Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Είναι δυνατόν; Αυτό το λιοντάρι μοιάζει να έχει τρία κεφάλια - Η αλήθεια είναι όμως ότι...

Δεν πάει το μυαλό σας

20 Μαΐου 2020 11:23
Είναι δυνατόν; Αυτό το λιοντάρι μοιάζει να έχει τρία κεφάλια - Η αλήθεια είναι όμως ότι...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια φωτογραφία με ένα λιοντάρι που φαίνεται να έχει τρία κεφάλια είχε προκαλέσει ανησυχία, καθώς θυμίζει μυθικό τέρας και μιλάμε για το πιο δυνατό ζώο της ζούγκλας, αν είναι αληθινό.

Ακόμα ένα περίεργο ζώο μετά από αυτό να είναι μια μείξη λιονταριού και τίγρη, και θεωρείται από τα μεγαλύτερα αιλουροειδή. Για καλή τύχη όμως είναι απλά ένα πετυχημένο κλικ ενός φωτογράφου, που απαθανάτισε τρία λιοντάρια τη στιγμή που έγιναν ένα, όταν υποδέχθηκαν τον αρχηγό της αγέλης που είχε πάει για κυνήγι.

Για ένα δευτερόλεπτο ενώθηκαν μαζί σε μια «ομαδική αγκαλιά» και σχεδόν φαινόταν σαν να είχαν τρία κεφάλια σε ένα σώμα. Το τρίο τελικά σωριάστηκε κάτω απολαμβάνοντας το παιχνίδι και τον ήλιο.

Αφού ξεκουράστηκε για 15 λεπτά στο Kgalagadi Transfrontier Park στη Νότια Αφρική, η ομάδα αποχώρησε αναζητώντας φαγητό. Η στιγμή καταγράφηκε από τον ερασιτέχνη φωτογράφο Βασίλη Νταρντάγκαν κατά τη διάρκεια των διακοπών, ο οποίος είπε: "Συνάντησα αυτά τα αρσενικά λιοντάρια να τρέχουν και τα είδα ξαφνικά να γίνονται ένα."

Αυτό το λιονταράκι βιάζεται να ενηλικιωθεί - Μόλις δείτε τι κάνει θα λιώσετε

Τα λιοντάρια και όλα τα αιλουροειδή φημίζονται για τη "φωνή" τους και τους βρυχηθμούς τους που πραγματικά μπορούν να σε απωθήσουν αποκλειστικά και μόνο με αυτό. Η βραχνή αυτή φωνή είναι κάτι που επέρχεται με τα χρόνια και όσο ενηλικιώνονται γίνεται όλο και πιο επιβλητική. Αυτό το μικρό λιονταράκι βιαζόταν να γίνει ένα τέτοιο θαρραλέο λιοντάρι με βραχνή φωνή, δείτε τι κάνει για να τα καταφέρει και η προσπάθειά του κάνει το γύρο του κόσμου. Κι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τα καμώματα ενός λιονταριού σοκάρουν, δείτε τι συνέβη όταν κάποιοι τουρίστες παρακολουθούσαν ένα λιοντάρι.

Το χαριτωμένο λιονταράκι προσπαθεί με τον πιο χαριτωμένο τρόπο να καταφέρει να γίνει ο βασιλιάς της ζούγκλας και όπως ήταν αναμενόμενο όλος ο κόσμος το έχει λατρέψει για την επιμονή αλλά και για τον πείσμα του. Κάποια ημέρα ο βρυχηθμός του ίσως να κυριαρχήσει τον κόσμο. Για τώρα, καλύτερα να βασιστεί στο πόσο χαριτωμένο είναι.

Δείτε την απολαυστική του προσπάθεια:

Βλέπετε αυτά τα λευκά σπάνια λιονταράκια της εικόνας; Δεν φαντάζεστε πως γεννήθηκαν

Αυτά τα δύο μικρά λευκά λιονταράκια γεννήθηκαν στο Ζωολογικό Κήπο Πάφου στην Κύπρο. Οι γονείς τους, δύο πανέμορφα λιοντάρια, ο Δίας και η Ήρα, έφεραν στον κόσμο δύο μικρά λιονταράκια, ένα αρσενικό και ένα θηλυκό. Ωστόσ θυμάστε και το μωρό λιονταράκι που σας είχαμε αναφέρει πρόσφατα;

O Ιούλιος Χριστοφόρου, κτηνίατρος και υποδιευθυντής του Ζωολογικού Κήπου, σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε πως τα λιονταράκια που γεννήθηκαν πριν από μιάμιση εβδομάδα περίπου.

Τα μικρά πλασματάκια φροντίζονται αποκλειστικά από τη μητέρα τους, η οποία τα πάει πολύ καλά, και ο κ. Χριστοφόρου εξέφρασε τη ελπίδα ότι θα τα μεγαλώσει με επιτυχία. Τώρα σημείωσε, τρέφονται μόνο με το γάλα της μητέρας τους, και όταν φτάσουν στην ηλικία των 2,5 με 3 μηνών θα δοκιμάσουν και λίγο κρέας. Επεσήμανε ωστόσο πως όταν γίνουν 8 μηνών θα τρέφονται αποκλειστικά με κρέας.

Οι γονείς τους ήρθαν στον Ζωολογικό κήπο πριν περίπου από 8 χρόνια από ένα Ζωολογικό κήπο στην Νότιο Αφρική. Όπως ανέφερε ο κ. Χριστοφόρου, προσαρμόστηκαν πάρα πολύ καλά και έχουν γεννήσει τρεις φορές. Όπως σημείωσε, τις πρώτες δύο γέννες δεν ήταν τόσο πετυχημένη η εκτροφή των νεογνών από την μητέρα τους, όμως αυτή τη φορά τα πάει πολύ καλά, λόγω και της ησυχίας που επικρατεί στο ζωολογικό κήπο με την καραντίνα και την ανυπαρξία των επισκεπτών.

Η ησυχία της καραντίνας, όπως είπε, βοήθησε αρκετά. Δεν είχαμε, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοφόρου, επισκέπτες, αλλά είχαμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα στα προγράμματα αναπαραγωγής. Ενδεικτικά τόνισε πως εξωτικά πτηνά και σπάνια ζώα που δεν είχαν γεννήσει στο παρελθόν, για πρώτη φορά φέτος χάρισαν υπέροχα «μωράκια» την περίοδο της αναπαραγωγής.

Όπως εξήγησε ο κ. Χριστοφόρου, το ζεύγος των λευκών λιονταριών εκτρέφονται συνήθως με κόκκινα κρέατα που τους αρέσουν πάρα πολύ. Προσπάθεια της διεύθυνσης, συνέχισε, είναι η αφομοίωση των συνθηκών που επικρατούν στην φύση. Προσπαθούμε σημείωσε, «να αντιγράψουμε το τι θα έτρωγαν στην φύση και να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα στην αιχμαλωσία».

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share