Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2020

Εσείς το γνωρίζατε; Τι κάνουμε τα στέφανα του γάμου σε περίπτωση χωρισμού η θανάτου;

Ούτε που πήγαινε το μυαλό μας!

26 Ιουνίου 2020 18:17
Εσείς το γνωρίζατε; Τι κάνουμε τα στέφανα του γάμου σε περίπτωση χωρισμού η θανάτου;
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Ο γάμος είναι ένα σημαντικό μυστήριο για την Ορθόδοξη Εκκλησία. Αυτό, συμβαίνει για πολλούς και διάφορους λόγους. Παράλληλα, ο γάμος σημαίνει πως δημιουργείται ένα νέο σπιτικό. Μία οικογένεια ανάμεσα σε εκείνους που θα ανέβουν μαζί τα σκαλιά της εκκλησίας.

Όμως, πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται, τι θα γίνει, με τα στέφανα, σε περίπτωση που κάποιος από τους δύο συζύγους πεθάνει. Επίσης, άλλο ένα ερώτημα είναι τι θα γίνει με τα στέφανα, αν οι δύο σύζυγοι πάρουν διαζύγιο. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μόνη μας απορία σχετικά με τα έθιμα του γάμου, δείτε εδώ για ποιο λόγο φοράμε τη βέρα στο τέταρτο δάχτυλο.

Στο παραπάνω ερώτημα η απάντηση που συνήθως δίδει ο απλός λαός, είναι ότι κατά τον θάνατο ενός εκ των δύο η πρόληψη θέλει το ένα από τα δύο στέφανα να μπαίνει μαζί του στον τάφο, ενώ άλλη πρόληψη λέει ότι τα στέφανα παραμένουν μέσα στην κρεβατοκάμαρα μέχρι του θανάτου και του άλλου μέλους, οπότε τότε μπαίνουν και τα δύο στέφανα στον τάφο του δευτέρου, δηλώνοντας έτσι ότι ο θάνατος σταματάει το συγκεκριμένο ανδρόγυνο. Αυτά όμως εντάσσονται στη σφαίρα των προλήψεων και δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με την ορθόδοξη ζωή.

στέφανα γάμου

Τα στέφανα, εφόσον επέρχεται θάνατος ή διαζύγιο, μπορούν οι άμεσοι συγγενείς να τα προσκομίζουν στον ιερό ναό. Τα ίδια αυτά τα στέφανα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε άλλο γάμο ή να τοποθετούνται στο χωνευτήρι, αφού πρώτα καούν.

Για τον λόγο αυτό, σε παλαιότερες εποχές τα στέφανα ήταν λειτουργικά σκεύη του ναού. Αυτό σήμαινε ότι τα στέφανα ήταν κοινά για όλους τούς πιστούς και όχι όπως συμβαίνει σήμερα όλα να ιδιωτικοποιούνται. Έτσι και το ερώτημα που μας τίθεται, σε παλαιότερες εποχές, δεν θα προέκυπτε.

Γαμπρός έβγαλε κίτρινη κάρτα την ώρα του γάμου - Δεν φαντάζεστε τον λόγο

Ο γαμπρός, πρώην διαιτητής έβγαλε μια κίτρινη κάρτα την ώρα του γάμου του. Ο λόγος που το έκανε θα σας κάνει να κλάψετε από τα γέλια.

Συγκεκριμένα, ο γαμπρός είχε μια διαφορετική αντίδραση όταν ο παππάς είπε το «η δε γυνή να φοβάται τον άντρα». Όταν λοιπόν, η νύφη του πάτησε το πόδι έβγαλε την κάρτα. Ακόμα ένα περίεργο περιστατικό σε γάμο μετά από αυτό εδώ το βίντεο που επέλεξε να προβάλλει ένας άλλος στην δεξίωση, το οποίο πάγωσε τους καλεσμένους.

Εκείνος έστρεψε το βλέμμα του με αυστηρότητα προς το μέρος της και έβγαλε από την τσέπη του την… κίτρινη κάρτα! Δείτε την στιγμή:

TAGS
 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share