Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πότιζε αυτό το φυτό για 2 χρόνια - Μόλις κατάλαβε τι ήταν "πάγωσε"

Απίστευτο!

25 Ιουνίου 2020 09:29
Πότιζε αυτό το φυτό για 2 χρόνια - Μόλις κατάλαβε τι ήταν

Όταν αγόρασε αυτό το φυτό υποσχέθηκε στον εαυτό της να αναλάβει την ευθύνη του, να το προσέχει και να το ποτίζει σε καθημερινή βάση και παρέμεινε πιστή στην υπόσχεση της για δύο ολόκληρα χρόνια μέχρι που συνειδητοποίησε τη γκάφα της.

Είναι πολλά φυτά χρήσιμα στη μαγειρική, άλλα με θαυματουργές ιδιότητες, αλλά ιδιαίτερα επικίνδυνα (δείτε εδώ το πιο επικίνδυνο και δηλητηριώδες φυτό) κι άλλα που είναι... ψεύτικα. Κι όμως, αυτή η γυναίκα πότιζε επί δύο χρόνια ένα φυτό που ήταν ψεύτικο.

Όσο κι αν το φρόντιζε το φυτό παρέμενε ίδιο, ούτε μεγάλωνε αλλά ούτε ξεραινόταν έτσι αποφάσισε να το αλλάξει γλάστρα όπως της σύστησαν μήπως και το πρόβλημα ήταν εκεί. Όταν λοιπόν έκανε τη... μοιραία κίνηση συνειδητοποίησε πως το φυτό της δεν θα μεγάλωνε ποτέ γιατί πολύ απλά ήταν πλαστικό.

"Νιώθω ότι αυτά τα δύο χρόνια ήταν ένα ψέμα", έγραψε στο Facebook για το πλαστικό φυτό που πότιζε και φρόντιζε με μεγάλη προσοχή.

Δείτε την ανάρτηση της στο Facebook:

Story time. I’ve had this beautiful succulent for about 2 years now. I was so proud of this plant. It was full,...

Posted by Caelie Wilkes on Friday, February 28, 2020

Αυτό είναι το φυτό - ελιξήριο της νεότητας

Η χώρα μας είναι μια χώρα με πλούσια βλάστηση και πολλά από τα φυτά της έχουν ευεργετικές ιδιότητες στο σώμα και στον οργανισμό μας τις οποίες οι περισσότεροι αγνοούσαμε, για παράδειγμα, δείτε εδώ το φυτό που θεραπεύει την αρθρίτιδα.

Ακόμη ένα φυτό με θεραπευτικές ιδιότητες θα σας παρουσιάσουμε και δεν είναι άλλο από το μελισσόχορτο. Το μελισσόχορτο είναι ένα τονωτικό και χωνευτικό βότανο, με απίστευτες θεραπευτικές ιδιότητες, στη μνήμη, την κατάθλιψη, την πίεση, τον πυρετό, τις ημικρανίες και τους πόνους.

Το μελισσόχορτο ή lemon balm είναι επίσης γνωστό ως μελισσόφυλλο ή μελισσοβότανο ή αγριομέλισσα ή μελιττίς ή μελισσάκι ή κιτροβάλσαμο. Ανήκει στην οικογένεια των χειλανθών (lamiaciae) και η επιστημονική του ονομασία είναι Melissa Officinalis.

Τα φύλλα του μοιάζουν με εκείνα της μέντας, αλλά βγάζουν ένα γλυκό και ελαφρώς λεμονάτο άρωμα. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού «γεννά» μικρά λευκά άνθη, γεμάτα νέκταρ, τα οποία προσελκύουν τις μέλισσες. Από τα άνθη του φυτού οι μέλισσες φτιάχνουν ένα από τα καλύτερα μέλια.

Η μυρωδιά του βοτάνου αυτού οφείλεται στο αιθέριο έλαιο που περιέχει κιτράλη, κιτρονελλάλη, λιναλοόλη και γερανιόλη.

Το χρησιμοποιούσαν για να φτιάξουν ελιξήρια νεότητας

Κατά το μεσαίωνα χρησιμοποιούσαν το μελισσόχορτο για να φτιάχνουν ελιξίρια νεότητας .Ήταν γνωστό στην αρχαιότητα και αναφέρεται από τους Πλίνιο, Θεόφραστο και Διοσκουρίδη με τις ονομασίες μελόφυλλον, μελίτταιον και μελίτιον. Για περισσότερο από 2000 χρόνια, το μελισσόχορτο ήταν πολύτιμο συστατικό πολλών ελιξηρίων της ζωής, ενώ ήταν ιδιαίτερα αγαπητό στον τον Αβικέννα, Άραβα γιατρό του 11ου αι.

Επί αιώνες ήταν δημοφιλές ως αποτελεσματική θεραπεία για τη μελαγχολία, το λήθαργο, την κακή μνήμη, αλλά και ως βοήθημα για την αποκατάσταση της νεανικής «ζωτικότητας».

Οι μοναχοί του μεσαίωνα έβαζαν μελισσόχορτο μέσα σε «τονωτικά» που «ανακούφιζαν την καρδιά», για να δυναμώσουν την καρδιά και να τονώσουν τη διάθεση.

Το νερό των Καρμελιτών, – ένα παρασκεύασμα του 17ου αι. που έφτιαχναν οι μοναχές του τάγματος των Καρμελιτών για δυναμωτικό και κατευναστικό των νευρικών πονοκεφάλων και της νευραλγίας, συνδύαζε μελισσόχορτο με φλούδα λεμονιού, μοσχοκάρυδο και ρίζα αγγελικής.

Το μελισσόχορτο είναι πολυετής πόα με πασαλώδη ρίζα. Προτιμά τα βαθιά και καλά στραγγιζόμενα εδάφη, τις σκιερές τοποθεσίες και δεν αντέχει στη ζέστη και τον ήλιο. Για το λόγο αυτό χρειάζεται τακτικό πότισμα, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

TAGS
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share