Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Έβγαλαν αυτή την φωτογραφία με το μωρό τους - Μόλις δείτε το χρώμα του παιδιού θα "παγώσετε"

Τι συνέβη;

3 Μαΐου 2020 13:15
Έβγαλαν αυτή την φωτογραφία με το μωρό τους - Μόλις δείτε το χρώμα του παιδιού θα

Αυτή η φωτογραφία με το ζευγάρι και το μωρό τους, κρύβει μια ιστορία που θα σας συγκλονίσει. Ενώ φαίνονται όλα να είναι φυσιολογικά, η πραγματικότητα διαφέρει πολύ...

Ο Ντέιβιντ και η Τζόι Ράουιτς από το Μιζούρι των ΗΠΑ ζούσαν μια ευτυχισμένη ζωή. Είχαν ήδη μια όμορφη κόρη και περίμεναν το δεύτερο παιδί τους, που θα ονόμαζαν Άντριου. Αλλά μια μέρα, ενώ το ζευγάρι οδηγούσε το αυτοκίνητό τους, η Τζόι είχε ένα έντονο προαίσθημα που την χτύπησε σαν κεραυνός.

Η Τζόι μπορούσε να αισθανθεί ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το αγέννητο παιδί της, αλλά δεν ήξερε ακριβώς τι είναι. Ήταν απλά ένα συναίσθημα, ένα μητρικό ένστικτο. Όταν η Τζόι είπε στον άντρα της σχετικά με αυτό το προαίσθημα, αυτός το θεώρησε παρανοϊκό. Αλλά η Τζόι ήταν πεπεισμένη ότι κάτι συνέβαινε και το είπε στο γιατρό της. Κι αυτός δεν είδε κάτι ανησυχητικό, καθώς σύμφωνα με όλες τις εξετάσεις μέχρι στιγμής, το έμβρυο ήταν απολύτως υγιές.

Όταν η Τζόι είχε τοκετό, ήταν νευρική, όπως θα ήταν και κάθε εγκυμονούσα γυναίκα. Ήταν πεπεισμένη ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το μωρό της. Έτσι, όταν ο τοκετός πήγε καλά και τελικά κράτησε το παιδί στην αγκαλιά της, ήταν εξαιρετικά ανακουφισμένη όταν είδε ότι όλα έδειχναν μια χαρά. Και μετά από μια γρήγορη εξέταση, οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι ήταν οι περήφανοι γονείς από ένα υγιέστατο αγοράκι, αφού όλοι οι γονείς έχουν τον φόβο μήπως κάτι δεν πάει καλά, και πολλά μωρά γεννιούνται με αναπηρία, σαν αυτό εδώ.

Μια ώρα όμως μετά τη γέννηση είχε πάλι το ίδιο αρνητικό προαίσθημα για μια ακόμη φορά. Καθώς ο φόβος μεγάλωνε μέσα της, κοίταξε πάνω στο καροτσάκι του μωρού όπου ο νεογέννητος γιος της ήταν ξαπλωμένος και παρατήρησε ότι κοίταζε στο κενό και τα μάτια του φαίνονταν παράξενα. Πανικόβλητη, η Τζόι κάλεσε μια νοσοκόμα. Αλλά όταν έφτασε και κοίταξε μέσα στη κούνια, η νοσοκόμα δεν μπορούσε να κρύψει το σοκ της.

Η νοσοκόμα μπορούσε να δει ξεκάθαρα ότι το δέρμα του μωρού γινόταν γκρι! Καθώς τα λεπτά περνούσαν, το δέρμα του γινόταν ολοένα και πιο σκούρο, μέχρι που φαινόταν σχεδόν μαύρο. Η νοσοκόμα και η μητέρα παρακολουθούσαν με τρόμο καθώς το αβοήθητο βρέφος αγωνιζόταν να πάρει ανάσα και στη συνέχεια σταμάτησε να αναπνέει. Έσπευσαν το μωρό στην εντατική και του έκαναν μαλάξεις για τεχνητή αναπνοή συνεχώς. Αυτό συνεχίστηκε για ώρες με το ιατρικό προσωπικό με πολύ κόπο να προσπαθεί να κρατήσει το μωρό ζωντανό. Το μωρό είχε δεχτεί καρδιοαναπνευστική ανάνηψη συνολικά 14 φορές!

Η Τζόι συνειδητοποίησε αμέσως ότι το προαίσθημα της ήταν σωστό και ένιωσε συγκλονισμένη όταν ανακάλυψε την αλήθεια: «Όταν είδα τα αποτελέσματα της μαγνητικής τομογραφίας, μπορούσα πραγματικά να πω ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Υπήρχε ένα μεγάλο κενό στον εγκέφαλό του. Αντί για ένα μέρος του εγκεφάλου, υπήρχε υγρό».

Αλλά τρεις μέρες μετά τη γέννα, η Τζόι είχε ξαφνικά ένα άλλο προαίσθημα. Καθόταν στο κρεβάτι με τον Ντέιβιντ βλέποντας τηλεόραση, όταν ισχυρίζεται ότι βίωσε κάτι απίστευτο: «Άκουσα μια φωνή να λέει ότι όλα θα είναι εντάξει». Σύντομα το ζευγάρι αποφάσισε να φέρει το μωρό στο σπίτι, όπου παρέμεινε μόνιμα συνδεδεμένο με ένα μηχάνημα που παρακολουθούσε την αναπνοή του.

Οι γιατροί δεν είχαν δώσει στους γονείς πολλές ελπίδες για τον Άντριου. Τους έδωσαν μόνο δύο πιθανότητες: είτε θα πέθαινε σε βρεφική ηλικία είτε θα ζούσε τη ζωή του με μια σοβαρή διανοητική αναπηρία. Το ζευγάρι ήταν συγκλονισμένο, αλλά η Τζόι ήταν σίγουρη ότι το δεύτερο προαίσθημα της ήταν πραγματικό και ότι ο Άντριου θα είχε μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσει μια φυσιολογική ζωή.

Την Ημέρα των Ευχαριστιών, κάτι καταπληκτικό συνέβη. Το ζευγάρι δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του όταν είδαν τον Άντριου να κρατάει το μπιμπερό με το γάλα μόνος του. Φυσιολογικά, τα μωρά είναι σε θέση να το κάνουν αυτό από την ηλικία των έξι μηνών και ο Άντριου ήταν μόλις τριών μηνών! Ήταν ένα μεγάλο επίτευγμα για ένα παιδί που φαινομενικά είχε ζημιά στον εγκέφαλο.

Η κατάσταση του Άντριου άρχισε βελτιώνεται από εβδομάδα σε εβδομάδα. Κανείς δεν μπορούσε να εξηγήσει τι συνέβαινε, οι γιατροί δεν είχαν δει ποτέ κάτι παρόμοιο. Μέρα με τη μέρα γινόταν πιο υγιής, μέχρι που τελικά δεν χρειαζόταν να παίρνει καμία φαρμακευτική αγωγή. Στην ηλικία των έξι μηνών, ο Άντριου υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία που έδειξε κάτι απίστευτο – ήταν απολύτως υγιής! Ο εγκέφαλός του είχε κατά κάποιο τρόπο επουλωθεί και το κενό είχε εξαφανιστεί. Ήταν μια πρωτοφανής περίπτωση που οι γιατροί δεν ήταν σε θέση να εξηγήσουν.

Σήμερα, ο Άντριου είναι ένας υγιής νεαρός με ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του. Πλέον είναι 21 ετών και σπουδάζει ιατρική με την ελπίδα ότι κάποια μέρα θα μπορέσει να βοηθήσει όσους τον έχουν ανάγκη.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share