Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Μήπως σπάτε τα αυγά στην άκρη του μπολ ή του τηγανιού; Σταματήστε το αμέσως!

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος!

21 Απριλίου 2020 14:59
Μήπως σπάτε τα αυγά στην άκρη του μπολ ή του τηγανιού; Σταματήστε το αμέσως!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα αυγά είναι απαραίτητα στη διατροφή κάθε ανθρώπου. Πώς θα σας φαινόταν, όμως, αν σας λέγαμε ότι ο τρόπος που συνηθίζετε να τα σπάτε είναι εντελώς λάθος; Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο που πρέπει να προσέξετε σχετικά με την κατανάλωση και το μαγείρεμα των αυγών, δείτε εδώ τι σημαίνει το χρώμα του κρόκου ενός αυγού.

Κι όμως, υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος! Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μάθει να σπάμε το αυγό στην άκρη του μπολ, του τηγανιού ή οποιουδήποτε σκεύους χρησιμοποιούσαμε.Είναι η κλασσική κίνηση πριν μαγειρέψουμε το αυγό μας με οποιοδήποτε τρόπο.

Ωστόσο, έτσι κινδυνεύουμε να ρίξουμε στο σκεύος κομμάτια από το τσόφλι, καθώς αυτά μπορεί να μπουν στο αυγό και να πέσουν στη συνέχεια.

Υπάρχει όμως μια «τεχνική» που είναι πολύ πιο ασφαλής, σύμφωνα με τους σεφ.Προτίμησε να σπάσεις τα αυγά σου σε μια φλατ επιφάνεια όπως ο πάγκος. Στη συνέχεια, μετέφερε το αυγό στο μπολ ή στο μαγειρικό σκεύος και άδειασέ το κανονικά. Αυτός είναι ο τρόπος να σπάσεις τέλεια τα αυγά σου χωρίς να τα γεμίσεις με τσόφλια.

Όπως αναφέρει η HuffPost, το 57% των Αμερικάνων σπάει τα αυγά με τον λάθος τρόπο ενώ μόνο το 23% το κάνει στον πάγκο της κουζίνας.

Ωστόσο, οι νέοι κάτω των 30 ετών, χρησιμοποιούν τον πάγκο, κάτι που σημαίνει ότι η συνήθεια των πιο παλιών άρχισε να φθίνει.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τον σωστό τρόπο για να σπάσετε τα αυγά σας:

Κάντε αυτό το κόλπο για να καταλάβετε αν τα αυγά σας είναι φρέσκα!

Τα αυγά είναι ένα τρόφιμο γεμάτο πρωτεΐνη και θρεπτικά συστατικά, βέβαια μερικές φορές η κατανάλωση τους μπορεί να αποβεί μοιραία. Το Athensmagazine.gr σήμερα θα σας δείξει πόσο απλά και εύκολα μπορείτε να καταλάβετε αν ένα αυγό είναι φρέσκο.

Πρώτο κόλπο:

Βυθίζουμε το αυγό σε νερό. Αν στέκεται οριζόντια ή στον πυθμένα του δοχείου, τότε είναι φρέσκο, λιγότερο των 5 ημερών.
Αν ανεβαίνει στην επιφάνεια είναι μπαγιάτικο, πάνω από 30 μέρες.
Η μέθοδος αυτή ισχύει μόνο για τα αυγά που έχουν βρεθεί σε θερμοκρασία συντήρησης 20-22oC. Άλλος τρόπος είναι το κούνημα του αυγού.

Δεύτερο κόλπο: Το αυγό που όταν το κουνήσουμε, δημιουργεί αίσθημα μετατόπισης του βάρους του, δεν είναι ιδιαίτερα φρέσκο.

Από εδώ και πέρα θα ξέρετε ποια είναι τα αυγά που μπορείτε να καταναλώσετε άφοβα και ποια όχι!

Και μιας και μιλάμε για αυγά, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν βουτήξετε ένα αυγό σε μια κούπα καφέ!

TAGS
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share