Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021

Αυτό το λιοντάρι φαινόταν κακόκεφο όταν ξαφνικά του πέταξαν μια μπάλα ποδοσφαίρου - Αυτό που ακολούθησε θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό

Απίστευτο!

14 Μαΐου 2020 12:25
Αυτό το λιοντάρι φαινόταν κακόκεφο όταν ξαφνικά του πέταξαν μια μπάλα ποδοσφαίρου - Αυτό που ακολούθησε θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Μπορεί τα λιοντάρια να είναι οι βασιλιάδες της ζούγκλας αυτό όμως δεν σημαίνει πως απαγορεύεται να παίξουν και να διασκεδάσουν. Πώς μπορεί να διασκεδάσει όμως ένα λιοντάρι; Σίγουρα, πολύ πιο εύκολα απ' όσο φαντάζεστε.

Ο Τρίτον είναι ένα πανέμορφο λιοντάρι που ζει σε ένα ζωολογικό κήπο στο Γιοχάνεσμπουργκ και μια μέρα που φαινόταν κακόκεφος ένα φύλακας χωρίς να σκεφτεί τι μπορεί να ακολουθήσει πέταξε στο λιοντάρι μια μπάλα ποδοσφαίρου. Το λιοντάρι χάρηκε ιδιαίτερα και άρχισε να την κλωτσά και να τρέχει πάνω κάτω όλο το πάρκο καλύτερα και από άσσος του ποδοσφαίρου. Φυσικά, μην παίρνετε σαν παράδειγμα τον Τρίτονα, αυτό το λιοντάρι είναι η εξαίρεση στον κανόνα και σπάνια βλέπουμε ένα τόσο φιλικό αιλουροειδές. Για την ακρίβεια, είναι όντως οι βασιλιάδες της ζούγκλας κι αυτό φαίνεται από τις αντιδράσεις τους, δείτε εδώ τι συνέβη όταν ένα λιοντάρι "έπιασε στα πράσα" μια κλοπή.

Δείτε τον αξιολάτρευτο τετράποδο ποδοσφαιριστή:

Πήραν το λιοντάρι και του αφαίρεσαν με πένσα τα νύχια - Ο λόγος; Θα σας εξοργίσει

Έντονες αντιδράσεις από φιλόζωους και φιλοζωικές οργανώσεις για την περίπτωση ενός θηλυκού λιονταριού σε ζωολογικό κήπο της Γάζας.

Το λιοντάρι είναι ηλικίας 14 μηνών. Ο κτηνίατρος Fayyaz al-Haddad αφαίρεσε τα νύχια του ζώου με πένσες και ψαλίδια, μία διαδικασία που κράτησε συνολικά δύο εβδομάδες. Ωστόσο πολλά είναι τα άγρια ζώα που αντιδρούν σε τέτοιες περιστάσεις, όπως το λιοντάρι που επιτέθηκε σε 4χρονη σε τσίρκο.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του ζωολογικού κήπου, τον Mohammed Jumaa, ο λόγος ήταν να «μειωθεί η επιθετικότητα της λιονταρίνας ώστε να είναι φιλική με τους επισκέπτες».

Oι οικολογικές οργανώσεις κάνουν λόγο για «αχρείαστο ακρωτηριασμό».

Ο συγκεκριμένος ζωολογικός κήπος στην πόλη Ράφα άνοιξε το 1999 και έχει να ανταγωνιστεί άλλους τρεις στην περιοχή.

λιοντάρι έβγαλαν νύχια με πένσα

Συνολικά φιλοξενεί 50 ζώα, ανάμεσα τους πέντε λιοντάρια, μία ύαινα, αρκετές μαϊμούδες και λύκους. Έχει και στο παρελθόν δεχθεί κριτική για απαράδεκτες συνθήκες για τα ζώα. Πριν λίγο καιρό κάποια λιοντάρια πέθαναν εξαιτίας του μεγάλου ψύχους.

«H φυσιολογική συμπεριφορά ενός ζώο, όπως το να αρπάζει τροφή ή να σκαρφαλώνει είναι σχεδόν αδύνατη αν δεν έχει νύχια. Μιας και η αφαίρεση των νυχιών δεν έγινε σε μία κανονική κτηνιατρική κλινική, επομένως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μόλυνσης» λέει η φιλοζωική οργάνωση Four Paws.

«Mπορεί να προκαλέσει μόνιμα προβλήματα στο ζώο, όπως να χωλαίνει, αρθρίτιδα ή άλλες μακροχρόνιες επιπλοκές. Αν και η συγκεκριμένη πρακτική είναι αρκετά συνηθισμένη στις ΗΠΑ, είναι παράνομη σε πολλές χώρες», επισημαίνει η διεθνής οργάνωση!

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share