Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020

O μαγικός τρόπος για να στύψεις πορτοκάλια μόνο με ένα μπουκάλι!

Θα σας λύσει τα χέρια!

10 Απριλίου 2020 11:16
O μαγικός τρόπος για να στύψεις πορτοκάλια μόνο με ένα μπουκάλι!
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Πόσες φορές δεν έχετε όρεξη να κάνετε ή να φάτε κάτι και δεν έχετε τα κατάλληλα υλικά ή μέσα; Αν θέλετε να πιείτε μια δροσερή πορτοκαλάδα για παράδειγμα και δεν έχετε πορτοκάλια, δυστυχώς δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε, αν πάλι το πρόβλημα είναι πως δεν έχετε λεμονοστύφτη σίγουρα σε αυτό μπορούμε να σας βοηθήσουμε.

Το Athensmagazine.gr φροντίζει να σας παρουσιάζει συχνά μικρά κόλπα που θα σας λύσουν τα χέρια, για παράδειγμα, δείτε εδώ, τι θα συμβεί αν "θάψετε" ένα μάνγκο μέσα σε ρύζι. Σήμερα, λοιπόν θα σας δείξουμε πως μπορείτε να στύψετε τα πορτοκάλια σας με τη βοήθεια ενός μπουκαλιού και χωρίς να χάσετε ούτε σταγόνα από τον χυμό σας.

Θα χρειαστείτε μόνο δυο πλαστικά μπουκάλια διαφορετικού μεγέθους. Κόβετε τον πάτο απ το μεγάλο που μπουκάλι και βάζετε μέσα το μικρότερο, κατά αυτό τον τρόπο χρησιμοποιείτε τον πάτο του μικρότερου μπουκαλιού ως το εργαλείο που σας λείπει, το λεμονοστύφτη δηλαδή.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί:

Έβαλε μια φλούδα από πορτοκάλι στο φούρνο! Το αποτέλεσμα; Συγκλονιστικό!

Κατά καιρούς το Athensmagazine.gr σας δείχνει διάφορα κόλπα για την καθαριότητα και την οργάνωση του σπιτιού σας με βασικό συστατικό το πορτοκάλι ή το λεμόνι, τα εσπεριδοειδή μπορούν επίσης να φανούν χρήσιμα και σε θέματα ομορφιάς, δείτε εδώ την θαυματουργή μάσκα ομορφιάς από πορτοκάλι.

Η φλούδα του πορτοκαλιού είναι από τις λίγες φλούδες που δεν τρώγονται ωμές. Οι χρήσεις της, όμως, μέσα στο σπίτι είναι πολλές και εμείς σας έχουμε την καλύτερη!

Τι θα συμβεί αν βάλετε μερικές φλούδες πορτοκαλιού μέσα στον φούρνο σας; Ολόκληρος ο φούρνος θα μοσχομυρίσει και κάθε δυσάρεστη μυρωδιά θα εξαφανιστεί μέσα σε λίγα λεπτά. Αυτό το τρικ είναι υπέροχο ειδικά για εκείνες τις ημέρες που μαγειρεύετε κάποιο φαγητό με ιδιαίτερα έντονη μυρωδιά.

Αφού μαγειρέψετε το φαγητό σας και το βγάλετε από τον φούρνο, ρυθμίστε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Στη συνέχεια τοποθετήστε μέσα στον φούρνο μερικές φλούδες πορτοκαλιού πάνω σε ένα ταψάκι.

Αφήστε τις φλούδες μέσα στον φούρνο για 15-30 λεπτά και ο φούρνος σας αλλά και ολόκληρη η κουζίνα θα μοσχομυρίσουν.

Τι θα συμβεί αν βάλετε μια φλούδα πορτοκαλιού στον φούρνο σας;

Tip Θέλετε να μυρίσει όλο το σπίτι πορτοκάλι; Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι νερό και τοποθετήστε το στο μάτι της κουζίνας.

Ρίξτε μέσα μερικές φλούδες πορτοκαλιού και αφήστε το νερό να βράσει. Mε αυτόν τον τρόπο θα μοσχομυρίσει όλο το σπίτι.

Extra tip

Θέλετε μυρωδάτα παπούτσια ειδικά τώρα το καλοκαίρι που τα πόδια ιδρώνουν περισσότερο; Βάλτε μερικές φλούδες πορτοκαλιού στο εσωτερικό των παπουτσιών σας και αυτές θα απορροφήσουν όλη την υγρασία που έχει δημιουργηθεί μέσα σε αυτά.

Μετά από λίγη ώρα τα παπούτσια σας θα μυρίζουν υπέροχα.

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share