Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αυτός ο μικρός ελέφαντας είναι διαφορετικός από τους άλλους - Μόλις τον παρατηρήσετε θα πάθετε σοκ

Έχει λίγες πιθανότητες επιβίωσης

19 Απριλίου 2020 16:15
Αυτός ο μικρός ελέφαντας είναι διαφορετικός από τους άλλους - Μόλις τον παρατηρήσετε θα πάθετε σοκ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτό το μικρό ελεφαντάκι έχει μια ιδιαιτερότητα που έχει ανησυχήσει τους περισσότερους ειδικούς. Το άτυχο μωρό έχασε την προβοσκίδα και ζει στην Νότια Αφρική.

Οι φόβοι για την ασφάλεια του μωρού έχουν αυξηθεί αφότου φωτογραφίες που δείχνουν το ελεφαντάκι να περπατά ανάμεσα σε ένα κοπάδι ελεφάντων στο Εθνικό Πάρκο Kruger χωρίς το σημαντικότερο μέρος του σώματός του κοινοποιήθηκαν στο διαδίκτυο.

Οι εργαζόμενοι του πάρκου δήλωσαν ότι δεν ξέρουν πώς ακριβώς το μωρό έχασε την προβοσκίδα του, αλλά πιστεύουν ότι ίσως να το χτύπησε λαθροκυνηγός ή κάποιο άγριο ζώο. Οι εργαζόμενοι είπαν ότι υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις κροκόδειλων που άρπαζαν μωρά ελεφαντάκια από την προβοσκίδα τους καθώς αυτά έπιναν νερό από τις λίμνες.

Τα λιοντάρια είναι επίσης γνωστό ότι αρπάζουν την προβοσκίδα όταν επιτίθενται σε ελέφαντες, και οι μάχες είναι τρομακτικές όπως θα δείτε εδώ. Μια άλλη εξήγηση ήταν ότι το μωρό θα μπορούσε να είχε πιαστεί σε κάποια παγίδα.Η προβοσκίδα του ελέφαντα έχει περισσότερους από 100.000 μυς και τα μεγαλόσωμα αυτά ζώα τη χρησιμοποιούν για να φάνε, να πιουν και ν’ αναπνεύσουν.

Οι ελέφαντες χρησιμοποιούν επίσης την προβοσκίδα τους για να αμυνθούν από τα αρπακτικά. Η απώλεια της προβοσκίδας τους είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορεί να συμβεί στο ζώο.Οι πιθανότητες ενός ενήλικου ελέφαντα να επιβιώσει στην άγρια ​​φύση χωρίς την προβοσκίδα του είναι ελάχιστες.

Ένας ενήλικας ελέφαντας πρέπει να τρώει από 90 έως 270 κιλά τροφής την ημέρα και να πίνει μέχρι 150 λίτρα νερού την ημέρα. Χωρίς προβοσκίδα, θα ήταν σχεδόν αδύνατο για το ζώο να καταναλώσει τόσο πολύ φαγητό και νερό.

Η προβοσκίδα είναι επίσης σημαντική για την αλληλεπίδρασή τους με άλλα ζώα. Οι ελέφαντες χρησιμοποιούν την προβοσκίδα τους για να αγκαλιάζουν, να χαϊδεύουν και να παρηγορούν άλλους ελέφαντες. Χωρίς αυτήν, ένας ελέφαντας μπορεί να εκδιωχθεί από το κοπάδι του και να είναι στα αρπακτικά.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share