Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2021

Η μικρή λεπτομέρεια στη φωτογραφία έσωσε το μωρό τους από σπάνιο καρκίνο - Μια συγκλονιστική ιστορία (Video)

Σοκ

22 Μαΐου 2020 09:23
Η μικρή λεπτομέρεια στη φωτογραφία έσωσε το μωρό τους από σπάνιο καρκίνο - Μια συγκλονιστική ιστορία (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ένα ζευγάρι στη Βρετανία ανακάλυψε πως η πέντε μηνών κόρη τους έπασχε από έναν σπάνιο καρκίνο χάρη σε μια ανεπαίσθητη λεπτομέρεια σε μια φωτογραφία του μωρού. Ενώ, μια 28χρονη μητέρα γέννησε ένα μωρό που σόκαρε τους γιατρούς.

«Το φλας ήταν ανοιχτό και μπορείτε να δείτε ότι το δεξί μάτι είναι κόκκινο, ενώ το αριστερό έχει αυτή τη λευκή "λάμψη"» ανέφερε η μητέρα.

Έχοντας θορυβηθεί, οι γονείς στράφηκαν στους γιατρούς, που διέγνωσαν ρετινοβλάστωμα. Έναν καρκίνο του αμφιβληστροειδή χιτώνα, που οφείλεται σε ένα ελαττωματικό γονίδιο και επηρεάζει τα παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών.

Ο όγκος κατηγοριοποιήθηκε στην κλίμακα Ε, που σημαίνει ότι ήταν πολύ μεγάλος και υπήρχαν πολύ λίγες πιθανότητες για τον οφθαλμό να σωθεί. Η επέμβαση εμπόδισε τον καρκίνο από το να εξαπλωθεί και στο δεξί μάτι, κι έτσι το παιδί ζει με έναν τεχνητό οφθαλμό. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το μωρό πρέπει να εξετάζεται κάθε τέσσερις μήνες.

28χρονη μητέρα γέννησε αυτό το μωρό που σόκαρε τους γιατρούς - Σήμερα είναι...

Το μωρό που γέννησε η μητέρα στην παρακάτω ιστορία είχε σοκάρει όλους τους γιατρούς, μιας και δεν είχαν ξαναντικρίσει κάτι αντίστοιχο.

Όταν η 28χρονη Λέισι Μπουτσαμάν ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος, ο ενθουσιασμός της ήταν απερίγραπτος. Κατά τους επόμενους μήνες, η εγκυμοσύνη της Λέισι προχωρούσε κανονικά μέχρι τη στιγμή που η νεαρή μητέρα πήγε στο ιατρείο για το προγραμματισμένο υπερηχογράφημα των 18 εβδομάδων.

Εκεί, οι γιατροί της είπαν ότι περιμένει αγόρι – αλλά επίσης της ανακοίνωσαν ότι το μωρό φαίνεται να έχει ένα σκισμένο χείλος. Παρόλο που το ζευγάρι ανησύχησε για την υγεία του μωρού, η Λέισι ποτέ δεν σκέφτηκε να τερματίσει την εγκυμοσύνη της. “Το μόνο που θέλαμε ήταν να είναι καλά το μωρό,” είπε η μητέρα στο USA Today.

Στις 18 Φεβρουαρίου του 2011 γεννήθηκε ο μικρός Κρίστιαν. Οι γιατροί είχαν αποφασίσει να κάνουν καισαρική στη μητέρα επειδή δεν ήταν σίγουροι αν θα μπορούσε να αναπνεύσει μόνο του το μωρό.

Η Λέισι περιγράφει τη στιγμή της γέννησης στο USA Today: “Ήταν πολύ συγκινητικό, γιατί άρχισε να κλαίει αμέσως. Αυτό σήμαινε ότι δεν ήταν διασωληνωμένος και πως ανέπνεε μόνος του. Ήμουν πολύ ενθουσιασμένη και οι γιατροί ήταν καθησυχαστικοί.”

Όταν οι νοσηλευτές τον πήγαν σ’ εκείνη, η μητέρα παρατήρησε ότι είχε λευκές γάζες στα ματάκια του. “Ξέραμε ότι κάτι πήγαινε στραβά με τα μάτια του, αλλά δεν γνωρίζαμε τι. Δεν τον είχα δει χωρίς τους επιδέσμους. Τότε μια νοσοκόμα με ρώτησε αν ήθελα να τους αφαιρέσει,” είπε η Λέισι.

Όταν η Λέισι είδε για πρώτη φορά το πρόσωπο του γιου της, σοκαρίστηκε.Ο Κρίστιαν γεννήθηκε χωρίς μάτια, όπως και αυτό το μωρό που γέννησε μια 15χρονη. Οι γιατροί είπαν στην Λέισι και στον σύζυγό της Τσάρλς ότι ο Κρίστιαν γεννήθηκε με μια εξαιρετικά σπάνια πάθηση, που ονομάζεται Tessier και η οποία προκαλεί σοβαρές παραμορφώσεις στο πρόσωπό του.

Από τη στιγμή που γεννήθηκε, ο Κρίστιαν έχει υποβληθεί σε πολλές επεμβάσεις, οι οποίες είναι τραυματικές τόσο για το μικροσκοπικό μωρό όσο και για τη μητέρα του.

Ωστόσο, παρά τα προβλήματα υγείας του, ο Κρίστιαν είναι τώρα 5 ετών και η κατάστασή του είναι πολύ καλύτερη απ’ ότι θα περίμενε κανείς. Τα αυτιά, ο ουρανίσκος και το στόμα του έχουν ανακατασκευαστεί, ωστόσο, η πιο έντονη φυσική ανωμαλία – τα μάτια του – έχει μείνει προς το παρόν η ίδια.

Η Λέισι και ο Τσάρλς ήθελαν να επικεντρωθούν στο στόμα του Κρίστιαν– που επηρεάζει την ικανότητά του να μιλάει και να τρώει – πριν προβούν σε άλλες επανορθωτικές επεμβάσεις, όπως εκείνες που θα γίνονταν στα μάτια του. Το 2012, η Λέισι και ο Κρίστιαν έγιναν viral μετά από ένα βίντεο που η νεαρή μητέρα είχε ανεβάσει στο YouTube. Σε αυτό, λέει την ιστορία τους, επιβεβαιώνοντας:

“Έκανα το σωστό που δεν ‘έριξα’ τον Κρίστιαν”. Όπως περιγράφει στο USA Today, Έμαθα πώς να εμπιστεύομαι το Θεό, και πως όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Τα δύσκολα πέρασαν. Αλλά θα τα ξαναπερνούσα αν χρειαζόταν για να έχω στην αγκαλιά μου τον Κρίστιαν. Είμαι τόσο ευγνώμων που είμαι η μαμά του.”

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share