Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Συγγενείς άνοιξαν τον οικογενειακό τους τάφο - Μόλις είδαν το περιεχόμενο "πάγωσαν"!

Σοκαριστικό!

8 Απριλίου 2020 15:57
Συγγενείς άνοιξαν τον οικογενειακό τους τάφο - Μόλις είδαν το περιεχόμενο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοκ έπαθαν οι συγγενείς ενός θανόντα με αυτό που αντίκρισαν όταν άνοιξαν τον οικογενειακό τάφο του παππού τους σε χωριό στην Ηλεία. Ο τάφος ανοίχθηκε όταν δόθηκε εντολή για να ταφεί ένα ακόμη μέλος της οικογένειας.

Το συγκεκριμένο μνήμα είχε χρησιμοποιηθεί πριν μια πενταετία, προκειμένου να «φιλοξενήσει» τον παππού της οικογένειας, ο οποίος είχε αποδημήσει εις Κύριον.

Η εικόνα που αντίκρισαν όσοι εργάστηκαν για να ανοιχθεί ήταν διαφορετική, αφού μέσα στον τάφο υπήρχαν δέκα χρυσές λίρες. Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος θάβεται μαζί με ένα προσωπικό του αντικείμενο, δείτε εδώ τι έγινε όταν έθαψαν τη γιαγιά τους μαζί με το κινητό της.

Το αρχικό ξάφνιασμα διαδέχθηκε η απορία και η αναζήτηση απαντήσεων στο πώς βρέθηκαν εκεί οι λίρες. Η εξέταση όλων των εκδοχών έφερε στο προσκήνιο ένα απίστευτο σενάριο, σύμφωνα με το οποίο ο παππούς πριν αποδημήσει, κατάπιε τις λίρες προκειμένου να τις …πάρει μαζί του.

Μάλιστα, εν μέσω πένθους, στενά συγγενικά πρόσωπα τόσο του παππού που είχε αφήσει τα εγκόσμια πριν από χρόνια, όσο και του πρόσφατα εκλιπόντος, άρχισαν να τσακώνονται για το ποιος είναι ο νόμιμος δικαιούχος των λιρών που βρέθηκαν μέσα στον τάφο.

Ο παιδικός τάφος με το παράθυρο - Η στενάχωρη ιστορία που έκανε χιλιάδες ανθρώπους να δακρύσουν

Αυτή είναι μια αληθινή ιστορία με έναν παιδικό τάφο με παράθυρο. Η στενάχωρη ιστορία που έκανε χιλιάδες ανθρώπους να δακρύσουν

Βρίσκεται στο κοιμητήριο της Οξφόρδης στη Νέα Υόρκη και διαθέτει παράθυρο. Η ιστορία που περικλείει αυτόν τον τάφο έρχεται από το πολύ μακρινό 1865 αλλά συνεχίζει να συγκινεί. Ήταν Δεκέμβριος του όταν ένα 8χρονο αγόρι, ο Μέριτ, πέθανε από πυρετό. Η οικογένειά του ζούσε κοντά στο κοιμητήριο της Οξφόρδης. Ο πατέρας του παιδιού δούλευε στην περιοχή ως αγρότης και χτίστης και σίγουρα δεν θα ήταν καθόλου εύκολο για μια οικογένεια να βλέπει τον τάφο του παιδιού της!

Όπως τα περισσότερα μικρά παιδιά, έτσι και ο Μέριτ φοβόταν πάρα πολύ το σκοτάδι. Μάλιστα πριν πεθάνει, είχε ζητήσει από τον πατέρα του να μην τον θάψει στο χώμα ώστε να μην είναι για πάντα στο σκοτάδι.

Θέλοντας ο πατέρας να πραγματοποιήσει την επιθυμία του γιου του, έχτισε για τον Merrit έναν πολύ όμορφο τάφο που είχε ένα μικρό παραθυράκι. Έτσι το παιδί δεν θα βρισκόταν θαμμένο στο σκοτάδι αλλά θα είχε φως.

undefined

Η κίνηση του πατέρα ήταν πολύ συγκινητική. Όμως με την πάροδο του χρόνου βάνδαλοι έσπαγαν συνέχεια το παράθυρο του μικρού Μέριτ. Ο πατέρας του το επιδιόρθωνε συνεχώς μέχρι που στο τέλος αποφάσισαν να το αφήσουν σπασμένο.

Το 2013 βρέθηκε κάποιος που νοιαζόταν αρκετά ώστε να προσπαθήσει να το επισκευάσει. Ο Φόστερ , ένα 16χρονο αγόρι από το Norwich εντυπωσιάστηκε πάρα πολύ από την ιστορία του μικρού Merrit.

«Η οικογένειά μου ανέφερε την ιστορία του μικρού Μέριτ όταν ήμουν 8 ή 9. Μεγαλώνοντας, η γιαγιά μου με πήγαινε με το αμάξι σε ιστορικούς τόπους και νεκροταφεία σε όλη τη χώρα. Από τότε, πάντα με ενδιέφεραν τα ξεχασμένα τοπία».

undefined

Ο Φόστερ είπε πως πως μερικά χρόνια μετά είδε το σπασμένο παράθυρο του τάφου και ένιωσε πως έπρεπε να το επισκευάσει. Αμέσως, άρχισε να μαζεύει χρήματα.

«Μίλησα με το δημαρχείο και πήρα οικονομική βοήθεια για να επισκευάσω το σπασμένο τζάμι με πιο δυνατά υλικά. Βρήκα ακόμα και χρήματα για να καθαρίσω τον τάφο».

Μετά από όλη την δουλειά, ο Φόστερ είπε πως το πιο όμορφο πράγμα με την ανακαίνιση του τάφου ήταν όλα τα δώρα που άφηνε ο κόσμος για τον μικρό Μέριτ.

«Επισκέπτες αφήνουν παιχνίδια, λουλούδια και άλλα μικρά δώρα. Αντί να να έχει σπασμένα τζάμια και πεταμένες πέτρες, το νεκροταφείο τώρα έχει μία εντελώς διαφορετική εικόνα.»

undefined

Ο Φόστερ έκανε την αρχή. Έδειξε τον δρόμο του εθελοντισμού. Το παράδειγμά του το ακολούθησαν και άλλοι δημότες και φρόντιζαν τον παράθυρο του μικρού Μερίτ.

TAGS
 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share