Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μ' αυτόν τον τρόπο οι ντοματιές σας θα φτάσουν τα 2 μέτρα και θα βγάλουν διπλάσιες ντομάτες

Τρομερό!

23 Μαΐου 2020 12:30
Μ' αυτόν τον τρόπο οι ντοματιές σας θα φτάσουν τα 2 μέτρα και θα βγάλουν διπλάσιες ντομάτες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ντομάτες: Σχεδόν σε όλους αρέσουν οι ντομάτες και ταιριάζουν σε κάθε φαγητό. Οι ντομάτες καλλιεργούνται για χιλιάδες χρόνια. Οι Αζτέκοι έτρωγαν ντομάτες με φασόλια και καλαμπόκι. Σύμφωνα με τους ίδιους, οι ντομάτες ήταν «ευλογημένες με τις δυνάμεις της μαντείας».

Ντομάτες: Πόσο σημαντικός είναι ο τρόπος φυτέματος

Οι ντομάτες είναι εξαιρετικά αντιφλεγμονώδη λαχανικά και είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, β-καροτένιο, φολικό, κάλιο, βιταμίνη C, φλαβονοειδή και βιταμίνη Ε.

Το πως θα φυτευτούν οι ντομάτες, παίζει μεγάλο ρόλο για την μετέπειτα ανάπτυξη του φυτού. Αυτός είναι ο μόνος σωστός τρόπος για να φάτε ζουμερές και νόστιμες ντομάτες.

Οι τομάτες Bush, μπορούν να μεγαλώσουν μέχρι 1 με 1,3 μέτρα σε ύψος. Οι απροσδιόριστες ποικιλίες, μεγαλώνουν μέχρι και 4 μέτρα.

Πώς να φυτεύσετε τις δικές σας ντομάτες;

Ντομάτες: Θρεπτικές ουσίες

Φυτεύστε τα φυτά σε γλάστρες και ανοίξτε μερικές τρύπες, ώστε να αποφύγετε τη στασιμότητα του νερού. Οι ντομάτες χρειάζονται τουλάχιστον 8 ώρες άμεσης ηλιακής ακτινοβολίας. Πρέπει να τις ποτίζεται το πρωί και το βράδυ. Μεταφέρετε τα φυτά στο χώμα του εδάφους μετά από ένα μήνα. Οι τρύπες θα πρέπει να είναι περίπου 50-60 πόντους. Βεβαιωθείτε ότι έχουν απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου το ένα φυτό από το άλλο.

Κεφάλια ψαριών (άζωτο)

Το άζωτο στα κεφάλια των ψαριών είναι σημαντικό. Χρησιμοποιήστε κεφάλια ψαριών, ουρές ψαριών, έντερα ψαριών, απορρίμματα ψαριών και σχεδόν όλους τους τύπους αποβλήτων θαλασσινών.

Ασπιρίνη για ισχυρή ανοσία

Διαλύστε μερικές ασπιρίνες σε σκόνη και προσθέσετε της. Το ακετυλοσαλικυλικό οξύ ενισχύει τον αμυντικό μηχανισμό του φυτού, βοηθώντας τον να καταπολεμήσει τα βακτηρίδια, τους μύκητες και τους ιούς.

Φτιάξτε νερό από φλοιό ιτιάς. Τοποθετήστε κομμάτια φλοιού σε λίγο ζεστό νερό και χρησιμοποιήστε τα μετά από λίγες μέρες. Πριν από τη φύτευση των φυτών σας, βυθίστε τα σε νερό ιτιάς για 24 ημέρες. Κρατήστε το νερό της ιτιάς στο ψυγείο.

Αυγά και ασβέστιο

Η έλλειψη ασβεστίου μπορεί να οδηγήσει στο σάπισμα των φυτών. Διαλύστε 3-4 τσόφλια αυγών, και προσθέστε τα στην τρύπα.

Οστεάλευρο (φωσφόρος)

Ο φωσφόρος διεγείρει την ανάπτυξη των φυτών σας. Το οστεώδες γεύμα είναι μια εξαιρετική προσθήκη. Χρειάζεστε μια χούφτα αυτού του προϊόντος.

Ντομάτες: Φύτεμα

Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας οργανικό λίπασμα (άζωτο, φώσφορο και κάλιο) με αναλογία 4-6-3.
Κόψτε τα κάτω φύλλα και γεμίστε το σύνολο με χώμα. Προσθέστε το δενδρύλλιο και αφήστε τα φύλλα πάνω από το έδαφος.

  1. Ψεκάστε το δενδρύλλιο σας με ένα μυκοριζικό προϊόν μυκήτων για να το προστατεύσετε και να βελτιώσετε την απορρόφηση του νερού.
  2. Βάλτε το στην τρύπα, γεμίστε το και πιέστε απαλά.
  3. Κάνετε ένα μικρό πηγάδι γύρω από τη βάση για το πρώτο πότισμα. Αυτό θα διατηρήσει το νερό. Ποτίστε τα φυτά σας αρκετές φορές την 1η ημέρα.
  4. Δώστε τους αρκετό φως ήλιου.
  5. Χρησιμοποιήστε λιπάσματα δύο φορές το μήνα. Αφαιρέστε τα ζιζάνια.
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share