Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Μήπως τόσο καιρό κόβετε το ψωμί σας λάθος;

Το κόλπο που αγνοούσαμε!

3 Ιουνίου 2020 10:42
Μήπως τόσο καιρό κόβετε το ψωμί σας λάθος;

Είναι πολλές οι κινήσεις που τόσο καιρό κάναμε λάθος και δεν το γνωρίζαμε. Μια εξ αυτών και το κόψιμο του ψωμιού. Ναι, όσο περίεργο κι αν σας ακούγεται μια τόσο απλή κίνηση μπορεί να γίνει λάθος.

Πιο συγκεκριμένα, εάν και εσύ, όπως και εμείς, κόβεις το μοσχομυριστό σου φρατζολάκι ακουμπώντας το φλατ σε μια επιφάνεια κοπής, είσαι λάθος, καθώς έτσι είναι πολύ πιο δύσκολο να κόψεις όμοιες φέτες και το ψωμί συχνά γίνεται χίλια κομμάτια.

Η σεφ, Σάρα Τζάμπελ, μάς υπέδειξε τον σωστό τρόπο λέγοντας σε πρόσφατη διαδικτυακή της συνέντευξη: “Ο καλύτερος τρόπος για να κόψετε παρεμφερείς φέτες και να διατηρήσετε το σχήμα του ψωμιού, που έχει την τάση να θρυμματίζεται, είναι να το γυρίσετε στο πλάι και ύστερα να το κόψετε -καθαρές κινήσεις, μόνο μερικές προς τα πίσω και προς τα μπροστά, χρησιμοποιώντας όσο το δυνατόν λιγότερη πίεση μπορείτε”. Και αφού μάθαμε το μυστικό για το σωστό κόψιμο του ψωμιού ας ρίξουμε μια ματιά και στο μυστικό που θα κάνει το μπαγιάτικο ψωμί μας και πάλι ολόφρεσκο!

Έβαλε στο φούρνο μικροκυμάτων μια φέτα ψωμί κι ένα ποτήρι νερό - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε!

Σωτήρια εφεύρεση ο φούρνος μικροκυμάτων και ευγνωμονούμε τον εφευρέτη του καθώς πέραν από τη βασική του χρήση ανακαλύψαμε πως μερικά θέματα που αφορούν τρόφιμα μπορούν να λυθούν με λίγη παραπάνω θερμοκρασία, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν βάλετε μερικές σκελίδες σκόρδου στο φούρνο μικροκυμάτων.

Πόσες φορές δεν έχετε βρεθεί αντιμέτωπος με το χθεσινό ψωμί που έχει γίνει... παξιμάδι; Δεν χρειάζεται να το πετάξετε. Υπάρχει τρόπος να το επαναφέρετε στην αρχική του μορφή. Θα χρειαστείτε μόνο ένα ποτήρι νερό και τον φούρνο μικροκυμάτων. Δείτε τι πρέπει να κάνετε στο βίντεο που ακολουθεί

TAGS
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share