Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μια γιαγιά προσπαθούσε να βγάλει χρήματα από ΑΤΜ όταν ξέσπασε σε κλάματα - Αυτό που συνέβη μετά θα σας σοκάρει

Πράξη ανθρωπιάς

4 Μαΐου 2020 17:30
Μια γιαγιά προσπαθούσε να βγάλει χρήματα από ΑΤΜ όταν ξέσπασε σε κλάματα - Αυτό που συνέβη μετά θα σας σοκάρει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια πραγματική ιστορία που είχε λάβει χώρο στην Κρήτη, πριν μερικά χρόνια και είχε συγκλονίσει όλο το νησί. Μια γιαγιά λοιπόν, ενώ πήγε να σηκώσει χρήματα από το ΑΤΜ, αγανακτισμένη έβαλε τα κλάματα.

Τέτοιες πράξεις ανθρωπιάς, σαν αυτή παρακάτω ή σαν αυτή εδώ, πρέπει να επιβραβεύονται. Σας την παραθέτουμε όπως ακριβώς όπως είχε δημοσιεύθει στο cretalive.gr»

Αγαπητό Cretalive,

Βρίσκομαι στα Μάλλια για διακοπές,και σας ενημερώνω για το παρακάτω!

Στην περιοχή των Μαλλίων, σήμερα μια υπερήλικας γερόντισσα,προσπαθούσε να βγάλει χρήματα απο το ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας! Η γιαγιά ήταν παντελώς ανίδεη, και άρχισε μέσα στη στεναχώρια της να κλαίει,γιατί δεν μπορούσε να κάνει ανάληψη.

Την είδε ένας άντρας -περίπου σαράντα ετών – σας δίνω χαρακτηριστικά του,πολύ ψηλός -και πήγε δίπλα της να την ρωτήσει τι συμβαίνει! Η γιαγιά είχε από την στεναχώρια της κόψει την κάρτα, και του έλεγε ότι δεν έχει παιδιά,και είναι και χήρα,και πως θα πάρει την σύνταξη της χωρίς το βιβλιάριο !

Ο άνδρας τότε την αγκάλιασε και αυτή έκλαιγε συνεχώς, και τοτε έβγαλε από την τσέπη του χρήματα,και της έδωσε να πάει να ψωνίσει,όπως της είπε !

Συγκλονιστικές στιγμές, η γιαγιά τον ρώτησε ποιος είναι και της δίνει χρήματα,και ο άντρας απάντησε, γιαγιά μην στεναχωριέσαι ,είμαι στην Περιφέρεια Κρήτης σύμβουλος, μην φοβάσαι της είπε! Πάρτα της λέει να κάνεις την δουλειά σου και έχει ο θεός!

Η γιαγιά είχε έρθει όπως μας είπε από ένα μακρινό χωριό,για να δει πως θα πληρωθεί την αγροτική της σύνταξη,πρώτη φορά με κάρτα!

Συγχαρητήρια στον περιφερειακό σας σύμβουλο,και θα ήθελα πολύ να μάθω το όνομά του,συγχαρητήρια στον κρητικό λαό.

Παπαδόπουλος Θανάσης, κάτοικος Αθηνών»

Μεγάλη προσοχή - Με ένα sms μπορούν να κλέψουν λεφτά από ΑΤΜ

Η εταιρεία λογισμικού ασφαλείας Symantec, είχε αποκαλύψει, πώς χάκερς στο Μεξικό είχαν αναπτύξει ένα μηχανισμό ώστε να κάνουν «ανάληψη» από ATMs με Windows XP με ένα SMS.

Για να προφυλαχτείτε από τέτοιες ή αντίστοιχες ενέργειες, να προσέχετε πάντα αυτά που θα διαβάσετε εδώ, μιας και με την ανάπτυξη της τεχνολογίας καθίσταται πανεύκολο να εισβάλλουν στον λογαριασμό σας. Η Symantec αναφέρει λοιπόν ότι οι χάκερς αποκτούν φυσική πρόσβαση στα ΑΤΜ, συνδέουν ένα USB stick ή ένα CD-ROM με ένα γνωστό malware που ονομάζεται Ploutus κι έπειτα συνδέουν με mini USB το τηλέφωνό τους με το ATM. Στέλνοντας ένα SMS, οι χάκερς ουσιαστικά στέλνουν ένα πακέτο δικτύου που δίνει την εντολή στο ATM να «βγάλει» τα χρήματα που έχει στο εσωτερικό του.

Σημειώστε πως οι χάκερς δεν χρειάζεται να έχουν συνέχεια πρόσβαση στην «πίσω» μεριά του ATM. Φροντίζουν και κρύβουν μία έξοδο USB για να συνδέσουν το τηλέφωνό τους όταν «περνούν τυχαία» από το ATM που έχουν παραβιάσει και κάνουν αναλήψεις, όποτε θέλουν. Βέβαια πλέον έχουν καταργηθεί τα Windows XP, οπότε θεωρητικά είναι αδύνατο να το κάνουν πλέον.

TAGS
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share