Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021

Δύτης βγάζει selfie στην επιφάνεια της θάλασσας - Όταν βλέπει τι βρίσκεται από πίσω του, μένει άφωνος!

Απίστευτο!

7 Μαΐου 2020 08:50
Δύτης βγάζει selfie στην επιφάνεια της θάλασσας - Όταν βλέπει τι βρίσκεται από πίσω του, μένει άφωνος!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δύτης βγάζει selfie στην επιφάνεια της θάλασσας - Όταν βλέπει τι βρίσκεται από πίσω του, μένει άφωνος!

Ο 24χρονος Αυστραλός Will ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο τους τελευταίους μήνες.

Αυτό που έζησε όμως στα νησιά Τόνγκα, στον νότιο Ειρηνικό, θα του μείνει αξέχαστο για όλη του τη ζωή.
Ενώ έκανε κατάδυση, συνάντησε ένα ολόκληρο κοπάδι από μεγάπτερες φάλαινες!

Εκανε ένα σύντομο διάλειμμα στην επιφάνεια του νερού, έβγαλε αυτή τη μοναδική selfie:

Δύτης βγάζει selfie στην Επιφάνεια της Θάλασσας. Όταν βλέπει Τι βρίσκεται από Πίσω του, μένει Άφωνος!

Παρά το τεράστιο μέγεθός τους, αυτοί οι γίγαντες των ωκεανών, που φτάνουν τα 15 μέτρα και τους 30 τόνους βάρος, είναι ιδιαίτερα φιλικά, ευγενικά και περίεργα ζώα. Ο Will κατέληξε να αλληλεπιδρά με τις φάλαινες για αρκετή ώρα, μεταξύ των οποίων ήταν μια μητέρα και το μικρό της. Μονάχα το πτερύγιο των φαλαινών είχαν διπλάσιο μέγεθος από τον ίδιο!

βγάζει selfie στην επιφάνεια της θάλασσας

«Δεν φανταζόμουν ποτέ πόσο περίεργα όντα ήταν οι φάλαινες,» έγραψε ενθουσιασμένος ο Will στη σελίδα του στο Instagram. «Το κοπάδι με τις φάλαινες κολύμπησε μαζί μας, έπαιξε, βούτηξε, τραγούδησε, χόρεψε και χοροπηδούσε στα κύματα για 30 λεπτά. Με κοιτούσαν κατευθείαν στα μάτια πριν με ακουμπήσει με την ουρά και με σηκώσει έξω από το νερό.»

Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές και αυτή η άμεση επαφή με αυτά τα υπέροχα ζώα θα του μείνουν αξέχαστες!

Βλέπετε αυτό το περίεργο «εξόγκωμα» στο μάτι της; «Τρελάθηκαν» οι γιατροί όταν κατάλαβαν τι είναι

Βλέπετε αυτό το περίεργο «εξόγκωμα» στο μάτι της; «Τρελάθηκαν» οι γιατροί όταν κατάλαβαν τι είναι!

Όταν μια γυναίκα στη Ρωσία παρατήρησε ένα μικρό “εξόγκωμα” κάτω από το αριστερό της μάτι, έβγαλε μια selfie φωτογραφία, για να μπορεί να δείξει σε άλλους (και σε γιατρό, αν χρειαζόταν) αυτό το περίεργο πράγμα στο πρόσωπό της. Και τότε, κάτι ακόμα πιο παράξενο συνέβη: Το “εξόγκωμα” κινήθηκε!

Σε μια σειρά από selfies φωτογραφίες, η γυναίκα κατέγραψε το μυστηριώδες εξόγκωμα μα μετακινείται κάτω από το δέρμα της. Οι selfies εκτός από χαριτωμένες κάποιες φορές μπορεί να είναι προειδοποιητικές, δείτε τι παρατήρησαν αυτές οι γυναίκες

Πέντε ημέρες αφότου το παρατήρησε για πρώτη φορά, το “εξόγκωμα” ήταν πάνω από το αριστερό της μάτι. Στη συνέχεια, 10 ημέρες αργότερα, είχε φτάσει στο άνω χείλος.

Μια γυναίκα στη Ρωσία βρήκε ένα εξόγκωμα στο πρόσωπό της, που αποδείχθηκε ότι ήταν ένα παρασιτικό σκουλήκι, το οποίο σερνόταν κάτω από το δέρμα της. Το “εξόγκωμα” εμφανίστηκε πρώτα κάτω από το μάτι της γυναίκας (εικόνα Α) και στην συνέχεια μετακινήθηκε πάνω από το μάτι της (εικόνα Β), προτού μετακινηθεί στο άνω χείλος της (εικόνα Γ). Οι γιατροί αφαίρεσαν χειρουργικά τον σκουλήκι (εικόνα D)

Τότε ήταν που η 32χρονη γυναίκα πήγε σε έναν οφθαλμίατρο, ο οποίος παρατηρούσε επίσης ένα “επιφανειακά κινούμενο επιμήκες οζίδιο στο αριστερό άνω βλέφαρο” -με άλλα λόγια, είδε ένα εξόγκωμα- σύμφωνα με την σχετική έκθεση που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επθεώρηση The New England Journal of Medicine.

Το “εξόγκωμα” ήταν ζωντανό σκουλήκι!
Αποδείχθηκε ότι η γυναίκα είχε μια μόλυνση με ένα είδος παρασιτικού σκουληκιού, που ονομάζεται Dirofilaria repens. Αυτά τα νηματώδη σκουλήκια μολύνουν φυσικά σκύλους, γάτες, αλεπούδες και άλλα άγρια θηλαστικά και συνήθως ζουν στον ιστό κάτω από το δέρμα, σύμφωνα με μια έκθεση παρόμοιας περίπτωσης το 2011. Οι άνθρωποι είναι «τυχαίοι ξενιστές” αυτών των παρασίτων. Με άλλα λόγια τα σκουλήκια αυτά δεν θέλουν να καταλήξουν σε ανθρώπινο οργανισμό, καθώς όταν συμβεί αυτό, δεν μπορεί τυπικά να αναπαραχθεί.

βρήκε  περίεργο «εξόγκωμα» στο μάτι της

Πώς μολύνθηκε η γυναίκα

Τα σκουλήκια εξαπλώνονται από τσιμπήματα κουνουπιών και έχουν αναφερθεί περιστατικά σε ανθρώπους σε μέρη της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής. Η Ρωσίδα είπε ότι είχε ταξιδέψει πρόσφατα σε μια αγροτική περιοχή έξω από την Μόσχα, όπου και την τσίμπησαν αρκετά κουνούπια.

Ο δρ. Vladimir Kartashev, καθηγητής Ιατρικής στο Κρατικό Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Ρόστοφ, ο οποίος θεράπευσε την ασθενή, δήλωσε ότι από το 1997 έχουν υπάρξει πάνω από 4.000 ανθρώπινες περιπτώσεις αυτής της λοίμωξης στην Ρωσία και την Ουκρανία. Και τα ανθρώπινα κρούσματα έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με μια μελέτη από το 2015 του δρ. Kartashev και συναδέλφων του, που εξέτασαν τα δεδομένα για τις περιπτώσεις Dirofilaria στη Ρωσία και την Λευκορωσία, ο αριθμός των αναφερόμενων περιπτώσεων αυξήθηκε από οκτώ το 1997 σε σχεδόν 200 περιπτώσεις το 2012. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της 16ετούς περιόδου μελέτης, τα περιστατικά έχουν «εξαπλωθεί προς τα βόρεια”, με τους ανθρώπους να μολύνονται σε υψηλότερα γεωγραφικά πλάτη το 2013 από ό,τι το 1997.

Τι συμβαίνει αν μολυνθείτε από το παρασιτικό σκουλήκι Dirofilaria
Στους ανθρώπους, η παρασιτική μόλυνση συνήθως εμφανίζεται ως εξογκώματα κάτω από το δέρμα, τα οποία μερικές φορές μετακινούνται.

Σύμφωνα με μια μελέτη για περισσότερα από 200 κρούσματα λοίμωξης του παρασίτου Dirofilaria repens στη Ρωσία το 2014 (τα οποία τεκμηριώθηκαν σε περίοδο 17 ετών), οι γιατροί παρατήρησαν ότι το σκουλήκι κινείται περίπου στο 35% των ασθενών. Μερικοί ασθενείς ανέφεραν «ένα αίσθημα σαν κάτι να σέρνεται κάτω από το δέρμα”!

Όσο τρομακτικό και αν ακούγεται αυτό, η θεραπεία είναι σχετικά απλή: Η αφαίρεση του σκουληκιού με χειρουργική επέμβαση μπορεί να θεραπεύσει την λοίμωξη.

Πράγματι, η 32χρονη Ρωσίδα έκανε επέμβαση αφαίρεσης του σκουληκιού και ανέκαμψε πλήρως από την μόλυνση

TAGS
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share