Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020

2+1 χρήσεις για τα ληγμένα αυγά που δεν φανταζόσασταν

Δοκιμάστε το

4 Ιουνίου 2020 12:35
2+1 χρήσεις για τα ληγμένα αυγά που δεν φανταζόσασταν
Αρθρογράφος: Ραφαήλ Αλαγάς
ΡΑΦΑΗΛ ΑΛΑΓΑΣ

Αν τα αβγά σας έχουν λήξει και δεν μπορείτε πια να τα καταναλώσετε, με βάση τη σχετική ημερομηνία, τότε το Athensmagazine.gr σας ενημερώνει πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα πετάξετε, αλλά αντιθέτως υπάρχουν 2+1 τρόποι για να τα χρησιμοποιήσετε.

Σας παρουσιάζουμε, λοιπόν, αυτούς τους τρόπους, ώστε να χειριστείτε έξυπνα τα ληγμένα σας αβγά, που έχουν σχέση με καθημερινές σας εργασίες, χωρίς να πρόκειται βέβαια για τη μαγειρική, ενώ εδώ μπορείτε να δείτε με ποιο τρόπο θα μπορείτε να ξεχωρίσετε τα φρέσκα αβγά.

Στην κηπουρική

Το κάλιο και το μαγνήσιο που περιέχουν τα αβγά, αποτελούν ιδανική επιλογή για λίπασμα των φυτών σας. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να σπάσετε το τσόφλια από τα ληγμένα αβγά σας σε πολύ μικρά κομματάκια, σαν σκόνη, και να τα ρίξετε στο χώμα πριν φυτέψετε τα φυτά ή τα λουλούδια σας.

Εναλλακτικά, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ως μικρά γλαστράκια για να φυτέψετε σπόρους. Σπάτε τα αβγά πολύ προσεκτικά στη μέση, ξεπλένετε καλά, ανοίγετε μια μικρή τρυπούλα στην κορυφή με πινέζα και τα γεμίζετε με χώμα. Φυτέψτε τους σπόρους της επιλογής σας και τοποθετήστε τα στη θήκη τους. Όταν το φυτό σας μεγαλώσει μεταφυτέψτε το σε γλάστρα μαζί με το αβγό, το οποίο θα λειτουργήσει ως λίπασμα.

2+1 χρήσεις για τα ληγμένα αβγά που δεν φανταζόσασταν

Στην καθαριότητα

Αν τα φλυτζάνια και οι κούπες του καφέ έχουν λεκέδες γεμίστε τα με ζεστό νερό, ρίξτε μέσα σπασμένα τσόφλια αβγού και αφήστε τα όλο το βράδυ να δράσουν. Το πρωί θα δείτε ότι τα τσόφλια έχουν απορροφήσει όλους τους λεκέδες, λειτουργώντας ως φυσικό καθαριστικό.

Ακόμη και στον καφέ σας

Όσο παράξενο κι αν ακούγεται τα τσόφλια των αβγών βοηθούν στην δημιουργία ενός γευστικού καφέ. Ρίξτε, λοιπόν, μερικά τσόφλια στο φίλτρο της καφετιέρας που έχετε ρίξει τον καφέ και αυτά με την σειρά τους θα απορροφήσουν την πικρίλα του καφέ, για ένα πιο νόστιμο αποτέλεσμα.

TAGS
 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share