Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020

Φαίνονται σαν 2 φυσιολογικά αγόρια - Μόλις όμως πέσει το σκοτάδι, αυτό που τους συμβαίνει είναι ανατριχιαστικό

Δεν θα το πιστεύετε!

10 Απριλίου 2020 12:09
Φαίνονται σαν 2 φυσιολογικά αγόρια - Μόλις όμως πέσει το σκοτάδι, αυτό που τους συμβαίνει είναι ανατριχιαστικό
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Φαίνονται σαν 2 φυσιολογικά αγόρια, δείτε όμως πέσει το σκοτάδι, αυτό που τους συμβαίνει είναι ανατριχιαστικό!

Ο Αντμπούλ και ο Αχμέτ είναι δύο αδέρφια από το Πακιστάν, ηλικίας 9 και 13 ετών, και πάσχουν από μια μυστηριώδη και σπάνια ασθένεια. Κατά την διάρκεια της ημέρας είναι πολύ δραστήριοι. Το περιστατικό θυμίζει και το αγόρι που έζησε κάτι πολύ παράξενο με τον αδερφό του!

Αλλά μόλις πέφτει ο ήλιος, καταρρέουν σε κατάσταση φυτού παραλύουν τελείως και δεν μπορούν να μιλήσουν.

Ο πατέρας τους τους αποκαλεί τα “ηλιακά παιδιά”, ισχυριζόμενος ότι τραβάνε ενέργεια από τον ήλιο. Αλλά αυτή η ιδέα έχει απορριφθεί, γιατί τα αγόρια μπορούν να κουνηθούν κατά την διάρκεια της ημέρας ακόμα και σε σκοτεινό δωμάτιο, σε σημεία με σκιά ή κατά την διάρκεια νεροποντής.

Ο Αρκάμ, καθηγητής ιατρικής στο Ινστιτούτο Ιατρικών Επιστημών του Πακιστάν, εξηγεί: “Δεχτήκαμε την περίπτωση αυτή σαν πρόκληση. Οι γιατροί μας κάνουν ιατρικές εξετάσεις για να προσδιορίσουν γιατί αυτά τα παιδιά είναι δραστήρια τη μέρα αλλά δεν μπορούν να ανοίξουν τα μάτια τους, να μιλήσουν ή να φάνε όταν πέφτει ο ήλιος.”

Ο πατέρας τους, Μοχάματ, είναι απελπισμένος. Αν οι ίδιοι οι γιατροί δεν μπορούν να το καταλάβουν, τι θα μπορούσε να είναι; Για εκείνον δεν υπάρχει αμφιβολία στο μυαλό του ότι πρόκειται για μαύρη μαγεία. Έτσι, πηγαίνει τα παιδιά του σε πνευματικούς θεραπευτές και έτσι ελπίζει να θεραπεύσει την ασθένεια τους μέσα από την θρησκευτική εκπαίδευση.

Αλλά τίποτα δεν πιάνει. Κανείς δεν μπορεί να βοηθήσει τους γιους του να αποκτήσουν μια φυσιολογική ζωή.

Ωστόσο, μετά από εκτενείς ιατρικές εξετάσεις (πάνω από 300 στο σύνολο) οι γιατροί πιστεύουν ότι το πρόβλημα πιθανόν να είναι γενετικό – οι γονείς των αγοριών είναι πρώτα ξαδέρφια και δύο από τα έξι παιδιά τους πέθαναν σε νεαρή ηλικία, η κόρη τους όμως φαίνεται να μην επηρεάζεται.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει θεραπεία γι’αυτή την ασθένεια και οι γιατροί προσπαθούν απελπισμένα να ανακαλύψουν και να περιγράψουν την νέα αυτή πάθηση. Προς το παρόν το μόνο πράγμα που μπορούν να κάνουν οι γονείς είναι να συμβουλεύουν τους γονείς να μην κάνουν άλλα παιδιά χωρίς προγεννητικό έλεγχο για να βεβαιωθούν ότι το έμβρυο δεν έχει την ασθένεια.

Αλλά στο μεταξύ, ο Αντμπούλ και ο Σάομπ έχουν αρχίσει να απολαμβάνουν τα οφέλη της ιατρικής θεραπείας και η ζωή τους έχει γίνει πιο εύκολη.

Παρά την παράξενη πάθηση τους, τα αγόρια είναι ζωηρά και δραστήρια. Λένε ότι απολαμβάνουν το φαγητό που τρώνε κάθε μέρα και την προσοχή των γιατρών και των μέσων. Το δωμάτιο τους στο νοσοκομείο είναι σαν ιδιωτική σουίτα! Είναι αισιόδοξοι για το μέλλον τους. Ο Σάομπ θέλει να γίνει δάσκαλος και ο Abdul λόγιος Ισλαμιστής.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα “ηλιακά αγόρια”, δείτε το βίντεο:

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share