Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Γκάφα ολκής με ασθενή: Την υπολόγιζαν ως νεκρή από κορωνοϊό κι εκείνη βρέθηκε… ζωντανή

Τι συνέβη;

27 Απριλίου 2020 23:14
Γκάφα ολκής με ασθενή: Την υπολόγιζαν ως νεκρή από κορωνοϊό κι εκείνη βρέθηκε… ζωντανή
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σε μια γκάφα ολκής προχώρησαν οι γιατροί με μια 74χρονη γυναίκα στον Ισημερινό, η οποία υπολογιζόταν ως νεκρή από τον κορωνοϊό, αλλά ξαφνικά βρέθηκε… ζωντανή, σε μια τρομερή ιστορία.

Η οικογένεια της Άλμπα Μαρούρι ενημερώθηκε για τον υποτιθέμενο θάνατό της τον προηγούμενο μήνα και έλαβε στάχτες που υποτίθεται πως ανήκαν σε αυτήν. Με αφορμή την χώρα της, βέβαια, αξίζει να υπενθυμίσουμε πως ο κορωνοϊός μοιάζει να καταρρίπτει τη θεωρία περί μη αντοχής στη ζέστη.

Ωστόσο, η Μαρούρι ξύπνησε από κώμα τριών εβδομάδων σε νοσοκομείο την Πέμπτη και ζήτησε από τους γιατρούς να καλέσουν την αδελφή της. Σύμφωνα με το BBC, η οικογένειά της ενθουσιάστηκε με τα νέα, ωστόσο είναι άγνωστο σε ποιον ανήκουν οι στάχτες που εστάλησαν στο σπίτι.

Η Μαρούρι εισήχθη στο νοσοκομείο τον προηγούμενο μήνα με υψηλό πυρετό και δυσκολίες στην αναπνοή. Στις 27 Μαρτίου η οικογένειά της ενημερώθηκε για τον θάνατό της. Τους έδειξαν ένα πτώμα στο νεκροτομείο, αλλά χρειάστηκε να κρατήσουν απόσταση λόγω φόβων εξάπλωσης.

Ο ανιψιός της Μαρούρι, Χάιμε Μόρλα, είπε σε αξιωματούχους του νοσοκομείου πως νόμισε ότι ήταν όντως η θεία του. «Φοβόμουν να δω το πρόσωπό της» είπε στο AFP. «Ήμουν ενάμισι μέτρο μακριά. Είχε τα ίδια μαλλιά, το ίδιο χρώμα δέρματος».

Το πτώμα, λοιπόν, άγνωστο σε ποιον/ποια ανήκε, αποτεφρώθηκε και οι στάχτες εστάλησαν στην οικογένεια. Ωστόσο, όταν η Μαρούρι ξύπνησε το Σάββατο, είπε στους γιατρούς το όνομά της, τους έδωσε τον αριθμό τηλεφώνου της και ζήτησε να την παραλάβει η αδελφή της.

Ομάδα από το νοσοκομείο επισκέφθηκε την οικογένεια για να ζητήσει συγγνώμη, μετέδωσε η El Comercio, και πρόσθεσε ότι το νοσοκομείο ήταν σε χάος εξαιτίας του αριθμού των κρουσμάτων και των θανάτων. «Είναι θαύμα. Για σχεδόν έναν μήνα νομίζαμε ότι ήταν νεκρή».

Η οικογένεια τώρα θέλει αποζημίωση από τις Αρχές για το κόστος της αποτέφρωσης και, φυσικά, για την ψυχική οδύνη.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share