Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αυτοί οι τάφοι είναι πολύχρωμοι κι έχουν γραμμένους στίχους - Ο λόγος; Απίστευτος!

Ένα μοναδικό θέαμα!

7 Μαΐου 2020 16:16
Αυτοί οι τάφοι είναι πολύχρωμοι κι έχουν γραμμένους στίχους - Ο λόγος; Απίστευτος!

Τα νεκροταφεία δεν είναι και τα πιο ευχάριστα μέρη και συνήθως εκτός από δέος "εκπέμπουν" και μια θλίψη στους επισκέπτες τους. Ιστορίες αξιοσημείωτες αναφορικά με τάφους και νεκροταφεία έχουμε δει πάμπολλες, για παράδειγμα, εδώ μπορείτε να δείτε τι συνέβη όταν μια μητέρα επισκέφθηκε τον τάφο του γιου της και είδε την πλάκα να λείπει.

Κάτι αντίστοιχο όμως με αυτό το νεκροταφείο στη Ρουμανία σίγουρα δεν έχετε ξαναδεί. Πρόκειται για ένα νεκροταφείο γεμάτο χρώματα όπως στο ίδιο μοτίβο είναι και οι τάφοι του.

Οι πλάκες από τους τάφους δημιουργήθηκαν το 1935 από τον ξυλουργό, Ίων Σταν Πάτρας. Οι πλάκες είναι φτιαγμένες από βελανιδιά, σκαλισμένες και βαμμένες σε μπλε χρώμα και άλλα χρώματα, όπως κόκκινο, κίτρινο ή μαύρο, ανάλογα με την προσωπική ζωή του νεκρού. Επιπλέον οι πλάκες, αντί για μία περιγραφή έχουν πάνω επιτάφιους σε μορφή ποιημάτων.

«Είναι η αληθινή ζωή ενός ανθρώπου. Αν του άρεσε να πίνει, γράφεις αυτό. Αν του άρεσε να δουλεύει, το γράφεις. Κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί σε μία μικρή πόλη», αναφέρει ο Ντιμίτρι Ποπ, ένας ποιητής και αγρότης που ανέλαβε τον ρόλο του Πάτρας, όταν πέθανε το 1977.

Σύμφωνα με υπολογισμούς, ο Ποπ φτιάχνει γύρω στις 10 ταφόπλακες κάθε χρόνο.

Η μητέρα της πέθανε και 3 χρόνια μετά η κόρη της επισκέπτεται τον τάφο - Δεν φαντάζεστε τι κάνει εκεί...

Η μητέρα του κοριτσιού στην ιστορία "έφυγε" από καρκίνο, ενώ εκείνο ήταν ακόμα σε πολύ ευαίσθητη ηλικία. Καμιά φορά όμως τα παιδιά μας εκπλήττουν με τις αντιδράσεις τους.

Η Ρίμα Μαρβέν ήταν μόλις 4 ετών όταν η μαμά της, Γουέντι, διαγνώστηκε με καρκίνο στις ωοθήκες. Αντί να την κρατήσει μακριά από τον πόνο και το μαρτύριο της μητέρας της, ο μπαμπάς της, Τέτον, φρόντισε η κόρη του να επισκέπτεται συνέχεια τη μαμά της στο νοσοκομείο γιατί η παρουσία της έδινε δύναμη στην άρρωστη γυναίκα, αλλά και το ανάποδο.

Η Γουέντι πέθανε το 2008 στην ηλικία των 36, αλλά η μικρή Ρίμα και η οικογένειά της κατάφεραν από αυτή την άσχημη εμπειρία να βγάλουν κάτι όμορφο, κάτι θετικό που εμπνέει όλο τον κόσμο. Αυτό που έκανε πάνω από τον τάφο είναι κάτι εξωπραγματικό...Τα παιδιά μπορούν να συμπεριφερθούν πολύ περίεργα μετά από μια απώλεια, όπως έκανε και αυτό εδώ το αγοράκι.

Ο Τέτον δίδαξε στη Ρίμα να τραγουδάει το “Amazing Grace,” κάτι πολύ απλό για το ταλαντούχο κοριτσάκι που φαινόταν από μικρή πόσο μεγάλο ταλέντο θα είχε στο τραγούδι. Από μικρή είχε μια έμφυτη κλίση στους εκκλησιαστικούς ύμνους, ακριβώς όπως η μαμά της.

Το 2009, η μικρή κατάφερε να γίνει εξαιρετικά αναγνωρίσιμη μέσω του internet όταν διαδόθηκε ο εκκλησιαστικός ύμνος που τραγουδούσε. Κι αν το ακούσετε θα αναρωτηθείτε μήπως στην πραγματικότητα τραγουδάει κάποιος άγγελος.

TAGS
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share