  • 1 κρεμμύδι
  • 400 γραμμάρια πολτού τομάτας
  • 200 ml από γάλα καρύδας
  • 30 γραμμάρια κάσιους
  • ½ κουταλάκι κάρυ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη τζίντζερ
  • 1 πρέζα πιπεριάς τσίλι
  • 1 πρέζα αλάτι

Λαχταριστά κεφτεδάκια πατάτας

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε, κόβουμε σε κύβους και βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τις λιώνουμε με ένα πιρούνι και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Ταμπονάρουμε το τόφου με χαρτοπετσέτες για να αφαιρέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό, κατόπιν το κόβουμε το σε κύβους και το χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια ενώνουμε το τόφου με τις πατάτες, το χυμό λεμονιού, αλάτι και το άμυλο καλαμποκιού. Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα ταψί με λίγο λάδι και ψήνουμε στονφούρνο στους 200 ° C για 30 λεπτά.

Κόβουμε το κρεμμύδι, θερμαίνουμε μια σταγόνα λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα μπαχαρικά και μια πρέζα αλάτι και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Προσθέυουμε τα κάσιους, τον πολτό ντομάτας και το γάλα καρύδας και μαγειρεύομε τη σάλτσα για 20 λεπτά χωρίς καπάκι. Μεταφέρουμε τη σάλτσα στο μπλέντερ και τη χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε μια υγρή σάλτσα.

Ρίχνουμε τη σάλτσα πίσω στο τηγάνι, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά και απολαμβάνουμε.

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share