Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σταματήστε να αγοράζετε χρωματιστά κοτόπουλα στα παιδιά σας για το Πάσχα - Τα βάφουν και τα βασανίζουν!

Μην υποστηρίζετε τέτοιες πράξεις

17 Απριλίου 2020 15:52
Σταματήστε να αγοράζετε χρωματιστά κοτόπουλα στα παιδιά σας για το Πάσχα - Τα βάφουν και τα βασανίζουν!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλοί είναι οι γονείς που αγοράζουν στα παιδιά τους για το Πάσχα ένα κουνελάκι ή ένα χνουδωτό κοτοπουλάκι. Εκτός από το ότι πολλές φορές δεν μπορούν να το φροντίσουν και τελικά καταλήγει σε μια μάντρα, υπάρχει ακόμα ένας εξοργιστικός λόγος για να μην ξαναγοράσετε.

Πολλές φορές τα βάφουν σε έντονα χρώματα για να τα κάνουν πιο «γιορτινά». Yποτίθεται πως η μπογιά δεν είναι τοξική. Όμως όταν δείτε στο βίντεο τι περνάνε τα κοτοπουλάκια αυτά για να γίνουν το «τέλειο πασχαλινό δώρο» θα αναθεωρήσετε πολλά:

Είναι άσχημο να βλέπεις αυτά τα αθώα πλάσματα να τα κακοποιούν λες και δεν έχουν ψυχή. Αν δεν έχετε σκοπό να τα μεγαλώσετε, καλύτερα να μείνετε στα γλυκά και τις κατασκευές με τα παιδιά για το Πάσχα.

Πολλά ζώα που δίνονται σαν δώρα για τις γιορτές εγκαταλείπονται. Όπως και να έχει, δεν είναι ανάγκη να στηρίζετε τέτοιες απάνθρωπες πρακτικές. Στην τελική και ένας πασχαλινός κούνελος ή ένα λούτρινο χαρίζει πολλά χαμόγελα!

Οι σκέψεις σας;

Προσοχή με τα βαμμένα αυγά το Πάσχα! Αν μείνουν για πολύ καιρό εκτός ψυγείου κινδυνεύετε από...

Τα βαμμένα κόκκινα ή πολύχρωμα αυγά το Πάσχα είναι ένα έθιμο που τιμάμε κάθε χρόνο, και σε πολλούς αρέσει να τα τσουγκρίζουν. Τι γίνεται όμως με αυτά που ξεμένουν;

Τα αυγά δεν διατηρούνται για πολύ καιρό εκτός ψυγείου, για αυτό και θα πρέπει να προχέστε πριν τα καταναλώσετε, μιας και σίγουρα είναι πολλά αυτά που μένουν στην άκρη. Η κατανάλωσή τους μπορεί να προκαλέσει κάτι πολύ σοβαρό όπως θα δείτε παρακάτω.

Η σαλμονέλα είναι η πιο κοινή μορφή τροφικής δηλητηρίασης και τα μολυσμένα αυγά είναι μια κύρια αιτία που συμβαίνει αυτό. Η σωστή προετοιμασία και συντήρηση των αυγών είναι καίριας σημασίας, ειδικά την περίοδο του Πάσχα.

Και αυτό επειδή τα αυγά που παραδοσιακά βάφουμε το Πάσχα, συνηθίζουμε να τα χρησιμοποιούμε και ως διακοσμητικά αντικείμενα στο σπίτι. Αν δεν τα έχετε βάψει ακόμα λοιπόν, μπορείτε να δείτε εδώ μερικά tips και μυστικά. Μόλις τα στολίσουμε, τα αφήνουμε πολλές ώρες εκτός ψυγείου, κάτι που δεν κάνουμε σε καμία άλλη περίοδο του έτους.

Η “ζώνη κινδύνου”

Αφήνοντας τα βραστά αυγά σε θερμοκρασία δωματίου για παρατεταμένες χρονικές περιόδους επιτρέπει σε επικίνδυνα βακτήρια, συμπεριλαμβανομένης της σαλμονέλας, να αυξάνονται με ταχύ ρυθμό. Τα τροφιμογενή παθογόνα αναπτύσσονται γρήγορα σε θερμοκρασίες μεταξύ 10 και 60 βαθμών Κελσίου. Αυτή θεωρείται η “ζώνη κινδύνου”. Η μέση θερμοκρασία δωματίου κυμαίνεται στους 20-25 βαθμούς Κελσίου. Τα ψυγεία αποθηκεύουν τις τροφές κάτω από τους 5 βαθμούς Κελσίου, κάτι που επιβραδύνει τον ρυθμό ανάπτυξης των βακτηρίων.

Συστάσεις υγείας για τα αυγά

Σύμφωνα με τους ειδικούς θα πρέπει πάντα να απορρίπτεται οποιαδήποτε ευπαθή τρόφιμα, όπως είναι και τα βραστά αυγά, τα οποία έχουν μείνει σε θερμοκρασία δωματίου για περισσότερο από δύο ώρες. Η κατευθυντήρια γραμμή για αυτές τις δύο ώρες ισχύει για τα αυγά που μόλις τα έχετε βράσει, καθώς και για εκείνα που τα έχετε στην συντήρηση του ψυγείου και τα βγάζετε πάλι έξω. Κατά τη διάρκεια των ζεστών καλοκαιρινών μηνών, ή οποιαδήποτε στιγμή η θερμοκρασία περιβάλλοντος υπερβαίνει τους 30 βαθμούς Κελσίου, πρέπει να πετάτε οποιαδήποτε ευπαθή τρόφιμα έχουν μείνει εκτός ψυγείου για περισσότερο από μία ώρα.

Βραστά και ωμά αυγά

Δεδομένου ότι τα βραστά αυγά είναι μαγειρεμένα, μπορεί να πιστεύετε ότι είναι ασφαλέστερα από τα ωμά. Σύμφωνα με την αμερικανική Ακαδημία Διατροφής και Διαιτολογίας, τα βραστά αυγά είναι στην πραγματικότητα πιο επιρρεπή σε βακτηριακή μόλυνση, λόγω των ζημιών κατά τη διαδικασία μαγειρέματος στο κέλυφός τους. Μόλις τα βράσετε και κρυώσουν λίγο σε θερμοκρασία δωματίου, είναι σώφρον να τα βάλετε στο ψυγείο και να τα καταναλώσετε μέσα σε μία εβδομάδα.

Συμβουλές για την ασφάλεια των αυγών

Ένα χαλασμένο αυγό δεν έχει πάντα αποκρουστική μυρωδιά, γι’ αυτό και πρέπει να μην το ριψοκινδυνεύετε αν δεν σας μυρίζει άσχημα. Πριν βράσετε τα αυγά, πετάξτε όποιο έχει ρωγμές και ατέλειες στο κέλυφος. Βράστε τα καλά μέχρι ο κρόκος και το ασπράδι να είναι σφιχτά. Όταν τα σερβίρετε στο τραπέζι, ή όταν τα βγάζετε έξω ως διακοσμητικά, θυμηθείτε να τα μαζέψετε πάλι μόλις συμπληρώσουν δύο ώρες εκτός ψυγείου. Εάν τα αφήσετε έξω περισσότερο από όσο πρέπει, διακινδυνεύετε να πάθετε δηλητηρίαση.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share