Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το μωρό αυτό γεννήθηκε με παραμορφωμένο πρόσωπο - Η εικόνα του σήμερα σοκάρει

Έχει συγκλονίσει με την ιστορία του

23 Ιουνίου 2020 15:20
Το μωρό αυτό γεννήθηκε με παραμορφωμένο πρόσωπο - Η εικόνα του σήμερα σοκάρει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτό το μωρό από την Κίνα γεννήθηκε με ένα σπάνιο ελάττωμα εκ γενετής στο πρόσωπο, μια παραμόρφωση που είχε συγκλονίσει όλο τον κόσμο. Μετά από χειρουργεία κατάφερε να αλλάξει...

Το αγόρι, το οποίο γεννήθηκε στην επαρχία Hunan της Κίνας, πάσχει από σοβαρή εγκάρσια σχισμή του προσώπου, που σημαίνει ότι υπάρχουν δύο τεράστια κενά στις δύο πλευρές του στόματος του και φτάνουν ως τα αυτιά. Ακόμα ένα μωρό που γεννήθηκε πρόσφατα με σπάνια ασθένεια, είναι και αυτό εδώ, αν και διαφέρει πολύ από αυτό στην παρακάτω ιστορία.

Λόγω της παραμόρφωσης, ο Χιουκάν φαίνεται σαν να έχει δύο πρόσωπα, κάτι που έχει κάνει τα μέσα να τον αποκαλούν “το αγόρι με την μάσκα”, ένα ψευδώνυμο που έχει τα τελευταία 7 χρόνια.

Ο Χιουκάν γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου 2009 σε μια οικογένεια αγροτών από την πόλη Zhongsha. Η μητέρα του Χιουκάν , Γι Λιάνξι, αντί να χαρεί βλέποντας το νεογέννητο μωρό της, είπε ότι ήταν συντετριμμένη. Είπε ότι οι γιατροί στην αρχή απέφευγαν να της δείξουν το μωρό. Αλλά αφότου το ζήτησε επανειλημμένα, οι γιατροί της το έφεραν και λέει ότι μούδιασε όλο της το σώμα όταν το είδε.

“Είδα ότι το παιδί έκλαιγε και έκλαψα κι εγώ. Ένιωσα ότι η καρδιά μου είχε σπάσει. Γιατί να μου συμβεί αυτό;” Η Γι Λιάνξι ήταν 23 ετών όταν γέννησε τον Χιουκάν και ένιωθε συντετριμμένη και πολύ μπερδεμένη. Η γυναίκα είπε ότι είχε κάνει τρεις υπερήχους και έναν υπέρηχο Doppler κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης της. Δεν είχε εντοπιστεί καμία παραμόρφωση.

Η γιαγιά του Χιουκάν είπε ότι πολλοί γνωστοί της οικογένειας της πρότειναν να πετάξουν το παιδί, αλλά είπε ότι δεν μπορούσαν να το κάνουν αυτό. Η οικογένεια του Χιουκάν , η οποία ζούσε σε ένα παραδοσιακό και φτωχό αγροτικό χωριό, είπε ότι τους κορόιδευαν και τους περιφρονούσαν οι γείτονες λόγω της ασυνήθιστης εμφάνισης του αγοριού.

Η ιστορία του Χιουκάν έγινε πολύ γνωστή το 2010, όταν η μητέρα του τον πήγε σε ένα στρατιωτικό νοσοκομείο στο Changsha για θεραπεία. Ο τύπος και ο κόσμος εξέφρασαν την συμπόνια τους για τον Χιουκάν και την οικογένεια του, η οποία πάλευε με το υψηλό νοσοκομειακό κόστος.

Ο Γουάνγκ Ντουγκουάν, γιατρός του νοσοκομείου, είπε σε έναν δημοσιογράφος ότι η πάθηση του Χιουκάν ήταν πολύ σπάνια και σοβαρή. “Οι μαλακοί ιστοί του έχει καταστραφεί, σπάσει και μετακινηθεί και το κροταφικό οστό, τα ζυγωματικά, το σφηνοειδές ιστό και η άνω γνάθος έχουν όλα καταστραφεί.”

Η οικογένεια κατάφερε να πληρώσει τις εγχειρήσεις με δωρεές που έλαβε το 2010 ύψους 54.436 ευρώ. Στις 19 Μαΐου και στις 1 Σεπτεμβρίου, ο Χιουκάν έκανε δύο επεμβάσεις σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Ο Dr Ντουγκουάν επικεφαλής της θεραπείας, δήλωσε σε μια τηλεοπτική συνέντευξη ότι και οι δύο επεμβάσεις ήταν επιτυχείς.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι ο Χιουκάν θα έπρεπε να περιμένει 10 χρόνια να να δουν αν τα οστά του προσώπου του να αναπτύσσονταν με φυσιολογικό τρόπο.

Βίντεο από την περίοδο των επεμβάσεων δείχνει ότι ο Χιουκάν ήταν ήδη καλύτερα μετά την πρώτη επέμβαση. Τα τελευταία 7 χρόνια, η ιστορία και οι φωτογραφίες του Χιουκάν έχουν κοινοποιηθεί ευρέως σε διάφορες κινεζικές ιστοσελίδες. Οι περισσότεροι σοκαρίστηκαν με την πάθηση του Χιουκάν και έψαχναν τρόπους να βοηθήσουν την οικογένεια.

Τον περασμένο μήνα, εμφανίστηκαν ξανά αναφορές στην ιστορία του Χιουκάν σε κινεζικές ιστοσελίδες, μετά την κοινοποίηση φωτογραφιών του σε κοινωνικά δίκτυα και διαδικτυακά φόρουμ. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν άλλες αναφορές σχετικά με την ανάρρωση του Χιουκάν .

O δημοσιογράφος Λίου Τζου, ο οποίος έγραψε την ιστορία του Χιουκάν για το Changsha Evening News μερικά χρόνια πριν, είπε ότι δεν είχε επικοινωνήσει με τον Χιουκάν και την οικογένεια του από τότε που τους είχε επισκεφτεί στο νοσοκομείο. Επομένως, δεν γνωρίζει αν το αγόρι συνεχίζει να πάσχει από την παραμόρφωση.

TAGS
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share