Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Με αυτό το απλό τρικ οι ντομάτες σας δε θα χαλάνε - Δώστε βάση

Απίστευτο!

4 Ιουνίου 2020 09:15
Με αυτό το απλό τρικ οι ντομάτες σας δε θα χαλάνε - Δώστε βάση

Ξέρετε ποιο είναι το μυστικό για να διατηρήσετε τις ντομάτες σας τους καλοκαιρινούς μήνες; Το Athensmagazine.gr, αφού σας παρουσίασε όλους τους κινδύνους που κρύβουν οι ντομάτες -δείτε εδώ περισσότερα- θα σας πει και το απόλυτο μυστικό για να μη χαλάνε.

Το Νο1 φρούτο του καλοκαιριού είναι η ντομάτα. Θέλουμε να την τρώμε μεσημέρι-βράδυ μιας και πέρα από δροσερή είναι και πολύ διαιτητική. Δεν έχει σχεδόν καθόλου θερμίδες και μπορείτε να την τρώτε άφοβα όλο το καλοκαίρι.

Το πρόβλημα είναι, πως λόγω ζέστης δεν διατηρείται πολύ, με αποτέλεσμα να παίρνετε πολλές από το μανάβικο και να καταλήγετε να πετάτε τις μισές. Η λύση βρίσκεται στο σελοτέιπ και θα καταλάβετε τι ακριβώς εννοούμε βλέποντας το παρακάτω βίντεο.

Δείτε το βίντεο:

Αυτό θα συμβεί όταν βάλετε τις ντομάτες στο ψυγείο - Μπορεί να...

Μπορεί να μην το γνωρίζατε, αλλά οι ντομάτες δεν πρέπει να τοποθετούνται στο ψυγείο. Ποιος είναι ο σωστός τρόπος και τι μπορεί να συμβεί;

Πρέπει να κρατάτε τις ντομάτες στο ψυγείο ή στον πάγκο;

Αυτό εξαρτάται από το πόσο ώριμες είναι οι ντομάτες σας. Αλλά ιδανικά, πρέπει να κάνετε και τα δύο. Η ιδανική θερμοκρασία αποθήκευσης είναι περίπου 12 ℃. Αν και το ψυγείο θα αποτρέψει την ανάπτυξη μούχλας στις ώριμες ντομάτες επειδή τα περισσότερα ψυγεία έχουν ρυθμιστεί στους 4-6 ℃, θα χάσουν τη γεύση τους. Αν καλλιεργείτε ντομάτες δοκιμάστε να φυτέψετε δίπλα τους αυτό το φυτό, που ενισχύει την γεύση τους.

Ευτυχώς, αν αφήσετε τις ώριμες ντομάτες σας για λίγες μέρες στον πάγκο μετά την ψύξη τους θα τους δώσει πίσω τη γεύση τους. Αν φάτε μια με μούχλα τι θα συμβεί; Η μούχλα παράγει ουσίες που ονομάζονται μυκοτοξίνες, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν αναπνευστικά προβλήματα, γαστρεντερικές επιπλοκές, αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού ή αλλεργική αντίδραση. Μία από αυτές τις μυκοτοξίνες, η αφλατοξίνη, μπορεί να έχει ακόμη και καρκινογόνο δράση.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share