Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θα ανατριχιάσετε όταν δείτε τι απαθανάτισε ένας 14χρονος σε νεκροταφείο πολέμου

Σοκ!

9 Απριλίου 2020 15:14
Θα ανατριχιάσετε όταν δείτε τι απαθανάτισε ένας 14χρονος σε νεκροταφείο πολέμου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε εκδρομή που πραγματοποίησε σχολείο, σε γερμανικό… νεκροταφείο πολέμου στη Γαλλία, ένα 14χρονο αγόρι από τη Βρετανία απαθανάτισε με το κινητό του τηλέφωνο μια φιγούρα που όπως λέει είναι το φάντασμα ενός Σκωτσέζου στρατιώτη…

Ο 14χρονος έφηβος Mitch Glover, από το Leamington Spa, επισκέφτηκε λόγω σχολικής εκδρομής το νεκροταφείο Neuville-St Vaast, στη βόρεια Γαλλία.

Όταν επέστρεψε απ την εκδρομή παρατήρησε στην φωτογραφία που τράβηξε κάτι φοβρερό, μια φιγούρα που μοιάζει με άνθρωπο που φοράει τη στολή ενός Σκωτζέζικου τάγματος. Το νεκροταφείο Neuville-St Vaast είναι το μεγαλύτερο γερμανικό νεκροταφείο στη Γαλλία, στο οποίο υπάρχουν 44.833 τάφοι…

Η 50χρονη μητέρα του Mitch, Sue, δήλωσε στην Daily Mail «Είδα ότι δεν έμοιαζε με Γερμανό στρατιώτη, τότε ένας φίλος, μου είπε ότι η φιγούρα μοιάζει να φοράει τα Σκωτζέζικα ρούχα που φορούσαν οι Highlanders Seaforth κατά το Α’ Παγκοσμίο Πολέμο. «Φαίνεται σαν κρατάει κάτι στο χέρι.Μοιάζει να είναι σε επιφυλακή κρατώντας ένα τουφέκι» δήλωσε η Βρετανίδα μητέρα του έφηβου…

Οι Seaforth Highlanders ήταν ένα ιστορικό τάγμα του Βρετανικού στρατού.Κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου πήραν μέρος στη Μάχη του ποταμού Μάρνη και στη Μάχη στο ποταμό Aisne.Στα μέσα Σεπτεμβρίου του 1914, το τάγμα συμμετείχε ενεργά στη μάχη του ποταμού Aisne και υπέστησαν σοβαρές απώλειες…

Ο παιδικός τάφος με το παράθυρο - Η στενάχωρη ιστορία που έκανε χιλιάδες ανθρώπους να δακρύσουν

Αυτή είναι μια αληθινή ιστορία με έναν παιδικό τάφο με παράθυρο. Η στενάχωρη ιστορία που έκανε χιλιάδες ανθρώπους να δακρύσουν

Βρίσκεται στο κοιμητήριο της Οξφόρδης στη Νέα Υόρκη και διαθέτει παράθυρο. Η ιστορία που περικλείει αυτόν τον τάφο έρχεται από το πολύ μακρινό 1865 αλλά συνεχίζει να συγκινεί. Ήταν Δεκέμβριος του όταν ένα 8χρονο αγόρι, ο Μέριτ, πέθανε από πυρετό. Η οικογένειά του ζούσε κοντά στο κοιμητήριο της Οξφόρδης. Ο πατέρας του παιδιού δούλευε στην περιοχή ως αγρότης και χτίστης και σίγουρα δεν θα ήταν καθόλου εύκολο για μια οικογένεια να βλέπει τον τάφο του παιδιού της!

Όπως τα περισσότερα μικρά παιδιά, έτσι και ο Μέριτ φοβόταν πάρα πολύ το σκοτάδι. Μάλιστα πριν πεθάνει, είχε ζητήσει από τον πατέρα του να μην τον θάψει στο χώμα ώστε να μην είναι για πάντα στο σκοτάδι.

Θέλοντας ο πατέρας να πραγματοποιήσει την επιθυμία του γιου του, έχτισε για τον Merrit έναν πολύ όμορφο τάφο που είχε ένα μικρό παραθυράκι. Έτσι το παιδί δεν θα βρισκόταν θαμμένο στο σκοτάδι αλλά θα είχε φως.

Η κίνηση του πατέρα ήταν πολύ συγκινητική. Όμως με την πάροδο του χρόνου βάνδαλοι έσπαγαν συνέχεια το παράθυρο του μικρού Μέριτ. Ο πατέρας του το επιδιόρθωνε συνεχώς μέχρι που στο τέλος αποφάσισαν να το αφήσουν σπασμένο.

Το 2013 βρέθηκε κάποιος που νοιαζόταν αρκετά ώστε να προσπαθήσει να το επισκευάσει. Ο Φόστερ , ένα 16χρονο αγόρι από το Norwich εντυπωσιάστηκε πάρα πολύ από την ιστορία του μικρού Merrit.

«Η οικογένειά μου ανέφερε την ιστορία του μικρού Μέριτ όταν ήμουν 8 ή 9. Μεγαλώνοντας, η γιαγιά μου με πήγαινε με το αμάξι σε ιστορικούς τόπους και νεκροταφεία σε όλη τη χώρα. Από τότε, πάντα με ενδιέφεραν τα ξεχασμένα τοπία».

Ο Φόστερ είπε πως πως μερικά χρόνια μετά είδε το σπασμένο παράθυρο του τάφου και ένιωσε πως έπρεπε να το επισκευάσει. Αμέσως, άρχισε να μαζεύει χρήματα.

«Μίλησα με το δημαρχείο και πήρα οικονομική βοήθεια για να επισκευάσω το σπασμένο τζάμι με πιο δυνατά υλικά. Βρήκα ακόμα και χρήματα για να καθαρίσω τον τάφο».

Μετά από όλη την δουλειά, ο Φόστερ είπε πως το πιο όμορφο πράγμα με την ανακαίνιση του τάφου ήταν όλα τα δώρα που άφηνε ο κόσμος για τον μικρό Μέριτ.

«Επισκέπτες αφήνουν παιχνίδια, λουλούδια και άλλα μικρά δώρα. Αντί να να έχει σπασμένα τζάμια και πεταμένες πέτρες, το νεκροταφείο τώρα έχει μία εντελώς διαφορετική εικόνα.»

Ο Φόστερ έκανε την αρχή. Έδειξε τον δρόμο του εθελοντισμού. Το παράδειγμά του το ακολούθησαν και άλλοι δημότες και φρόντιζαν τον παράθυρο του μικρού Μερίτ.

TAGS
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share