Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το αστυνομικό κουίζ που θα σου αποδείξει αν έχεις ένστικτο ντεντέκτιβ

Ποιος είναι ο δολοφόνος;

5 Μαΐου 2020 12:58
Το αστυνομικό κουίζ που θα σου αποδείξει αν έχεις ένστικτο ντεντέκτιβ

Τον τελευταίο καιρό τα τεστ και τα κουίζ στο διαδίκτυο έχουν την... τιμητική τους. Άλλα μαθηματικών, άλλα παρατηρητικότητας κι άλλα ψυχολογίας.

Για να δούμε έχεις αστυνομικό δαιμόνιο, ένστικτο και παρατηρητικότητα; Ο γρίφος που καλείσαι να λύσεις έχει να κάνει με μια νεκρή γυναίκα στις τουαλέτες ενός εστιατορίου και 4 υπόπτους. Γίνε Σέρλοκ Χόλμς για λίγα λεπτά
Μπορείς να βρεις ποιος είναι ο δολοφόνος και γιατί; Βάλε το μυαλό σου να δουλέψει. Αν πάλι είστε παίκτης... ψυχολογίας, δείτε εδώ το τεστ με το παγάκι στην έρημο που σίγουρα πρέπει να κάνετε.

Αν δεν έχεις βρει την απάντηση ή δεν είσαι σίγουρος διάβασέ την

Ο δολοφόνος είναι ο πελάτης Νο4 και υπάρχουν τρεις αποδείξεις γι’ αυτό: Λείπει απ’ το τραπέζι του το μαχαίρι (εργαλείο του φόνου που βρίσκεται μάλιστα δίπλα στο θύμα), έχει βγαλμένα ρούχα σαν να προηγήθηκε σωματική επαφή και είναι ακριβώς δίπλα στην πόρτα της τουαλέτας (αν και είναι τουαλέτες γυναικών οι υπόλοιποι πελάτες δεν έχουν τη δυνατότητα να δουν ποιος μπαίνει μέσα). Τέλος, οι πολύ παρατηρητικοί θα είδαν ότι πίσω από το αυτί του δολοφόνου, υπάρχει αίμα…

Αυτόν το μαθηματικό γρίφο μόνο 11% τον έχει λύσει - Εσύ θα τα καταφέρεις;

Τα μαθηματικά κουίζ μπορούν να μας δυσκολέψουν όλους μας κατά καιρούς, αλλά αυτό το πρόβλημα αποδεικνύεται πιο δύσκολο απ” ό,τι οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου μπορούν να χειριστούν!

Είσαι ένας από τους λίγους που μπορεί να το λύσει με την πρώτη προσπάθεια; Πιάσε μολύβι και χαρτί και δοκίμασε!

Η λύση έχει να κάνει με το ακρωνύμιο «PEMDAS.» Οι περισσότεροι άνθρωποι το μαθαίνουν στο δημοτικό ή το γυμνάσιο, τα αρχικά του οποίου αναφέρονται στη σειρά των πράξεων, όταν πρόκειται για μαθηματικά προβλήματα. Ξεκινάμε με τις παρενθέσεις (αν υπάρχουν), στη συνέχεια ακολουθούν οι εκθέτες, ο πολλαπλασιασμός, η διαίρεση και, τέλος, η πρόσθεση και η αφαίρεση.

Το 95% των ανθρώπων δεν μπορεί λύσει το κουίζ - Πόσα άλογα βλέπετε στην φωτογραφία;

Τα τεστ παρατηρητικότητας μπορούν κυριολεκτικά να σε τρελάνουν, ενώ κάθεσαι με τις ώρες να βρεις την λύση τους και όσο τα παρατηρείς ανακαλύπτεις κάτι καινούργιο. Αυτό το κουίζ με τα άλογα δεν μπορούν να το λύσουν όλοι.

Σε ένα καινούργιο κουίζ σπαζοκεφαλιά που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο αυτή την στιγμή χιλιάδες χρήστες προσπαθούν να μαντέψουν πόσα άλογα υπάρχουν πραγματικά μέσα σε αυτή την φωτογραφία – οπτική ψευδαίσθηση που θα δείτε παρακάτω. Ακόμα μια οπτική ψευδαίσθηση που έχει γίνει viral, μετά από αυτή που θα δείτε εδώ και θα σας δυσκολέψει ακόμα περισσότερο.

Δείτε την φωτογραφία και απαντήστε στα σχόλια από κάτω τον αριθμό των αλόγων που βλέπετε. Αν δεν είστε σίγουροι για την λύση ή αδυνατείτε να σκεφτείτε ποια είναι τότε μπορείτε να την δείτε παρακάτω.

TAGS
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share