Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αυτοί οι τουρίστες παρακολουθούσαν ένα λιοντάρι σε ένα ζωολογικό κήπο - Αυτό που έγινε λίγα δευτερόλεπτα μετά θα σας αφήσει με ανοιχτό το στόμα

Απίστευτο!

18 Μαΐου 2020 12:00
Αυτοί οι τουρίστες παρακολουθούσαν ένα λιοντάρι σε ένα ζωολογικό κήπο - Αυτό που έγινε λίγα δευτερόλεπτα μετά θα σας αφήσει με ανοιχτό το στόμα

Μήπως τελικά δεν είναι όλα τα λιοντάρια τόσο άγρια όσο νομίζουμε; Αυτό το λιοντάρια καταρρίπτει το μύθο και δείχνει την πιο φιλική και αγαπησιάρικη πλευρά του.

Σε καμία περίπτωση αυτοί οι τουρίστες δεν περίμεναν ένα λιοντάρι να τους... αγκαλιάσει. Ένα αυτοκίνητο στο ζωολογικό πάρκο της Κριμαίας έκανε βόλτα τους τουρίστες όταν πλησίασε ένα λιοντάρι κι εκείνο έπαθε μια... έκρηξη αγάπης! Το αιλουροειδές ξαφνικά πήδηξε πάνω στους τουρίστες που όπως ήταν αναμενόμενο στην αρχή πανικοβλήθηκαν, όμως είδαν το λιοντάρι να τους γλύφει και να τους δείχνει τη συμπάθειά του ξαφνιάστηκαν ευχάριστα. Δεν είναι όμως όλες οι συναντήσεις με τέτοιου είδους ζώα το ίδιο ευχάριστες, δείτε τι συνέβη όταν ένας μεθυσμένος άντρας μπήκε στο κλουβί ενός λιονταριού.

Δείτε το βίντεο με την... τρυφερή επίθεση:

Ένα λιοντάρι και μια τίγρη κάνουν επίθεση σε άλογο μέσα σε τσίρκο - Η συνέχεια θα σας εξοργίσει

Ο βασανισμός των ζώων στο τσίρκο είναι πλέον γνωστό, και το παρακάτω βίντεο αποτελεί τρανή απόδειξη. Ένα άλογο κατά τη διάρκεια πρόβας σε τσίρκο της Κίνας δέχθηκε επίθεση από μία τίγρη και ένα λιοντάρι.

Οι εργαζόμενοι στο τσίρκο έσπευσαν να γλιτώσουν το άτυχο ζώο από τα δόντια των αρπακτικών χρησιμοποιώντας μαστίγια και σύμφωνα με πληροφορίες υπέστη μόνο ελαφρά τραύματα, ωστόσο οι δηλώσεις ενός εργαζόμενου προκαλούν οργή. «Τα λιοντάρια και οι τίγρεις είναι άγρια ζώα. Διαφέρουν από το άλογο. Μπορείτε να δείτε σε ντοκιμαντέρ ότι τρώνε αγελάδες. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό», είπε ο εργαζόμενος.

Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι δεν ανησυχούσαν για μία επίθεση των δύο άγριων ζώων στους εργαζόμενους καθώς όπως εξήγησε βρίσκονται στο τσίρκο από νεαρή ηλικία, αν και έχουν παρατηρηθεί αντίστοιχα περιστατικά, ακόμα και επίθεση σε 4χρονη από λιοντάρι μέσα στο τσίρκο.

Παρά την αίσια κατάληξη του συμβάντος πάντως, οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων της Κίνας εξέφρασαν την οργή τους και ζήτησαν το κλείσιμο του τσίρκου.

Λιοντάρι ή τίγρης; Η φωτογραφία που έχει τρελάνει τους πάντες - Δεν φαντάζεστε τι είναι

Αυτή η φωτογραφία έχει τρελάνει το διαδίκτυο, με πολλούς να αναρωτιούνται αν βλέπουν λιοντάρι ή τίγρης. Δεν θα πιστεύετε τι είναι στην πραγματικότητα.

Ένα καταφύγιο για ζώα της άγριας φύσης στη Νότια Καρολίνα, παρουσίασε το μεγαλύτερο – και πιο εντυπωσιακό – είδος στην οικογένεια των αιλουροειδών. Ο «Ηρακλής» και το μόλις 4 εβδομάδων αδερφάκι του, ο «Κριός» είναι τα μοναδικά στο είδος τους υβρίδια, που αποτελούν διασταύρωση λιονταριού και τίγρεως, και είναι πιο σπάνια και από τα άσπρα λιονταράκια που αποτελούν διασταύρωση.

Όπως ενημέρωσε τη βρετανική Mail, ο διευθυντής του πάρκου, Δρ Μπαγκντάβαν Άντλ, τα λιοντάρια με τις τίγρεις αναπαράγονται σε εξαιρετικά σπάνια περιπτώσεις και τα επίσημα περιστατικά, ανέρχονται μόλις σε τρία! Το σπάνιο υβρίδιο που προκύπτει, ονομάζεται liger (λιονταρότιγρης), αν ο αρσενικός γονιός είναι λιοντάρι, ή Tigion (τιγρολιόνταρο) αν αντιστοίχως είναι η τίγρης!

Όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για λογοπαίγνια με τις αγγλικές λέξεις lion (=λιοντάρι) και tiger (=τίγρης) ούτως ώστε να γίνει κατανοητή η διασταύρωση και να περιγραφεί ο όρος, καθώς προφανώς και δεν υπάρχει σε κανένα λεξικό!

Τι είναι το liger

Το εντυπωσιακό με τα liger, εξηγεί ο υπεύθυνος του πάρκου, είναι ότι έχουν πάρει από τα λιοντάρια τη συντροφικότητα που τα χαρακτηρίζει και από τις τίγρεις την… αγάπη για το νερό! Είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος από μια τίγρη και προφανώς το δυνατότερο αιλουροειδές που υπάρχει, καθώς συνδυάζει χαρακτηριστικά και από τα δύο είδη μεγάλης γάτας!

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share