Πέμπτη, 06 Μαΐου 2021

Το μωρό τους πέθανε ενώ καθόταν σε καθισματάκι αυτοκινήτου - Τώρα προειδοποιούν για αυτόν τον κίνδυνο

Μην το αγνοήσετε

26 Μαΐου 2020 17:42
Το μωρό τους πέθανε ενώ καθόταν σε καθισματάκι αυτοκινήτου - Τώρα προειδοποιούν για αυτόν τον κίνδυνο
Από Δανάη Πάλμου

Το μωρό στην παρακάτω ιστορία έχασε τη ζωή του με τον πιο άδικο τρόπο, και τώρα οι γονείς του προειδοποιούν για αυτόν το θανάσιμο κίνδυνο που θα διαβάσετε. Όλα ξεκίνησαν όταν άφησαν το παιδί του στην ημερήσια φροντίδα.

Ο Ντέρεκ και η Άλι Ντοτ άφησαν το γιο τους στην τοπική ημερήσια φροντίδα, και σκέφτηκαν όλα θα ήταν απολύτως εντάξει. Εμπιστεύονταν την ημερήσια φροντίδα και ποτέ δεν είχαν πρόβλημα με κανέναν από τους εργαζόμενους. Οι Ντοτς δεν μπορούσαν ποτέ να σκεφτούν ότι ένα απρόσεκτο λάθος θα τους άλλαζε την ζωή και θα οδηγούσε στον θάνατο του παιδιού τους.

Εκεί, ένας εργαζόμενος έβαλε το βρέφος, τον Σέπαρντ, σε ένα καθισματάκι αυτοκινήτου και όχι σε κούνια. Δύο ώρες αργότερα, όταν ο εργαζόμενος επέστρεψε για να ελέγξετε τον Σέπαρντ, δεν πίστευε στα μάτια του. Ο Σέπαρντείχε γίνει μπλε και απεβίωσε, όπως και αυτό εδώ το βρέφος που άφησαν στο μπαλκόνι για να το..."τιμωρήσουν".

Τα μωρά δεν πρέπει ποτέ να κοιμούνται σε κάθισμα αυτοκινήτου. Αν κοιμούνται σε αυτά, μπορούν να πάθουν ασφυξία, εάν δεν είναι δεμένα σωστά. Οι Ντοτς και η ημερήσια φροντίδα το έμαθαν αυτό με τον χειρότερο τρόπο, όταν ο Σέπαρντ πέθανε από ασφυξία.

Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε εύκολα να συμβεί σε οποιονδήποτε από εμάς. Κάποια γεγονότα πρέπει να γίνονται γνωστά έτσι ώστε μια τραγωδία σαν αυτή μπορεί να αποφευχθεί στο μέλλον.

Ο Ντέρεκ μοιράστηκε αυτή την ιστορία με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, προκειμένου να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση. Δεν ήθελε και άλλοι γονείς να έχουν την ίδια τύχη με τον ίδιο και την οικογένειά του. Ο Σέπαρντ πέθανε εκείνο το πρωί και οι γονείς του δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι γι ‘αυτό.

Λίγοι άνθρωποι πραγματικά γνωρίζουν σχετικά με το θάνατο από ασφυξία και αυτός είναι ο λόγος που οι Ντοτς ελπίζουν ότι η ιστορία τους θα φέρει φως σε αυτό το θέμα.

οικογένεια αγκαλιά με τα παιδιά τους

Για να δείξει πόσο «άγνωστο» είναι αυτό το ζήτημα, η Αλί επισήμανε ότι η αρχική έκθεση δεν περιλαμβάνει τον θάνατό του γιου της. Αναφέρει για το περιστατικό, ότι η ίδια επέτρεψε στο μωρό της να κοιμάται σε κάθισμα αυτοκινήτου. Δεν αναφέρει τίποτα για τον λόγο που πέθανε.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για την οικογένεια όταν έμαθε ότι η ημερήσια φροντίδα είχε λάβει προειδοποίηση για να μην βάζει τα βρέφη να κοιμούνται σε καθίσματα αυτοκινήτων μόλις ημέρες πριν και ότι της είχαν αφαιρέσει πρόσφατα την άδεια λειτουργίας της.

Αλλά οι Ντοτς δεν είναι οι μόνοι που έχασαν το παιδί τους από ασφυξία. Η Τζένιφερ Αλμπράιτ έχασε την δύο μηνών κόρη της, Έμιλι, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

Όταν ένα παιδί ή μωρό δεν είναι σωστά δεμένο σε ένα κάθισμα αυτοκινήτου, οι αεραγωγοί που φθάνουν στους πνεύμονες του παιδιού μπορεί να φράξουν. Το παιδί τότε δεν μπορεί να πάρει την απαραίτητη ποσότητα οξυγόνου για τη βασική επιβίωση.

Μια σελίδα στο Facebook έχει δημιουργηθεί υπό το φως της τραγωδίας του Σέπαρντ. Ο κανόνας ABCDEF χρησιμοποιείται για να βεβαιώσει ότι κανένα παιδί δεν θα έχει ποτέ την ίδια μοίρα με τον Σέπαρντ.

Οι γονείς του σας παροτρύνουν να χρησιμοποιήσετε την ιστορία τους ως ένα μάθημα. Την επόμενη φορά που θα αποφασίσετε να παραλείψετε την κούνια, μην το κάνετε. Θυμηθείτε την ιστορία του Σέπαρντ…

TAGS
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share