Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αυτή η σερβιτόρα κατάφερε να κερδίσει 10 εκατ. δολάρια από ένα φιλοδώρημα - Η ανατροπή θα σας κάνει να μείνετε… κάγκελο

Τρομερό!

26 Απριλίου 2020 19:18
Αυτή η σερβιτόρα κατάφερε να κερδίσει 10 εκατ. δολάρια από ένα φιλοδώρημα - Η ανατροπή θα σας κάνει να μείνετε… κάγκελο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια σερβιτόρα κατάφερε να κερδίσει, σε μια απίθανη ιστορία, 10 εκατομμύρια δολάρια, αλλά σύντομα η ιστορία της γνώρισε ανατροπή, με τη ζωή της να αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη ουκ ολίγες φορές.

Περίπου 20 χρόνια πριν, ο Edward Seward μπήκε σε ένα εστιατόριο για να φάει πρωϊνό. Η ζωή της σερβιτόρας που τον εξυπηρέτησε δεν θα ήταν ποτέ πια η ίδια. Με ανατροπή στην ανατροπή. Όταν πλήρωσε, αντί για χρήματα, έδωσε φιλοδώρημα ένα λαχείο. Η Tonda Dickerson ήταν τότε λίγο πριν από τα 30. Το πήρε και ευχαρίστησε τον πελάτη, με την κλήρωση να ήταν προγραμματισμένη για το επόμενο Σάββατο. Σε μια άλλη ιστορία, η σερβιτόρα ξέσπασε σε λυγμούς μετά από ένα σημείωμα σε φιλοδώρημα 36 δολαρίων.

Η Dickerson κέρδισε 10 εκατομμύρια δολάρια. Αυτή ήταν η πρώτη ανατροπή στην ζωή της. Η ευχάριστη. Αλλά δεν θα ήταν η μόνη. Επέλεξε να παίρνει 375 χιλιάδες τον χρόνο για μια περίοδο 30 ετών, μια κίνηση που οι περισσότεροι οικονομολόγοι κρίνουν ως σοφή. Δεν θα χρειαζόταν να δουλέψει ποτέ ξανά ως σερβιτόρα.

Όμως η δυσάρεστη ανατροπή ήρθε πολύ σύντομα. Κι αυτή ήταν οι δικαστικές διαμάχες μετά από μηνύσεις που τις έκαναν οι συνάδελφοί της αλλά και ο άνθρωπος που της έδωσε το λαχείο. Οι συνάδελφοί της υποστήριξαν πως όλα τα φιλοδωρήματα θα πρέπει να μοιραστούν στο σύνολο του προσωπικού. Το δικαστήριο αρχικά τους δικαίωσε, αν και η Dickerson ισχυριζόταν πως δεν είχε πει ποτέ ότι είχε συμφωνήσει να μοιραστεί τα tips.

Οι συνάδελφοι της ήταν 4 και υποστήριξαν πως είχαν και εκείνοι πάρει λαχεία ως φιλοδωρήμα και είχαν συμφωνήσει στο παρελθόν να μοιραστούν τα κέρδη. Η νικήτρια του λαχείου είχε απορρίψει μια συμφωνία που θα της επέφερε 3 εκατομμύρια δολάρια πριν την δίκη και μόλις άκουσε την απόφαση έφυγε χωρίς να κάνει κανένα σχόλιο.

Κατάφρε όμως να κερδίσει την έφεση το σκέπτικό της απόφασης ανέφερε πως αν υπήρχε συμφωνία, τότε επρόκειτο για τζόγο, κάτι που απαγορεύεται στην πολιτεία της Αλαμπάμα. Έτσι το δικαστήριο έκρινε πως κάθε προφορική συμφωνία ήταν ανεφάρμοστη.

Κι ενώ νόμιζε πως τα δύσκολα είχαν περάσει, τρία χρόνια αργότερα ήρθε ο Seward να της κάνει εκ νέου μήνυση. Υποστήριξε πως έκαναν και μεταξύ τους μια συμφωνία μόλις της έδωσε το λαχείο. Πώς αν κερδίσει, θα του αγόραζε ένα αυτοκίνητο. Ο δικαστής όμως απέρριψε την μήνυση. Η ιστορία βέβαια δεν τελειώνει εδώ.

Η Dickerson είχε χωρίσει από τον σύζυγό της, Martin, το 1997. Δυο χρόνια πριν πάρει στα χέρια της το λαχείο. Ο σύζυγός της λοιπόν προσπάθησε να την απαγάγει. Την έβαλε μέσα στο αυτοκίνητο και την οδήγησε σε μια λίμνη, ενώ απειλούσε να την σκοτώσει. Το τηλέφωνό της χτύπησε μια φορά και ο πρώην σύζυγός της την απείλησε για άλλη μια φορά, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής. Όταν χτύπησε δεύτερη φορά, του είπε πως πρέπει να την αφήσει να απαντήσει γιατί θα αρχίσουν να την ψάχνουν. Όταν ο πρώην σύζυγός της συμφώνησε, εκείνη άνοιξε την τσάντα της και έβγαλε ένα πιστόλι. Όταν ο Martin κινήθηκε εναντίον της, τον πυροβόλησε στην δεξιά πλευρά του στήθους.

Κατάφερε να της πάρει το όπλο και την απείλησε πως θα την σκοτώσει και ύστερα θα αυτοκτονήσει. Όμως εκείνη κατάφερε να τον πείσει ότι έπρεπε να πάει στο νοσοκομείο. Μπήκαν στο αυτοκίνητο και ξεκίνησαν με την αστυνομία να φτάνει εκεί λίγο αργότερα.

Αλλά πάλι, η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Για μια δεκαετία, η εφορία διαφωνούσε με την Dickerson για το ακριβές ποσό που έπρεπε να καταβάλει. 13 χρόνια μετά την τυχερότερη μέρα της ζωής της, το δικαστήριο αποφάσισε πως έπρεπε να πληρώσει ένα αρκετά μεγάλο.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share