Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

80χρονη γιαγιά έτριψε στο δέρμα της βαλσαμόχορτο - Μισή ώρα μετά είδε ότι...

Δοκιμάστε το!

25 Ιουνίου 2020 10:59
80χρονη γιαγιά έτριψε στο δέρμα της βαλσαμόχορτο - Μισή ώρα μετά είδε ότι...

Οι γιαγιάδες μας είναι πάντα αυτές που θα μας δώσουν τις καλύτερες συμβουλές. Θα μας δώσουν τα καλύτερα μυστικά για τη μαγειρική, θα μας βρουν τις πιο αποτελεσματικές λύσεις για τις δουλειές του σπιτιού και φυσικά θα μας προτείνουν τα καλύτερα γιατροσόφια.

Μια 80χρονη γιαγιά λοιπόν αντιμετώπισε ένα απλό δερματικό εξάνθημα με το πιο απλό και φυσικό υλικό, το βαλσαμόχορτο. Το σπαθόλαδο ή βαλσαμόλαδο είναι θαυματουργό, αφού παράγεται από το σπαθόχορτο, γνωστό και ως βάλσαμο, που περιέχει υπερικίνη, με δράση αντικαταθλιπτική, αντιφλεγμονώδη, καταπραϋντική κλπ, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται για πολλά και διαφορετικά προβλήματα.

Το βαλσαμόλαδο παρασκευάζεται από βαλσαμόχορτο μέσα σε παρθένο ελαιόλαδο, και έχει άμεσα αποτελέσματα σε δερματικές παθήσεις, από ψωρίαση μέχρι εγκαύματα ή και… στην κυτταρίτιδα.

Μην κόβετε τα νύχια σας Τετάρτη και Παρασκευή - Το μυστικό των γιαγιάδων

Ποιος είναι ο λόγος που δεν πρέπει να κόβετε τα νύχια σας Τετάρτη και Παρασκευή; Το Athensmagazine.gr τον έμαθε και σας τον παρουσιάζει παρακάτω.

Μπορεί να έχετε ακούσει κι εσείς από τη γιαγιά σας την απαγόρευση: "Τετάρτη και Παρασκευή τα νύχια σου μην κόψεις" και, συμπληρωματικά, "την Κυριακή να μην λουστείς, αν θέλεις να προκόψεις".

Γιατί όμως το έλεγαν (και το έκαναν) αυτό παλιά - και έφτασε ως τις μέρες μας; Στην ουσία πρόκειται για μια πρόληψη, η οποία όμως έχει θρησκευτικό υπόβαθρο.

Η Τετάρτη και η Παρασκευή είναι, κατά την Ορθόδοξη Εκκλησία, ημέρες νηστείας και τιμώνται με τη διακοπή των οικιακών εργασιών από το απόγευμα της προηγούμενης μέρας. Και επειδή η νηστεία σχετίζεται με την έννοια της έλλειψης, δεν πρέπει κανείς να αποβάλλει από πάνω του έστω και το ελάχιστο - που μπορεί να είναι ένα νύχι. Έτσι, υπάρχει η πρόληψη να μην κόβονται αυτές τις δύο μέρες τα νύχια.

Η παραπάνω πρόληψη έχει και συνέχεια, με την απαγόρευση λουσίματος, ξυρίσματος και χτενίσματος την Κυριακή. Και πάλι για θρησκευτικούς λόγους: Η Κυριακή, ως ημέρα του Κυρίου, είναι ημέρα απόλυτης αργίας, οπότε δεν κάνουμε καμία δουλειά, ούτε καν προσωπική καθαριότητα ή καλλωπισμό. Κι επειδή ξέρουμε, ότι ασχολείστε με τα νύχια σας, δείτε εδώ τι σημαίνει αν δείτε πάνω τους λευκά σημάδια.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share