Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θα πάθετε πλάκα: Η οφθαλμαπάτη του 1860 που ακόμα μπερδεύει το 99% των ανθρώπων

Εσείς τι βλέπετε;

9 Απριλίου 2020 10:30
Θα πάθετε πλάκα: Η οφθαλμαπάτη του 1860 που ακόμα μπερδεύει το 99% των ανθρώπων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πραγματικά θα πάθετε πλάκα με αυτή τη οφθαλμαπάτη του 1860 που ακόμα μας μπερδεύει...

Σε πολλούς ανθρώπους αρέσουν οι οφθαλμαπάτες! Κάποιες έχουν και ονοματεπώνυμο! Το παρακάτω φαινόμενο ανακάλυψε τυχαία ο Γερμανός αστροφυσικός Johann Zöllner το 1860. Αν σας άρεσε αυτό τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάστε και αυτό εδώ!

Θα πάθετε πλάκα!

Στην οπτική ψευδαίσθηση του Zöllner, οι παράλληλες γραμμές, διασχίζουν μια σειρά από πλάγιες κοντές γραμμές, ώστε να φαίνεται πως αποκλίνουν. Ενώ δεν αποκλίνουν...είναι παράλληλες!

Μόνο το 5% των ανθρώπων μπορεί να βρει το κρυμμένο φλαμίνγκο σε δευτερόλεπτα...Εσείς;

Το 95% των ανθρώπων αδυνατεί να βρει το κρυμμένο φλαμίνγκο στην φωτογραφία, η οποία δεν είναι προϊόν φωτομοντάζ. Εσείς μπορείτε να λύσετε το τεστ παρατηρητικότητας;

Το 1992, ο τυφώνας Andrew χτύπησε τη Φλόριντα νότια του Μαϊάμι με ταχύτητες που έφταναν πάνω από 165 mph. Οι άνθρωποι στην περιοχή είτε είχαν εκκενώσει τα σπίτια τους ή είχαν κρυφτεί σε καταφύγια, όπως έκαναν και τα ζώα στο ζωολογικό κήπο του Μαϊάμι.

Προκειμένου να μπορέσουν να παρέχουν καταφύγιο για όλα τα ζώα στον ζωολογικό κήπο, επέλεξαν να στεγάσουν το κοπάδι των φλαμίνγκο σε ένα μπάνιο. Η έλλειψη παραθύρων και η σταθερότητα της κατασκευής θα τα κρατούσε ασφαλή κατά τη διάρκεια του τυφώνα και το δωμάτιο ήταν παραγεμισμένο με άφθονο σανό για να κρατήσει τα όμορφα πουλιά όσο πιο άνετα γινόταν.

Από εκείνο το περιστατικό έχει τραβηχτεί η παρακάτω φωτογραφία, όμως ένα από τα φλαμίνγκο ήταν λίγο ντροπαλό εκείνη την ημέρα και επέλεξε να κρυφτεί αντί να ποζάρει. Μπορείτε να το εντοπίσετε;

Αν σας φάνηκε εύκολο δείτε εδώ ακόμα ένα τεστ παρατηρητικότητας με έναν σκύλο, το οποίο έγινε viral.

TAGS
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share