Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Έχετε φακίδες στο ίδιο σημείο του καρπού σας; Δείτε τι σημαίνει

Δώστε βάση!

29 Μαΐου 2020 09:53
Έχετε φακίδες στο ίδιο σημείο του καρπού σας; Δείτε τι σημαίνει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αρκετές γυναίκες, δημοσίευσαν φωτογραφίες που δείχνουν, ότι έχουν φακίδες στο ίδιο σημείο του καρπού τους. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;

Συγκεκριμένα, όλο αυτό ξεκίνησε από μια κοπέλα, η οποία αποφάσισε να δημοσιεύσει τις φακίδες της στο Twitter. Μέσα σε λίγα λεπτά είχε γίνει viral στο διαδίκτυο, όπως συνέβη και με το βίντεο που δείχνει τι σημαίνουν οι γραμμές στον καρπό μας.

φακίδες

Πάμε όμως να δούμε τι είναι οι φακίδες. Στην παρακάτω εικόνα, υπάρχουν αρκετές γυναίκες που έχουν μια φακίδα στο ίδιο σημείο του χεριού τους γράφοντας: "Κυρίες... Έχετε μια φακίδα στο μέσο του καρπού σας ή είναι αυτό μύθος;"

Γιατί έχουμε φακίδες;

Οι φακίδες είναι μικρές κηλίδες με χρώμα, που συνήθως σκουραίνουν, όταν το δέρμα εκτίθεται στον ήλιο. Οπότε αυτή θα μπορούσε να είναι απλώς η απόδειξη, ότι τα χέρια είναι ένα μέρος του σώματος που βλέπει συχνά το φως του ήλιου. Μερικές γυναίκες, μάλιστα, έχουν... κολλήσει με αυτό και το αποκαλούν ως "φαινόμενο".

Αν έχετε και εσείς αυτό λίγο πιο κάτω από τον καρπό, σταματήστε αυτό που κάνετε και καλέστε ένα γιατρό

Αν έχετε και εσείς αυτό στο χέρι σας, σταματήστε αυτό που κάνετε και καλέστε ένα γιατρό! Οι τραυματισμοί του καρπού είναι πολύ συχνοί, αφού χρησιμοποιούμε τα χέρια μας σχεδόν όλη την ώρα, αλλά κάποιοι από αυτούς μπορεί να είναι ένα σημάδι ενός μεγαλύτερου προβλήματος.

Οι τραυματισμοί του καρπού μπορούν να είναι αποτέλεσμα μιας φλεγμονής, ενός σπασμένου οστού, λοιμώξεων, μη φυσιολογικής ανάπτυξης, κύστεων καθώς και όγκων . Δεν λέμε ότι κάθε τραυματισμός είναι σοβαρός, αλλά θα πρέπει να μάθουμε να δίνουμε προσοχή στα σημάδια και να γνωρίζουμε πότε πρέπει να επισκεφθούμε ένα γιατρό. Επιπλέον πρέπει να σταματήσετε άμεσα να τρώτε βρώμη με χυμό, δείτε τον λόγο!

Ένας πρησμένος καρπός μπορεί να έχει προκληθεί από αρθρίτιδα, θυλακίτιδα ,τενοντίτιδα, καθώς και διαστρέμματα, αλλά και κατάγματα των οστών. Μπορεί επίσης το πρήξιμο να είναι ένας καλοήθης ή κακοήθης όγκος, ο οποίος είναι και ο λόγος που προτείνουμε να επισκεφθείτε ένα γιατρό, εάν η ζημία δεν διορθώνεται.

Εδώ είναι οι κύριες αιτίες των τραυματισμών του καρπού:

1. Τενοντοθηκίτιδα

Η τενοντοθηκίτιδα είναι η φλεγμονή του ρευστού γεμάτου περιβλήματος (αρθρικό υγρό) που περιβάλλει ένα τένοντα. Η φλεγμονή αυτή προκαλείται συνήθως από μικροτραυματισμούς ή στρες, και επηρεάζει κυρίως τα άτομα με σωματικές θέσεις εργασίας . Ο μυς απαγωγέας και ο μικρός εκτείνοντας στον αντίχειρα επηρεάζονται συνήθως από τη φλεγμονή που μπορεί να πυκνώσει το σύνδεσμο και να καταστρέψει τη θήκη (αρθρικό υγρό).

2. Σύνδρομο De Quervain

Αυτή η ασυνήθιστη ασθένεια προκαλεί πόνο και πρήξιμο στον καρπό, προκαλώντας επίσης κύστες και οζίδια . Το προσβεβλημένο τμήμα του καρπού είναι ο εκτείνοντας σύνδεσμος του αντίχειρα ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη μετακίνηση του αντίχειρα προς τα επάνω και προς τα έξω. Το σύνδρομο αυτό θα πυκνώσει το σύνδεσμο σας μέχρι δύο φορές το μέγεθός του και θα κάνει οποιαδήποτε κίνηση του καρπού εξαιρετικά επώδυνη.

3. Κονδυλώδη τενοντοελυτρίτιδα

Αυτό το πρόβλημα προκαλείται από όγκους στο χέρι. Συνήθως εμφανίζονται στον αντίχειρα,στο δείκτη και στο μεσαίο δάκτυλο, αλλά μπορεί επίσης να βρεθούν στον καρπό, στο ισχίο, στους αστραγάλους, στα γόνατα, στην σπονδυλική στήλη και στους ώμους. Αυτοί οι όγκοι είναι συνήθως ανώδυνοι, καθώς μόνο το 21% των ασθενών ανέφεραν πόνο.

4. Γάγγλια

Τα διευρυμένα γάγγλια στους καρπούς είναι εξογκώματα που σχετίζονται με τους εκφυλισμούς της αρθρικής κύστης ή κάποιου άλλου συνδετικού ιστού ή μιας ινώδης δομής, δίπλα στην άρθρωση, συνήθως ενός συνδέσμου ή τένοντα. Αυτά μπορεί να συνδέονται με ένα τραύμα του παρελθόντος, με το 50-70% των εξογκώματα στους καρπούς να είναι γάγγλια. Συνήθως αυτά μεγαλώνουν μέχρι 2,5 εκατοστά σε μέγεθος.

5. Λιπώματα

Τα λιπώματα είναι καλοήθεις όγκοι στον καρπό που μπορεί επίσης να εμφανιστούν και στην παλάμη. Μπορούν να είναι πολύ εξουθενωτικά και μπορούν να κάνουν δύσκολη την κίνηση των δαχτύλων. Τα λιπώματα συνοδεύονται πάντα από πόνο και αυξημένη ευαισθησία. Η θεραπεία για τους τραυματισμούς του καρπού εξαρτάται από τη σοβαρότητα και την αιτία του προβλήματος. Αν ο τραυματισμός είναι ενοχλητικός και επώδυνος, μπορεί να αντιμετωπιστεί με παυσίπονα. Ωστόσο, αν προκαλεί μεγαλύτερα προβλήματα, μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε το πρόβλημα έγκαιρα και να συμβουλευτούμε έναν γιατρό για την κατάλληλη θεραπεία...

TAGS
 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share