Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Αυτό το κορίτσι βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα το 1961. 55 χρόνια μετά αποκαλύπτεται η φρικτή αλήθεια...

Θα σας ανατριχιάσει

18 Ιουνίου 2020 16:31
Αυτό το κορίτσι βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα το 1961. 55 χρόνια μετά αποκαλύπτεται η φρικτή αλήθεια...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια νεαρή κοπέλα ανακαλύφθηκε στα πρόθυρα του θανάτου κοντά στις Μπαχάμες το 1961. Ένα φορτηγό πλοίο εντόπισε το νεαρό κορίτσι να επιπλέει στη θάλασσα. Το όνομά της ήταν Τέρι Τζο Ντόπεραλτ και το πως κατέληξε να επιπλέει στον Ατλαντικό Ωκεανό είναι συγκλονιστικό…Η ιστορία της σοκάρει

Το ταξίδι που ο πατέρας της, ο δρ. Άρθρουρ Ντόπεραλτ , ένα 41χρονος οφθαλμίατρος από Γκριν Μπέι και η 38χρονη σύζυγός του Τζέαν, είχε προγραμματίσει ήταν μια επική οικογενειακή εκδρομή. Αλλά τα πράγματα δεν κατέληξαν όπως τα σχεδίαζαν…Ακόμα μια συγκλονιστική ιστορία, σαν αυτή εδώ που έγινε και επεισόδιο στην 10η εντολή.

Οι γονείς συγκέντρωσαν χρήματα για το μεγάλο ταξίδι και μαζί με τα 3 παιδιά τους – τον 14χρονο Μπράιαν, την 11χρονη Τέρι Τζο και την 7χρονη Ρενέ– ξεκίνησαν, ναυλώνοντας ένα Bluebelle σκάφος που θα ξεκινούσε από το Fort Lauderdale της Florida για να εξερευνήσει τα όμορφα νησιά Bahama.

Ο καπετάνιος του πλοίου ήταν ο Julian Harvey, ο οποίος έφερε τη σύζυγό του Μέρι Ντεν μαζί και ξεκίνησε στις 8 Νοεμβρίου 1961. Τέσσερις ημέρες αργότερα και το ταξίδι ήταν υπέροχο μέχρι στιγμής.

Στη συνέχεια όμως, το βράδυ της 12ης Νοεμβρίου, η Τέρι Τζο ξύπνησε από τις κραυγές του αδελφού της. Όπως αποδείχθηκε, ο Χάρβει , ο οποίος ήταν πιλότος της πολεμικής αεροπορίας με πολυτάραχο παρελθόν, αποφάσισε ότι απόψε θα ήταν η μεγάλη νύχτα. Μετά από μόλις 4 μήνες του γάμου, ο Χάρβει αποφάσισε να δολοφονήσει τη σύζυγό του για να εισπράξει τα χρήματα από την ασφάλεια ζωής της. Σχεδίαζε να το αναφέρει ως ατύχημα στη θάλασσα. Ο Χάρβει θα πετούσε το σώμα της Μάρι στη θάλασσα.

Μόνο που τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα είχε προγραμματίσει Harvey. Ο δρ. Ντόπεραλτ είδε τι συνέβαινε. Παρενέβη, αλλά στη συνέχεια ο Χάρβει τον σκότωσε. Ο καπετάνιος στη συνέχεια συνειδητοποίησε ότι όλα τα μέλη της οικογένειας Ντόπεραλτ , επίσης, έπρεπε να δολοφονηθούν. Η Τέρι Τζο είχε αποσυρθεί από νωρίς στην καμπίνα της και ήταν η μόνη που κοιμόταν κατά τη χρονική στιγμή.

Η Τέρι Τζο ξύπνησε λίγα λεπτά αργότερα. Η μητέρα της και ο αδελφός της ήταν ξαπλωμένοι σε μια λίμνη αίματος. Έτσι, ρώτησε τον καπετάνιο τι είχε συμβεί.

Ο καπετάνιος την έσπρωξε στο κάτω κατάστρωμα και η κοπέλα επέστρεψε στην κουκέτα της κατατρομαγμένη. Το νερό όμως άρχισε να γεμίζει καμπίνα της κι έτσι η Τέρι Τζο γύρισε πίσω στο κατάστρωμα.

Ο Χάρβει είχε ανοίξει τις βαλβίδες του πλοίου με σκοπό να το βυθίσει. Έδωσε ένα σχοινί που συνδεόταν με τη λέμβο για να το κρατήσει, αλλά σίγουρα είχε σκοπό να την σκοτώσει.

Τελικά όμως η Τέρι Τζο έριξε το σχοινί. Ο Χάρβει , στη συνέχεια, βούτηξε στη θάλασσα για να προσπαθήσει να φτάσει στη λέμβο, εγκαταλείποντας την κοπέλα στο πλοίο που βυθιζόταν.

Αλλά η Τέρι Τζο έλυσε ένα μικρό πλωτήρα από φελλό και άρχισε να πλέει μακριά. Εν τω μεταξύ, το Bluebelle εξαφανίστηκε σύντομα κάτω από τα κύματα. Επί 4 ημέρες έμεινε στον Ατλαντικό. Χωρίς νερό, χωρίς τροφή. Σύντομα άρχισαν οι ψευδαισθήσεις, ωστόσο συνέχισε να ελπίζει.

Ήταν ένα ελληνικό φορτηγό πλοίο, το Captain Theo, που περνούσε από το Northwest Providence Channel που θα ήταν ο σωτήρας της Τέρι Τζο. Παρά τον πυρετό της, τα ηλιακά εγκαύματα και την σοβαρή αφυδάτωση, ήταν ακόμα ζωντανή.

Εν τω μεταξύ, ο Χάρβει βρέθηκε να επιπλέει στο Bluebelle 3 μέρες νωρίτερα. Είχε το νεκρό σώμα της Ρενέ μαζί του και τους είπε μια απίστευτη ιστορία για το πως μια ξαφνική καταιγίδα είχε πλήξει το πλοίο, που οδήγησε σε πυρκαγιά και στη συνέχεια το πλοίο βυθίστηκε. Ισχυρίστηκε ότι προσπάθησε να σώσει το κορίτσι, όταν την βρήκε στο νερό.

Φυσικά, η Τέρι Τζο είχε μια διαφορετική ιστορία να πει. Και όταν ο Χάρβει ανακάλυψε ότι η κοπέλα είχε επιζήσει και είχε διασωθεί, ήξερε ότι θα αποκαλυφθεί σύντομα. Έκλεισε ένα δωμάτιο σε ένα ξενοδοχείο και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Η Τέρι Τζο κατέληξε με συγγενείς της και τους είπαν να μην συζητήσουν τα φρικτά και τραυματικά γεγονότα που έλαβαν χώρα το Νοέμβριο του 1961. Για 20 χρόνια, η Τέρι Τζο ποτέ δεν είπε ούτε λέξη για το τι συνέβη.

Δεν ήταν μέχρι τη δεκαετία του ’80, που ανοίχτηκε σε λίγους στενούς φίλους για την όλη εμπειρία. Σύντομα ακολούθησε ψυχιατρική θεραπεία και κατέληξε να γράψει ένα βιβλίο για τη δοκιμασία της με τίτλο «Alone: Orphaned on the Ocean«. Το βιβλίο τελικά δημοσιεύθηκε τον Μάιο του 2010, σχεδόν 50 χρόνια μετά το γεγονός!

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share