Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020

Αυτή η γυναίκα ήταν έγκυος σε δίδυμα - Όταν έκανε υπερηχογράφημα όμως δεν πίστευε αυτό που αντίκρισε...

Δεν πίστευε στα μάτια της

27 Απριλίου 2020 11:02
Αυτή η γυναίκα ήταν έγκυος σε δίδυμα - Όταν έκανε υπερηχογράφημα όμως δεν πίστευε αυτό που αντίκρισε...
Από Δανάη Πάλμου

Μπορεί στην ζωή να νομίζεις ότι όλα τα έχεις προγραμματισμένα και υπό έλεγχο, όμως είναι κάποια πράγματα που στην πραγματικότητα δεν μπορείς να ελέγξεις πλήρως. Η ιστορία αυτής της εγκύου είναι χαρακτηριστική!

Η Μιράντα και ο Τζός Κρόφορντ χρησιμοποίησαν την τεχνική της εξωσωματικής γονιμοποίησης για τη σύλληψη της πρώτης τους κόρης. Το ζευγάρι, που είναι και οι δύο νοσοκόμοι, σχεδίαζαν να κάνουν 3 ή 4 παιδιά συνολικά.

Όταν η Μιράντα θέλησε να ξαναμείνει έγκυος ένα χρόνο μετά τη γέννηση της μικρής Τζόσλιν, το ζευγάρι στράφηκε πάλι στην εξωσωματική γονιμοποίηση. Οι γιατροί μετέφεραν δύο έμβρυα στη μήτρα της και μετά από έξι εβδομάδες, το ζευγάρι έμαθε ότι θα είχε δίδυμα. Μετά από τέσσερις μέρες όμως πληροφορήθηκαν ότι τελικά ήταν έγκυος σε τετράδυμα. «Είχα σοκαριστεί όπως και ο γιατρός. Δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά κάτι παρόμοιο σε ολόκληρη τη καριέρα του.» Ακόμα μια σοκαριστική περίπτωση που μας θυμίζει την ιστορία της, είναι και αυτό το υπερηχογράφημα μιας άλλης εγκύου, όπου θα δείτε πεντάδυμα!

Η εγκυμοσύνη αυτή ήταν πολύ τρομακτική για τη Μιράντα , γιατί πίστευε ότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να αποβάλει ή να έχει έναν πρόωρο τοκετό. Αλλά τελικά όλα πήγαν αρκετά καλά. Στις 34 εβδομάδες, η Μιράντα έφερε στον κόσμο 4 υγιή μωράκια, περίπου 2 κιλά το καθένα. Αυτό που είναι ακόμα πιο εκπληκτικό είναι ότι δεν γέννησε τετράδυμα, αλλά δύο σετ από δίδυμα.

Οι πιθανότητες ένα έμβρυο να διασπαστεί και να δημιουργήσει δίδυμα είναι 1%. Οπότε η πιθανότητα να διασπαστούν δύο έμβρυα είναι περίπου 1/10,000. Θα μπορούσε κάτι τέτοιο να γίνει και σε κανονική εγκυμοσύνη αλλά η πιθανότητα για αυτό είναι αρκετά μικρότερη.

Η Μιράντα και ο Τζός καλωσόρισαν δύο δίδυμα κοριτσάκια και δύο δίδυμα αγοράκια στο σπίτι: τη Μια, τη Μάντισον, τον Τζάκσον και τον Τζέιμς, όλα τους γεμάτα ζωντάνια και χαρά. Δείτε στο βίντεο την ζωή της:

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share